Regimul vedetarian este cam așa: presa (y compris televiziunea) fabrică false vedete pentru a putea, imediat după, să producă false știri despre ele. Recent am citit extraordinara știre Celebrul doctor Nicolae Bacalbaşa şi-a dezvăluit şi o altă latură a lui: cea de cinefil. El a mărturisit că nu ratează nici un episod din serialul “Suleyman Magnificul”. Dacă ați lipsit o vreme din România și citiți despre “celebrul doctor” vă imaginați că e vorba despre cine știe ce mare șef de școală de medicină, de un doctor celebru pentru operațiile complicate, pentru contribuția sa importantă la medicină. În cazul nostru nu e așa. Celebrul doctor Nicolae Bacalbașa este purtător de cuvînt al spitalului din Galați și este cunoscut pentru aparițiile sale în jurnalele cu crime și cafteli, unde descrie accidentele cu un fel de sadism în privire. Nu știu nimic despre mari realizări ale doctorului Bacalbașa, poate are, dar presa e discretă la acest capitol. Bun, deci ne-am lămurit cum e cu celebrul doctor. Acum să vedem știrea. E vreo premieră medicală? Vreun act de eroism? Vreo miraculoasă salvare de vieți omenești?Nu. Celebrului doctor Bacalbașa îi place un serial tv și nu a pierdut nici un episod. ba, mai mult, mai senzațional, are și o cadînă preferată în acel serial. Îero relevanță. Nimic despre nimic, dar fără talentul; lui Seinfeld.

Sigur, putea fi și mai tare știrea asta care să arate așa: “Ce-ți mai plac cadînele, celebrule  doctor Bacalbașa.” Încă nu s-a ajuns aici, dar nu e timpul pierdut…

Totuși, cea mai tare știre din presa ultimilor ani este aceea în care Romică Țociu a fost văzut bînd o cola la o terasă la mare. Cu poză! Poate că mă ambalez degeaba și, de fapt, ăsta e trendul în presa română, trend stabilit la școala de jurnaliști de profesori ca acesta .

 

7 thoughts on “Vechi! Regimul vedetarian a slăbit și a prostit presa din România

 1. N-o fi pt tine, ai vazut câte like-uri are pagina ‘suliman’? Şi atunci orice ştire folosind un asemenea subiect va crea admiraţie şi informare pt toti cei care nu pot respira fără sa ştie ceva de serialu’ ‘după amiezilor din viaţă lor’

 2. Mai nou,nulitatea de Bacalbasa este seful Consiliului Judetean Galati.Ca el era cel care dadea anestezie la clinica unde se faceau operatii estetice neautorizate si ca stia despre ce se petrece acolo nici nu mai spun!

 3. Mă refer la ceva mai „jurnalism” decât Kanal D. Am cumpărat ani de zile Cațavencu. Lejer cred, 100 de numere datorită lui P.A.H. Ei bine, am încercat să-l citesc zilele astea în cațavencii. N-am reușit.

 4. Se uita dreaku’ la bacalbasa lor,la minciunile si inventiile lor. Dar nu Kanal D a facut o vedeta din Bacalbasa ci Realitatea TV. Nu era seara inainte de alegeri sa nu fie sunat sa intre in direct: ” ce spuneti domnule Bacalbasa, ce parere aveti domnule Bacalbasa?….despre toate si orice, el , Tzaztoiu, invatatoarea grevista de la Caracal, Val Valcu, pielea..ulii si inca alti multi neispraviti erau vedetele lumii…
  De aia si Realitatea TV a ajuns acum la rating 5 persoane si se lupta cu masuratorili de audiente care-i nedreptatesc. Asa cum a fost nedreptatit Cotidianul si Academia lui Buscu.
  Prostii n-au simtul masurii ! Si fericiti cei saraci cu duhul!

 5. Eugen Nicolaescu :” Jos mainile de pe mine”. Ramaneti la locurili voastre.
  Viorel Ponta : ” Ce are coada vacii cu stampila primariei?”
  Asta isi trage singur palme daca n-are cine. Pai daca vaca fosta vedetariana a juns primarita ,asta-i legatura! Si-a bagat vaca vedetariana stampila primariei sub coada!
  Al lu’ Cacarau de la Icsaccea : “ce am numit noi vreun procuror?”. Nu mai draga,echipa de cercekakatori a lui Fenechiu ati inventat legea transformatorului uzat , care ca Iliescu la 70 de ani se vinde ca la 20.
  Ziua latra, noaptea latra, dimineata latra iara….

 6. In curtea Spitalului Judetean din Galati, inainte de a fi sef pe Judet dr. Bacalbasa , misunau zeci de caini, protejati de acest doctor, sef de Sectie+prof. univ……….Acum, de cind este mare sef, cainii au navalit la parterul spitalului , printre pacienti, si nimeni nu are curajul sa protesteze. In plus, tot orasul este plin de caini, care musca zilnic oameni si catre latra zgomotos toata noaptea, dar toti stiu ca seful cel mare este iubitor de animale! Halal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *