Dacă e adevărat ce scrie aici, atunci e o prostie. Dacă nu e adevărat, e o farsă pe care au preluat-o unele publicații care nu mestecă tot ceea ce vine pe fluxul de știri. Așadar, un om de știință american (Harvard, nene, o universitate importantă unde cică a predat și Alina Mungiu!) a reconstituit ADN-ul unui om de Neaderthal și e gata să insemineze artificial o femeie cu spirit de aventură, care ar vrea să devină mama unui monstru . Mi se pare o prostie să vrei să dai naștere unei fosile. Bun, să zicem că va găsi femeia inconștientă și să admitem că experimentul ar reuși: s-ar naște un pui (nu știu dacă va fi chiar copil!) cu tată necunoscut (tată natural/ tată artificial?) și cu un pronostic de viață greu de prezis. Să admitem, încă o dată, că această ființă s-ar dezvolta normal, după normele de acum 30.000 de ani, desigur. S-ar putea adapta ea la civilizația actuală? Ar putea deveni un copil normal? Eu, unul, fără să mă bazez pe ceva științific, punînd la bătaie doar bunul simț, spun că răspunsul e total negativ. Poate că acest “strămoș” săllbatic va trebui pus în cușcă, va trebui tranchilizat etc. Un șir de bătăi de cap pentru promotorii acestui experiment. Cum ar folosi el științei? Care ar fi cîștigul? În mod  clar, fiind un hibrid, nu ar avea cum să răspundă curiozității actuale, nu ar avea cum să dea detalii despre lumea lui. ca să nu mai vorbim de creierul omului de atunci.

Cel mult s-ar putea naște un monstru oligofren. Care nu ar folosi la nimic, decît, poate, la atras niște bani de la fundații bogate.

Mi se pare o prostie să învii subdezvoltarea mintală de acum 30.000 de ani, cînd ai la îndemînă atîta subdezvoltare mintală contemporană.

PS Nu vi se pare că figura din fotografia de mai sus e cunoscută? 🙂

UPDATE Prietenul meu vasile Jerca mi-a trimis următorul link. Pînă la  urmă o lăsăm așa, că a fost o farsă!

16 thoughts on “Se caută o femeie cu spirit de aventură. Farsă sau prostie pură?

 1. Prostia pura este la Evenimentul Zilei.
  Astia exceleaza in prostie, “pun botul” la orice stire aiurea, neverificata.
  Si redactia respectiva abunda de analfabeti!

 2. Oricum am început să ne jucăm de-a Dumnezeu în numele ştiinţei şi nu ştiu dacă situaţia nu va scăpa de sub control. Deşi, cu unele experimente sunt de acord, mai ales cu cele legate de eradicarea unor boli sau crearea de organe pt.transplant.

 3. Ala parca ar fi frate geaman cu Andrei Marga. Sa-i fi facut americanii o clona turnatorului securist sa aiba si ei o mostra a omului cavernelor?
  Ce si cui a predat Alina la Harvard? Portarului, cheile de la magazia de mopuri?

 4. ” In lumea actuala se investește de cinci ori mai mult în medicamente pentru virilitatea masculina și silicoane pentru femei,decât în vindecarea maladiei Alzheimaier. Din aceasta cauza în câțiva ani vom avea bătrâne cu bustul mare și bătrâni cu penisul tare. Dar niciunul nu-și va aduce aminte la ce servesc!”

  -din discursul câștigătorului Premiului Nobel pentru medicina!!!!!

 5. La o cautare simpla poti sa afli imediat, inclusiv in limba romana, ca homo sapiens sapiens mosteneste gena inteligentei de la cei de neanderthal, cel putin in opinia celor care studiaza acest lucru. Bineinteles, unii pareristi pafaristi nu stiu asta si incearca sa fie spirituali refolosind meme si lozinci. (Exemplu: http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/miscare-politica/m-r-ungureanu-avem-datoria-sa-dam-jos-din-politica-omul-de-neanderthal-1174735).
  Dreptul la impresie ramane o scuza minunata pentru adanca pseudologie a expozeului etic.

  • Aşa o fi, că prea le ziceţi cu foc şi prea le ştiţi pe toate! Ati spus chiar dvs în “opinia celor care” deci tot nişte părerişti oleacă mai preocupaţi de asta.

 6. Articolul poate fi citit aici:
  http://www.spiegel.de/international/zeitgeist/george-church-explains-how-dna-will-be-construction-material-of-the-future-a-877634.html

  Nu știu cât de corect este ce spune omul ăla acolo, dar cred că nu este un om atât de prost pe cât îl cred alții.

  Omenirea evoluează de zeci de mii de ani. An de an, încercăm să fim mai deștepți, mai inteligenți, dar se pare că materia noastră cenușie este cumva blocată la 5% din potențialul maxim sau ceva de genul.

  Ideea este că omenirea (sau cel puțin o parte a ei) nu vrea să aștepte încă câteva zeci de mii de ani până când creierul va fi folosit la capacitatea maximă.

  La ce e bun un neanderthalian? Habar nu am, unii cred că va da bine la circ, alții cred că ne va ajuta în industria farmaceutică, alții cred că ne va ajuta să ne dezvoltăm inteligență. Dar orice e posibil.

  P.S. Din articol reiese că nu se vrea un singur maimuțoi, se vrea o cohortă întreagă. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *