Am citit, în numărul din 19 iulie al revistei Figaro Magazine, un interviu cu Alain Delon pe tema numărului “Unde au dispărut bărbaţii?” Interviul poartă titlul :’Nu mai sînt modele“. Nu am drepturi de traducere pentru tot interviul, voi lua cîteva fragmente doar. La prima întrebare “Vi s-a întîmplat vreodată să vă întrebaţi, şi dumneavoastră, unde sînt bărbaţii?”, actorul răspunde” Cine pune întrebarea asta? Femeile? Cunosc destule care se întreabă unde au dispărut gagiii… Sînt mai puţini pentru că din ce în ce mai multe femei au devenit bărbaţi. Femeile s-au bătut pentru a avea drepturi, au obţinut ce voiau, foarte bine…Dar de ce să mergi pînă acolo încît să te comporţi ca bărbaţii, de ce vor ele să le semene? Nu înţeleg”. În următorul răspuns vine nuanţarea: “Le înţeleg, de fapt, pînă la un punct.Trebuie să fim atenţi, însă, la limite, la echilibrul între bărbaţi şi femei. Pe vremea mea se spunea că nu trebuie ca femeile să ducă războaiele. Dacă mîine ar trebui să se bată, s-ar bate ca bărbaţii… nu sînt sigur că ar cîştiga. În acest moment se caută să se şteargă diferenţele. Pe cînd chiar diferenţele dintre un bărbat şi o femeie sînt frumoase..”(….) “Era o vreme cînd , pe stradă, puteai să distingi între bărbaţi şi femei, acum nu ştii cine ce e. (…)Şi apoi mai există ideea subînţeleasă că a fi cu cineva de sex opus sau de acelaşi sex e la fel. Asta e grav! Nu sînt împotriva mariajului gay, mă doare-n cot, dar sînt contra adopţiei copiilor. O să mi se spună că trebuie să mă adaptez şi să trăiesc în pas cu vremea. Chiar dacă par un bătrîn prost, asta mă şochează!” Vă supun atenţiei un fragment în care acest cuceritor face un elogiu femeii : “Datorez viaţa şi cariera mea femeilor. Cînd am revenit din armată, la 22 de ani, ele sînt cele care m-au învăţat. Era fascinant pentru un tînăr bărbat obişnuit cu fetele de vîrsta lui, să fie iubit de femei ceva mai în vîrstă decît el,  care au înţeles viaţa. (…) sînt femei cu un caracter puternic care n-au avut nevoie să-şi afirme masculinitatea.E atît de frumos, o femeie-femeie care nu caută să ascundă ceea ce e. Astăzi femeile mai păstrează calităţi feminine, dar într-un fel mai disimulat. Păcat, pentru că nu există ceva mai frumos pe lume decît femeia! Asta am gîndit mereu. O femeie adevărată care are aerul unei femei..” 

Trebuie să recunoaştem că Alain Delon se pricepe la ‘făcutul din vorbe”. Pentru mine rămîne nu doar un mare actor, ci şi un intelectual, cu lecturi ample (l-am văzut la o emisiune discutînd despre cărţi cu competenţă şi bine informat), un bărbat care face viaţa mai frumoasă. Mai ales femeilor!

7 thoughts on “Alain Delon despre femei, bărbaţi şi căsătoriile gay

  1. Alain Delon intelectual ??!! Sa fim seriosi, e ca si cum as spune ca antena3 face jurnalism!
    Delon a fost si este un barbat bine, un barbat frumos, care a avut o mare cariera datorita in buna parte esteticii : avea succes si la femei si la bulanei!

    • Vă spun că l-am auzit vorbind despre cărţi, o făcea cu multă calificare. E un tip care citeşte foarte mult în ultimul timp. După părerea mea, poate vă şochez, dar e mai inteectual decît Marga!

    • a spus in primul rand un lucru de bun simt, un adevar care este la fel de valabil venit si din gura unui cioban fara carte. Un adevar pe care chiar doar intelectualii il pot ignora, vorba lui Thomas Sowell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *