Voi evoca aici un fapt despre care am mai vorbit cu ani înainte. Dar tocmai pentru că amnezia e un sport naţional, vreau să re-fixez în memoria colectivă acest fapt de arme al lui George Copos. Da, Copos, fostul vicepremier, fostul responsabil al taberelor stundeţeşti (înainte de 89), fost (sau încă actualul? ) patron al echipei Rapid. Pe cînd fiica lui era elevă la Lceul Jean Monet din Bucureşti, domnul Copos, proaspăt capitalist de succes, s-a remarcat prin faptul că a construit, în acea şcoală, o toaletă (un WC) numai pentru fiica sa. O privată foarte privată, de la care doar fiica domnului Copos avea cheia. După ce domnişoara a terminat şcoala, domnul Copos a înmînat cheia, ca pe un trofeu, direcţiunii. Şi toaleta cu pricina  există şi azi ca toaletă a profesorilor. Nimănui nu i s-a părut abuziv gestul, deplasat, de cacao al proprietarului de cofetării. Nu, lumea ştia de asta, s-a scris şi în presă (În Academia Caţavencu) dar nu s-a luat nici o măsură. De subliniat că aici, la acest liceu, a studiat, printre alţii, Nicu Ceauşescu, iar taică-su, aşa dictator cum a fost, nu i-a făcut fiului său o privată de aur. Mai pe nou, tot aici a studiat şi Andrei Năstase, cu un tată mult mai bogat decît Copos şi mult mai puternic. Şi nici Năstase, El Însuşi, nu a făcut un WC separat pentru fiii săi (că şi ăla micu tot acolo a făcut şcoala).

Dacă aş fi rugat repede să dau un exemplu de mîrlănie tipică pentru urcatul scroafei în copac, aş povesti, oricui, întîmplarea de mai sus.

 

19 thoughts on “Copoşii vechi şi noi

 1. oare care a fost prețul dlui director de la J.M?
  vorba aia, nu-i prost ăla care cumpără ci cât de ieftin e ăla care se vinde
  …și mai au pfretenții de onorabili, paștele puncte puncte, mamii lor

 2. Cred că începe să prindă contur o nouă privată privată, una definitivă şi irevocabilă (iar Varanul ar trebui să se-asocieze şi el, printr-un parteneriat privat-privat).

 3. …cum se spune : omul sfinteste locul…..
  Unii filantropi construiesc spitale, altii orfelinate…fiecare dupa punga si mintea lui.
  Ar fi putut sa construiasca un liceu, dar mintea nu l’a dus mai departe decit ” o buda”….

 4. Oamenii au tot felul de dizabilități, iar Copos a luat-o înaintea legii, care a impus obligații pe linia asta recent. În cazul fetei sale, dizabilitatea se poate chema „copil din boi”.

 5. Un “adevarat om de dreapta, liberal, urmas de Bratian ca si Jiji si european cu papion”
  “Fii si tu european” ! Astia sunt cacaraii, fosti comunisti parveniti si excroci deghizati. !
  De la proletcultistm in masa la cacarism in masa.

 6. Din acest articol lipsesc cei care au facut posibile cele mentionate, care sunt persoanele din conducerea liceului, care au acceptat construirea acelei toalete private ? Consider ca cei care au acceptat sunt la fel de imorali ca si domnul Copos.

 7. Copoii vechi si noi .
  Cateii vechi si noi.
  Si cainii batrani !
  Ce fac cainii batrani, dar cateii?
  Cainii batrani stau in fund si il ling pe Felix , ca fostul crainic sportiv, care urla odata goooooo….l doua minute si care azi ne prezinta fuga lui Felix de justitie drept act de onoare.
  Cateii, ca G. V. Firea Pandele ne explica cum ca ce nu este sanctionat de lege este permis, adica sa fi scroafa si sa te mai urci si in copac pe deasupra este normal .Exista slugi printre slugi si catei printre catei, dar cei mai lipsiti de onoare sunt cei ai lui Felix. Urmeaza ai lui Cacarau, fostii lui Tariceanu si la urma fostii lui Geoana. Lamentabili, niste jiogodii, maidanezii sunt cu cateva clase peste ei.!

 8. Motto “Tovarasi, nu mai se exista boierii care se cacau in capu nostru, astazi avem gura tovarasi!”

  da nea Morare, sunt cu totu de acord cu antecomentatorii matele, precis ca sunt de dreapta, si infierez cu minie proletara constructia budei. Sunt sigur ca nu avea nici autorizatie de constructie, nu respecta conditiile de iluminare, igiena si control conform STAS. Un comunist care de fapt tradeaza idealurile revolutiei proletare, care spune ca toti sunt egali in fata budei.
  Multumesc, nea Morare, mi-ai deschis ochii, sunt sigur ca domnu Basescu nu ar fi facut niciodata un asemenea gest injositor.

  P.S Decit sa-i construiesti buda fetei mai bine o trimiti la Brussel, acolo sunt WCuri certificate conf. EN7358.

 9. Dragă Domnule Morar (Dragă Biju gîndesc eu în mintea mea), spre aducere aminte las măruntă mărturie asupra personajului Tedescul Zburător care a purtat năprasnică luptă ca()co)(mentator zburătăcit (în zbor biruitor că()țel avem), pe o temă foarte și numai împlîntător progresistă (cel puțin de la Stalin încoace – chiar sînt mîndru că am prins… live – aveam 4+ ani – ziua cînd a crăpat tătucul). Garantez că “disputa” de acum 5 ani e savuroasă, enjoy!

  http://inliniedreapta.net/dezastrul/#comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *