Pronunţarea sentinţei în procesul Transformatorul s-a mai amînat cu o săptămînă. Inculpatul pare afectat de această amînare, dorindu-şi, după cum declară, să se termine acest proces care-i afectează viaţa de opt ani de zile. Cam toţi inculpaţii din zona politică susţin că procesele trenează şi că asta le afectează viaţa. Dacă nu eşti atent (sau dacă eşti fan Crin), poţi rămîne chiar cu impresia asta: “sărmanul Relu, cum lungesc ăştia procesul, opt ani de zile e de neimaginat! “. Numai că adevărul e altul. Dacă era vorba un inculpat oarecare, procesul ar fi de multă vreme încheiat şi făptaşul legat. Dar domnul Fenechiu se zbate cu cei mai buni avocati, care uzează de toate chichiţele pentru a trena procesul şi pronunţarea sentinţei. (Chiar şi Felix pare nemumlumit că e tîrît prin tribunale, ca şi cum nu el ar fi recurs la toate jmecheriile jenante pentru a amîna sentinţa sau pentru a ajunge la prescrierea infracţiunii. ).

O altă stratagemă ieftină pe care o foloseşte şi Relu Fenechiu este recursul la familie: părinţii domnului ministru sînt afectaţi , am aflat ieri, de acest proces. (Şi Năstase spunea că băieţii lui sînt afectaţi de imaginea de răufăcător tîrît prin tribunale, deşi asta nu l-a împiedicat pe Andrei să-şi deschidă, estimp,  o discotecă în  Băneasa  Herestrău, probabil cu un rest de fonduri de la Mătuşa Tamara! ).

Nu pot să nu remarc  o replică recentă a aceluiaşi Fenechiu: “Dacă sînt condamnat, plec acasă”. Nu, domnule  ministru, dacă sînteţi condamnat mergeţi la puşcărie!

 

 

9 thoughts on “Tupeul domnului Fenechiu. Şi nu numai al lui

 1. :)) culmea ar fi fost să nu meargă acasă. Să rămână ministru.
  În altă ordine de idei observați că toți proștii zămbesc în orice situație.

 2. :))) si sa stiti, are piscina, cocalari cu lanturi la gat si chestii din alea cu hidromasaj. n-am fost, dar trec zilnic pe-acolo si se vede de pe aleea parcului. Sa vada si poporul investitia Matusii!

  • Domnule, sunteti rau. Birtul se vrea un monument inchinat Matusii, un loc de pelerinaj, un spatiu unde tinerii pot medita in liniste.

 3. In articol este o problema: aceasta mizerie umana este numita “domnul”
  Pai daca acest Fenechiu este domn, apai lumea nu mai are scapare!

 4. Buna ziua
  Da Doamne sa-l vad pe Fenechiu coleg de scapat sapunul cu Jiji la Jilava cat mai curand. Hai c-am fost cuminte si mi-am mancat grisuletul de fiecare data si m-am si spalat pe dintisori cand eram mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *