Am trăit să o văd şi pe asta, deşi am avut o senzaţie de “déjà vu”: la şedinţa de contopire a PDL în PNL, cînd s-a intonat imnul, s-a sărit peste strofa cu “un nume de Traian. Detalii aveţi aici. Au mai făcut-o şi USL-iştii, prin Marcel Pavel, dacă nu mă înşel. Dacă îm trăi într-o ţară serioasă, asta s-ar numi batjocorirea însemnelor naţionale (imnul, drapelul, stema sînt lucruri de care nu-ţi baţi joc, nu le ciopîrţeşti). Ciopîrţirea imnului este echivalentă cu incendierea unui drapel. Dar cum trăim în România, nu e batjocură, ci prostie. Cei care au avut ideea asta pică de proşti de două ori. Proştii nu vor observa subtilitatea şi, deci, nu-i vor socoti “deştepţi, dom’le, i-au făcut-o Marinarului”. Iar deştepţii îi vor lua de proşti. Orice consilier, chiar şi unul care a terminat facultatea de Instalaţii în Construcţii (gen Bogdan Teodorescu) le-ar fi spus că această şmecherie îi ridică mingi la fileu lui Train Băsescu. Îl victimizează, în cel mai rău caz, dacă nu cumva demonstrează frica piţiponcilor “cu ideea” de cel aflat la Cotroceni. Apoi, ar trebui spus gogomanilor că în imnul României nu e vorba de Traian Băsescu, ci de împăratul Traian. Aşa cum columna lui Traian şi valul lui Traian, de asemenea, nu se referă la Traian Băsescu. În afara împăratului Traian, atunci cînd rostim acest nume, noi, românii, ne putem gîndi la Traian Vuia, Traian Lalescu sau, pentru pedelişti, chiar la Traian Ungureanu.

Ciuntirea imnului e o prostie, asta e clar. Vă daţi seama ce ar însemna pentru francezi ză scoată nişte versuri din imnul lor, din Marseieză, mai ales atunci cînd e cîntată chiar în Marsilia, pentru că ele spun “la arme, cetăţeni”, iar Cetatea Foceeană e plină de kalaşnikoave?

12 thoughts on “Imnul proştilor

  1. Dacă în cazurile precedente de ciuntire a imnului s-ar fi aplicat sancțiuni usturătoare (să zicem interdicția de a cânta în public – orice – pentru 10-15 ani) atunci nu am mai fi fost martori la o așa infracțiune, ne dăm naționaliști cât cuprinde, ne mândrim cu performanțele sportivilor doar când aceștia-s pe culmi dar sărim o strofă din propriul imn. Brav popor!

  2. Dacă-i întrebi care a fost rezonu uniriii, habar nu au. Unu, că-i de la PDL sau PNL, nu poate să dea 3 motive serioase. Au însă mare grijă la detali, imn, sediu, denumire. Iar cu faza asta cu imnu naţional, ne şi dau un indiciu cu privire la preocupările lor majore, la soluțiile, alternativele politice pe care le propun.

  3. Astia sint urmasii cretinului care in 90, prin Piata Universitatii, striga de i se rupeau bojocii:
    “Jos Petre Stoica!”
    L-a intrebat cineva curios cine este “Petre Stoica” asta.
    Raspunsul cretinului: “Pai ala care vorrusii sa ni-l impuna”. Era vorba de Perestroika.

    Dureros este ca exista astfel de cretini in clasa politica superioara (Doamne-fereste sa ajunga si conducatoare!).

  4. A taiat imnul, recent, si Oprescu, tot la o manifestare. Nu era mai bine sa modifice, ca, pardon, Ceausescu, versurile de la imn (ala a facut-o cind prima varianta de la Trei culori mirosea inca a tipografie in Buletinul oficial), ca tot ne indreptam spre “Iepoca”. Sa se intoneze “Cu nume de Decebal si gata!

  5. USL traieste !
    Traieste inca inregistrat la tribunal, dar este nemuritor in cuget , muget si simtiri.
    Ati remarcat ce violenti si aroganti sunt noi fuzionati?
    Eu nu vad nicio diferenta intre vechiul USL si noul ACL.
    Vad doar fite ,figuri , agresivitate. Au revopsit gardul.
    Mai tine cineva minte ? “Portocalii,fsn-istii, vamesul ,militianul, hotii, pd-leprele, pd-minus L,pisicile de tomberon…..
    Cum injura Tusa si Alina Ghorghiu la A3 de dimineata pana dimineata pd-leprele?

  6. ma intreb si va intreb intre pmp si aceasta noua constructie care e mai rezonabila (sau mai putin ne-rezonabila)?
    cam la toate alegerile de pana acum aveam optiuni clare si ferme inca de dinainte de “start”.
    acum sunt chiar buimac.
    opinii?

  7. Mi-a trimis un prieten un link la o melodie cintata de “Delia si Uddi”. Personal nu stiu cine sint astia doi, dar pe ea, as categorisi-o dupa titlul unei poezii a lui Arghezi, cea cu un catel care fura un ou.

    Ei bine, iata si “versurile” cu care incepe “melodia”:
    “Tu erai tot si mi-ai luat tot cand ai plecat
    Asta e furt, asta e furt calificat
    Tu m-ai lasat cu sufletul ipotecat
    O sa te caut, o sa te caut c-un avocat.”

    Daca exista asculatori ai unei “melodii” cu asemenea text, inseamna ca sint si foarte multi care admira faptul ca Imnul National a fost trunchiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *