Într-o perioadă din viaţa mea de angajat al trustului Pro am făcut revista presei la emisiunea de dimineaţă, între şapte şi nouă. Moderaorii emisiunii erau Andrei Zaharescu şi Ioana Moldovan, eu aveam felia mea în emisiune. Într-una din acele dimineţi, după ce am trecut pe la  garderobă şi pe la machiaj, ajungînd în platou, am constatat că Andrei Zaharescu nu mai era acolo, locul lui fiind luat de Florian Petrică, fost, pînă atunci, prezentator de sport.  Am întrebat ce s-a întîmplat şi răspunsul sec a fost: “Andrei Zaharescu nu mai lucrează în trust”. De pe o zi pe alta, fără preaviz. Aveam să aflu explicaţia completă chiar în acea zi, pe holuri, acolo unde se spune adevărul în mai toate instituţiile româneşti.

O colegă de-a noastră care lucra şi ea la această emisiune s-a dus să facă un reportaj pe teme de sănătate la o clinică modernă, privată. La plecare, patronul (sau patroana) firmei a întrebat cît trebuie să plătească.  E ca data trecută? Nu costă nimic, a spus reporteriţa, iar interlocutorul său i-a dezvăluit că, la un reportaj precedent, făcut cu ceva timp în urmă, Andrei Zaharescu, autorul reportajului, a cerut nişte bani de publicitate. Pentru care a eliberat chitanţă. Colega a relatat întîmplarea la conducerea Pro Tv şi povestea a ajuns la Adrian Sârbu. Chitanţa ruptă de Zaharescu nu avea nici o legătură cu trustul, banii i-au mers lui direct în buzunar. O minimă anchetă a dezvăluit că acel caz nu a fost singular. Zaharescu a fost chemat de Sârbu şi dat afară, cu menţiunea că nu-i permite să se angajeze doi ani la nici o televiziune. Declaraţia lui Zaharescu despre faptele sale este, se spune, într-un sertar al lui Adrian Sârbu. Care nu a chemat poliţia sau procuratura pentru că nu voia o asemenea lovitură de imagine pentru televiziunea sa.

Cariera lui Zaharescu nu s-a oprit în acest moment cu iz penal. A continuat, glorioasă, la Antene. Apoi la Guvern. Dacă a ştiut povestea, Ponta e de condamnat pentru selecţia purtătorului de cuvînt.  Dacă nu a ştiut-o, e vinovat că nu are consilieri buni şi nici un bun serviciu de resurse umane.

Acum Andrei Zaharescu merge la Cape Town. Sper  ca, pentru imaginea României, să lase chitanţierul cel fals acasă.

 

25 thoughts on “Andrei Zaharescu şi plecarea lui bruscă de la PROTv

 1. Nu sunt la curent cu viitoarea lui misiune. Ambasador, consilier? Nu-i de mirare!
  Pe mine m-a mirat mereu doar de ce o finuţă precum Andreea Berecleanu s-a măritat cu el.

  • Poate pentru bani… a fost prins odata, dar de cite ori a facut-o……
   Uitati-va la Rosca Stanescu, la Ziua, diferenta intre “descoperirea incendiara” si articolul laudativ care urma, se transpunea in cifre. Cum a facut scursura turnatoate bani cu sacul?

 2. ma indoiesc ca Ponta nu a stiut. este de notorietate in media romaneasca de ce a fost zaharescu concediat de sarbu.si Banciu a spus de cateva ori in emisiunile lui.dar cine se aseamana se aduna…

 3. Povestea a fost destul de publică, adică și eu, din Brașov și fără legătură cu televiziunile sau presa în general am știut de treaba asta cu Zaharescu. Deci nu trebuia să știu? 🙂

 4. De ce nu ai scris cand a plecat de la Pro? Cand a aparut la Antena? Cand a fost numit la Guvern?

  Esti de condamnat pentru ipocrizie.

  Nu stiu nu e adevarat sau nu, dar toti care au plecat din Pro au plecat cu o tinichea din asta de coada. E stilul lui Sarbu. S-au auzit legende si cu Mandruta si acum e bine-mersi inapoi.

 5. Ponta sigur stie de ce se zvoneste despre Zaharescu si plecarea din PRO pe usa din dos. Intrebarea e cu ce il are la mana Zaharescu pe Ponta de a fost promovat atat de repede…

 6. Concluzia: ca să reușești în politică zilele astea, trebuie să fii cât mai incompetent, bâlbâit, slab pregătit, caracter praf, șpăgar și hoț, după chipul și asemănarea zeului Ponta. Zaharescu se încadreaza perfect.

 7. Una din multele jigodii din media românească! Pe ăsta îl trădează până și fața!
  PS – Chiar credeți că Pontacul pune preț pe “amănunte” de genul ăsta?!

 8. Cumnata mea a fost colega de facultate cu o reporteritza din ProTV, la Universitatea Media (parte din trustul Pro). Tipa i-a spus ca reporteritza care a facut descoperirea a fost Irina Reisler si ca, inainte sa mearga la Sarbu cu informatia, aceasta a dat cateva zeci de telefoane pe la diversi medici ce mai fusesera fie vizitati la cabinete, fie invitati in emisiune, pana a strans un set consistent de probe. Sumele ar fi fost in dolari, intre 200 si 500 pe aparitie, cei mai mult fiind taxati ginecologii (!?).
  Concluzia mea: la nivel de resursa umana, ProTV nu e cu nimic mai bun decat alte televiziuni. Doar ca Sarbu a stiut sa angajeze niste PR-isti mai buni, care au stiut sa ascunda rahatul sub covor mai eficient. In rest, vedetele lor formeaza obisnuita colectie de parveniti (Zaharescu), curve (nevasta-sa), semidocti (Esca*, Ioana Muntean, alta debila ajunsa purtator de cuvant la Guvern, pe vremea lui Boc si care nu intelegea diferenta dintre “imigranti” si “emigranti”, sau Raluca Arvat, care vorbea despre Che Guevara ca despre un “militant de extrema dreapta) si imbecili (Catalin Radu Tanase, care a vorbit 18 minute non-stop la atentatul cu grenada de la Jean Monnet, in august 2002, pornind de la “nu exista informatii despre ce s-a intamplat” si ajungand la “iata cum Romania se confrunta si ea cu amenintarea Al-Qaida”…). Pe toti acesti oameni nu ii recomanda, practic, nimic, pentru profesia de jurnalist, decat poate coatele ascutite, capacitatea de a citi de pe prompter si fidelitate (frica?) fata de trust&Sarbu. Doar sa zgarii un pic spoiala lor de competenta, si dai de prostie si prost gust, ca la Esca si al ei buton f****t…

  *zilele trecute, Esca vorbea despre un rechin, in prima fraza a unei stiri, apoi continua cu “uriasul peste” care a facut si-a dres… halal!

  • @Ionut Parvu: si ce e rechinul, ma rog? Mamifer?
   Interesant cine ii eticheteaza pe altii drept semidocti…
   Si sunt acri strugurii, nu?

 9. Căci asa este omul nostru, domnule Morar… cand il vezi pe cel de langa tine ca este in dificultate il “ajuţi”, dându-i vânt pe scări…Şi acum întrebare: aţi avut ceva de împărţit cu Andrei Zaharescu?

  • Vi se pare cumva ca Andrei Zaharescu e in dificultate? Mie mi se pare ca e pe val. Si b) am împărțit doar spațiul unei emisiuni.

 10. Stimate D-le Morar,sunt sigur ca Ponta cunostea trecutul “glorios” al ipochimenului.Dar ce spuneti il recomanda din plin sa faca parte “din cel mai cinstit govern din Romanica”.Cum e turcu asa si pistolul.

 11. Stimate D-le Morar,sunt sigur ca Ponta cunostea trecutul “glorios” al ipochimenului.Dar ce spuneti il recomanda din plin sa faca parte “din cel mai cinstit govern din Romanica”.Cum e turcu asa si pistolul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *