Oricît l-ar ține în brațe Crin Antonescu, oricît l-ar urî el pe Băsescu, pînă la urmă Marga va fi dat jos. Cît de curînd. Cîtă vreme măgăriile acestui personaj jenant au fost vizibile doar în plan intern, mai mergea, se mai acoperea, mai intrervenea mitraliera cu fecale de la Antene ca să-i spurce pe contestatari.. Acum, însă, dimensiunea internațională a scandalului legat de salonul Cărții din Paris, care a servit drept scuză pentru absența lui Ponta (scandalul, nu salonul), a umplut paharul. Presa franceză a scris despre refuzul lui Cărtărescu de a participa. Și a scris pe larg. ( aici, aici si aici). Marga se comportă ca un om bolnav (la cap) cu ICR. Începe să-mi fie milă pe lîngă silă. Chiar oamenii din echipa lui s-au săturat și deja îl sapă conștiincios. Știu ce spun! Problema este că, în acest moment, nu s-a decis cum să fie dat jos fostul turnător, pentru că nu există un precedent de cînd ICR a fost mutat la Senat. Se studiază o cale pentru a-l îndepărta pe acest bezmetic. Cum spuneam, Marga va fi lăsat din brațe înainte de a-l lăsa, de tot, memoria. Vor trebui ani întregi pentru ca ICR să-și recîștige prestigiul terfelit de Marga. Ca un rinocer plin de noroi care zburdă într-o galerie de porțelanuri, Marga a reușit să murdărească ce nu a putut distruge.

Știe cineva dintre Dvs. ce acțiuni au făcut ICR-urile deschise de Marga în România? Ce alt program decît programul de încasare a salariilor mai derulează acești nuli servitori ai “filosofului” (Liviu Alexa, mi-a plăcut aia cu “față de filosof”!)

PS Încă nimeni din personalul ICR Paris și din Ambasada noastră în capitala Franței nu l-a auzit pe Al.Dobrescu, noul director, vorbind franceză. Omul vine la birou și se închide acolo. Așteptînd, evident, salariu și momentul acela în care se va trage linie. Linia de despărțire.

13 thoughts on “Sfîrșitul lui Marga e aproape

 1. Marile spirite se-ntîlnesc, mon cher 🙂 ! Astăzi după amiază îl făcusem şi eu rinocer tropăind printre cristaluri şi porţelanuri şi turnător – şi încă multe 🙂 – pe blogul lui Cristian Preda (încă aştept să editeze postarea).

  Numai că ştii ce mă sîcîie, Bijule? Că “meritul” e tot al netrebnicului: cum aş fi putut eu să-l fac cum mi-a venit la gură dacă chiar n-ar fi călcat în copite ICR-ul, dacă nu l-ar fi făcut pe Burebista inventatorul caloriferului, dacă n-ar fi turnat cu găleata (mă rog, cu nevasta…), dacă nu i-ar fi scris poeme de amor în proză lui Putin, dacă şi dacă şi dacă (şi chiar şi un pic de tracă 🙂 ).
  Aşa că aştept unul virgin, să-l calc în picioare, unul fără niciun merit (cum?, Bombo, zici tu?, păi o fi, n-o fi?, că ştii tu vorba bancului: unii zic că e, alţii zic că nu-i… 🙂 ).

 2. Felicitari!
  Un post care sper sa aiba cit mai multa audienta, si mai ales, efect benefic!
  Mortaciunea asta trebuie sa dispara!
  Atit pentru azi, azi a murit mama mea, fiinta care m-a adus pe lume si m-a crescut, miine vin la funeralii. Imi doresc sa-mi fac timp sa ne vedem.

 3. Nu stiu cand se mai termina. Si pe Ponta il vazusem cu spatele la zid inca de prin august, asa, si acum s-a chiar intetit, insa tot acolo e. Mai nou ministerul chiar l-a spalat nitel.

  E o vorba in finante, “piata poate ramane irationala mai mult decat poti tu ramane solvabil”.

 4. Marga este chiar crema intelectualilor USL. Am ajuns la nivelul anilor ’55-’60 cand crema comunistilor era Dumitru Popescu. Il asptetam pe Ceausescu II. Le atrag atentia celor care s-au apropiat de comunismul sovietic: Patrascanu si cu Petru Groza au murit in inchisori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *