“Avocatul Gheorghită Mateuț a sustinut ca Relu Fenechiu nu este vinovat si a respectat legislatia privind achiziţiile publice. El a arătat că sistemul energetic naţional era vechi, iar din acest motiv avea nevoie de transformatoare vechi, second hand. Avocatul a contestat raportul Garzii Financiare susținând că este o probă nelegală. ” Am citat de aici Sublinierea îmi aparţine. Am ţinut să consemnez acest exemplu despre cît de departe pot merge minţile avocaţilor români care apără marii infractori. Să spui cu seninătate aşa ceva înseamnă, totuşi, să crezi că absolut toată lumea din sală e proastă.  Dacă cineva ar fi întrebat de ce s-a plătit pentru acele transformatoare ca şi cînd ar fi fost noi, probabil că avocatul Mateuţ ar fi spus cu seninătate că “sistemul de achiziţii era nou, aşa că s-a plătit preţul de transformator nou”.

Fotografia este de aici

6 thoughts on “Din înţelepciunea avocatului Mateuţ

  1. asta înseamnă valoare-competență
    de ce un avocat să pledeze cu substanță, să-și facă strategii bine fundamentate legal și logic când până acum sentințele se dădeau pe bani? Era suficient să fii la curent cu prețurile și cine se pretează.

  2. Poate gresesc, dar in cazul asta cretinul ar trebui sa se imbrace cu haine vechi, produse la data nasterii lui.
    Pantofi la fel.
    Iar mincare asisderea. Afara de cacat (scuzati asemenea expresie pe un blog civilizat), pe care il maninca prosapat, dar nu stiu daca si plescaie…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *