Să punem de un pamflet şi să ne imaginăm că un deputat ungur face scandal pentru că tinerii maghiari  din România sînt chemaţi la oaste  pentru a fi trimişi în zone de conflict (ştiu, armata nu mai e obligatorie, de aia ziceam să ne imaginăm) Imediat ar sări un prost din România să-i răspundă şi ar scrie un text gen M-am săturat de Ungaria!(nu dau link, textul însă există, nu trebuie să ni-l imaginăm. Prostul român se numeşte Bogdan Diaconu (atenţie, pamflet!). Care nu mai vrea nici un amestec al Budapestei în treburile minorităţii maghiare din Transilvania. Bun, să zicem că-i dăm dreptate acestui sărman cu duhul moştenitor al lui Vadim Tudor. Să mai termine ungurii cu amestecul în chestiunile interne (e un iz mărunt de gîndire ceauşistă autentică în asta, dar treacă de lanoi).

Dar nu după multe zile, acelaşi deputat cu inteligenţă discretă, face spume la gură pentru că tinerii români din Ucraina au fost chemaţi la oaste. Tinerii nu vor la oaste şi asta, în plan omenesc, e uşor de înţeles, puţini vor să meargă la război, în general.  Doar că, fiind (pînă una-alta) cetăţeni ucrainieni, au datoria faţă de ţara lor de a răspunde prezent. De altfel, un fotbalist brazilian care s-a naturalizat în Ucraina a fost şi el chemat la oaste!

Dacă ungurii din primul exemplu ar refuza să se încorporeze, i-am acuza de trădare şi i-am beşteli în toate felurile. Iar ipoteticul deputat maghiar care le-ar sări în apărare ar fi împroşcat cu toate produsele retorice ale lui Bogdan Diaconu. Acelaşi Bogdan Diaconu, acum, în cazul cu Ucraina, ameninţă că Bucureştiul nu va sta cu mîinile în sîn. Cred că ar fi potrivit ca Bucureştiul să scoată mîinile din sîn şi să se ia cu ele de cap din cauza acestui naţionalist de doi bani care face parte din partidul aflat la guvernare.

6 thoughts on “Vadim are un moştenitor sărac cu duhul

  1. Boul nu stie a face diferenta intre obligatii cetatenesti, si ipotetice drepturi sau obligatii etnice.
    Cum discriminarea etnica e interzisa, atunci, fiecare cetatean e musai sa respecte obligatiile cetatenesti. Ce e el de etnie turca, braziliana, romana, coreeana, nu conteaza.

    Dar de, boul e bou, si, ce iese din bovina (CVT) tot cornuta ramine!

  2. Dacă-i ceri brusc şi fără bibliografie să-ţi pună degetu pe Bucovina sau Herţa pe hartă, îl termini. La fel ca pe Şova, Firea, Bănicioiu sau Ivan. Inclusiv Corlăţean ar putea să ne provoace oarece emoţii.

  3. […] Să punem de un pamflet şi să ne imaginăm că un deputat ungur face scandal pentru că tinerii maghiari  din România sînt chemaţi la oaste  pentru a fi trimişi în zone de conflict (ştiu, armata nu mai e obligatorie, de aia ziceam să ne imaginăm) Imediat ar sări un prost din România să-i răspundă şi ar scrie un text gen M-am săturat de Ungaria!(nu dau link, textul însă există, nu trebuie să ni-l imaginăm. Prostul român se numeşte Bogdan Diaconu (atenţie, pamflet!), a scris Ioan T. Morar. […]

    • Mestere, te-am mai rugat sa “cinti la alta masa”.
      Daca ai subiecte inteligente, pune-le pe blog-ul tau, si acapareaza astfel cititori/audienta.
      Punindu-ti pe acest blog link la blogul tau, nu faci decit sa dovedesti incapacitatea ta intelectuala.
      Pacat.
      Dar inca odata, te rog, termina cu postarile tale lipsite de orice I.Q.
      Daca ai ceva inteligent de comentat, perfect!
      Multumesc anticipat!

  4. ma gandesc daca in primul razboi mondial (stiu ca e cam demultisor dar tot se serbeaza acum iar dreptul international era cam si atunci la fel) romanii din austro-ungaria ar fi fugit de incorporare in 1916, I-am fi considerat tradatori sau ar fi avut vreo statuie pe undeva?
    probabil si mai discutabila (desi deviez putin de la subiect) este treaba cu intorsul armelor in 1944- cred ca in germania nu am fost uitati asa cum nici Mitterand ca s-a opus reunificarii nu e. ceva-ceva tot mai exsta in memora institutionala.
    in fine cred ca ucrina a gresit monumental cand dupa “revolutia pro-occidentala’ a suprimat beneficiile de care se bucurau minoritatile. nu a avut decat de pierdut si chiar cred ca au realizat si ei treaba asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *