Acum vreo trei zile mi-am amintit o povestioară din anii liceului. Şi nu ştiam de ce anume mi-am amintit exact acum exact acea povestioară. Azi, după ce am urmărit înregistrările de la Cotroceni mi-am dat seama că avusesem o amintire cumva premonitorie.

Aşadar, pe cînd eram  la liceu, un prieten de-al nostru, cu foarte mult umor,  era foarte supărat că are o corigenţă la zoologie. Omul chiulise şi nu-l prea interesa zoologia. Iar profesoara era una care credea că materia ei este cea mai importantă (probabil aţi întîlnit genul). Ajuns în faza notei hotărîtoare, prietenului nostru i s-a dat un subiect (din cele cîteva anume desemnate): codobatura. A stat el, s-a gîndit, a spus că e o pasăre, că face ouă, că zboară, că trăieşte în natură, că are penaj colorat, mă rog, banalităţi valabile cam pentru orice pasăre. Şi a venit întrebarea încuietoare: “Cu ce se hrăneşte codobatura?”. Amicul nu a mai stat pe gînduri şi a dat un răspuns sec”Tovarăşa profesoară, cum să vă spun, codobatura se descurcă“. Fără să aprecieze umorul, profesoara l-a picat.

La discuţia de la Cotroceni, după ce papagalul Victor şi coţofănica de la Harvard au răspuns cam ca prietenul meu din liceu, c-o fi, c-o păţi, că e o măsură bun ă, că lumea aşteaptă măsurile bune, că măsurile bune sînt foarte bune, la întrebarea concretă, de baraj, “Cu ce hrăniţi scăderea CAS-ului?” premierul a răspuns imbatabil: ” Domnule preşedinte, o să ne descurcăm”

9 thoughts on “Papagalul, coţofana şi codobatura. O fabulă cu Ponta

 1. Nu stiu nimic despre “codobatura”. Probabil ca am “sarit” niscai stiri, desi imi place sa cred ca sitl la curent cu ce se intimpla in Patria Muma.
  Poate cineva sa detalieze va rog? Multumesc

 2. M-am documentat!
  Intr-un guvern in care Prim Ministru este un imbecil plagiator, la ce ministri va astptati?
  Fatuca asta e complet nevinovata, eu unul stau si ma intreb ce cauta in functia de Ministru?????
  O fi absolvit ea Harvard, insa o functie de ministru cere nu numai scoala, ci mai ales, experienta….
  Vai de biata Romanie!

 3. Te sperii când vezi chestii de culise. Am văzut odată o şedinţă de guvern; Ponta, Şova, Dragnea şi prin “videoconferinţă” Oprişan de la Vaslui. Nişte inculţi şi nişte agramaţi. Toţi! Dragnea şi Oprişan cel puţin, îţi lasă impresia unor foşti colectivişti în costum şi ceas la mână.

 4. […] Acum vreo trei zile mi-am amintit o povestioară din anii liceului. Şi nu ştiam de ce anume mi-am amintit exact acum exact acea povestioară. Azi, după ce am urmărit înregistrările de la Cotroceni mi-am dat seama că avusesem o amintire cumva premonitorie. Aşadar, pe cînd eram  la liceu, un prieten de-al nostru, cu foarte mult umor,  era foarte supărat că are o corigenţă la zoologie. Omul chiulise şi nu-l prea interesa zoologia. Iar profesoara era una care credea că materia ei este cea mai importantă (probabil aţi întîlnit genul), a scris Ioan T. Morar. […]

 5. Pentru mine Victor Viorel e papagalul colorat , acest fost ospatar in gara din Paris.
  Aia total nepregatita dupa ce a fost trimisa sa studieze la la Harvard de Nastase e codobatura care isi face cuibul in gauri sapate in malul raurilor cam la fel ca sobolanii .
  Iar Cotofana este AMP , marea cotofana care a ridicat in slavi atat papagalul cat si codobatura.
  Va amintiti ce violent a sustinut AMP acea nulitate de codobatura cu penele colorate?

  • “Papagalul colorat victor ponta”,fost ospatar in gara din Paris si actual plagiator via Romania,este papagalul unui partid inexistent ,care duce TARA la Disparitie; impreuna cu toti coloratii, carora le canta in struna cu mare Placere si Devotiune!
   Intrebarea este: CINE si CAND ii va jupui penele,coborandu-l de pe piedestalul crimei,de unde i se pare ca este regele tuturor coloratilor, in frunte cu ciumatii rosii!

   Cat despre “absolventa de la Harvard”:este greu de crezut ca a obtinut o diploma care sa-i faca Onoare, Ei si Romaniei! Diploma, care ,probabil, este la limita de jos a trecerii examenelor ,de la un curs la altul,pe durata scolarizarii!!

   DAR:In niciu-un caz TEORIA dintr-un stat capitalist–democratic,nu se potriveste cu PRACTICA dintr-o Organizatie Mafiota tip fascisto-bolsevista-rromi, via iliescu, nastase si discipolul lor preferat,ponta!!

   SUGEREZ:reintregirea “FAMILIEI” dupa gratii,langa nastase, urmati de intregul alai guvernamental de aceeasi coloratura!

   • 5 paragrafe, cinci utilizari ale unor variante ale cuvantului “culoare/ colorat” plus o referire specifica la rromi ca si cum subtextul nu era foarte clar. am priceput. dar nu este cumva “too much”?
    nu credeti in inteligenta si soft-power?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *