Am o mare admirație pentru oamenii dedicați spiritului, credinței, mai ales. Îi admir pe preoți, pe călugări, pe pastori, pe rabini,  pe pustinici. Vorbesc foarte serios. Dar admirația mea se referă doar la prelații autentici, nu la papagali. (Știți, probabil, povestea cu preotul care a venit la Arghezi și l-a întrebat ce crede, dacă există sau nu Dumnezeu, că ar vrea să afle de la cineva autorizat. iar Arghezi i-a spus: Părinte, dacă ai astfel de întrebări, de ce te-ai făcut preot și nu te-ai făcut căcănar?!). Mi se pare că este înălțător să-ți dedici viața credinței (nu una anume, nu fac, în această postare, o deosebire prea mare), să încerci să ții legătura între semenii tăi și lumea textelor sacre.Să dai spiritului o importanță mai mare decît trupului. De la această premisă pornesc atunci cînd spun că Mihai Gâdea are circumstanțe agravante pentru ceea ce face acum. El s-a pregătit să devină un slujitor al lui Dumnezeu, a făcut o facultate de Teologie, era gata să-i lumineze pe semenii și frații săi. Dar a luat-o în altă direcție. A ales să iasă din lumea pentru care se pregătise. Cînd îl văd (de fapt, de ceva vreme nu mă mai uit, dar am ecouri) cum se pune în slujba lui Felix, un odios servitor al Diavolului Roșu, încerc să-mi explic cumva situația. Nu cred că Mihai Gâdea nu știe cum a prigonit Securitatea lumea credincioșilor. Nu cred că nu știe, de asemenea, să deosebească, așa, la modesta scară umană, adevărul de minciună. Atunci, cum se explică rîvna odioasă cu care pledează pentru “valorile” lui Felix? Nu-mi pot explica rolul lui de inchizitor transfigurat atunci cînd atacă alți semeni. Asta e iubirea de oameni pentru care s-a angajat, prin drumul lui profesional, prin jurămintele lui spirituale, Mihai Gâdea?Nu pot să înțeleg ce mecanism sufletesc pervers acționează atunci cînd îl slujește pe Iuda. Nu arunc cu piatra, nu-l judec pe Mihai Gâdea. dar nu pot să nu afirm ce cred: dacă există o judecată de Apoi, atunci Mihai Gâdea va confisca, pentru sine, un întreg complet de judecată.

8 thoughts on “Circumstanțe Agravante la Judecata de Apoi pentru Mihai Gâdea

 1. Domnule,
  Personal cred (poate ca gresesc) ca dind atentie si scriind despre un onanist precum respectivul din postare, i se ridica popularitatea.
  Eu as propune sa fie ignorat complet. Atunci sa vezi suferinta boului!

  • Domnule Jerca,

   Eu cred că boul nu suferă, că de-aia-i bou, iar popularitatea şi-o asigură oricum, că de-aia-s boi. Să fie, însă, ignorat – da, personal sunt de acord, dar de scîrbă!

   • Stimate Domn,
    Aveti dreptate, un bou nu sufera, sufera oemanii cu IQ normal si ridicat vazind popularitatea boului!
    Ce ma doare pe mine este ca am considerat mereu poporul Roman ca avind un IQ mediu peste alte natii, insa, in ultimii ani descreste IQ-ul asta mediu de te doare capul!

 2. Ferice de cei milostiv ca ei vor vedea lumina Raiului ! Ca si multi preoti pervertiti la lume si nerespectands cu smerenie drumul Bibliei, acest sarman pacatos Gadea compromite religaia Adventista. El va fi ignorat de Mesia si va trece in iad fara judecata. Face atata rau celor care se uita la cea mai toxica televiziune din Romania!

 3. Domnule Morar, eu dispretuiesc pe cei care abandoneaza meseria pentru care s-au pregatit pentru a deveni clovni sau linge cururi. Daca aveai vocatie de medic si de chirurg , apoi stai si vindeca oameni, daca ai chemare si cheltui bani si timp sa te faci popa sau psihiatru sa vindeci suflete ,si ai renuntat, ii seamna ca ai vrut sa fii si cu sula in kur si cu sugletul in rai.
  La judecata de apoi Gadea va intreba unde e Felix, ca se se duca sa il scoata din cazanul cu smoala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *