Această casă va fi demolată de furia verdeConsiliul Regional Charente Maritime a cumpărat un domeniu cu o casă pe frumoasa sumă de  810.000 de euro. Achiziţia s-a făcut nu pentru a o folosi ca adăpost pentru cei lipsiţi de un acoperiş, nu pentru a o transforma în sediul unei instituţii publice, ci pur şi simplu pentru a o demola. De ce? Pentru că deranjează peisajul. E drept, casa are un ampalsament de invidiat, pe una din falezele din Sainte-Marie-de-Ré, de pe Ile de Ré. Cum Consiliul General are drept de preemţiune, casa nu a putut scăpa dorinţei de demolare. Oare nu are ce face cu banii instituţia respectivă? Ba, ar avea, dar ăştia sînt bani dintr-o taxă de pod ecologică şi trebiesc folosiţi pe proiecte ecologice.  Mi se pare că acest avînt ultraecologist e periculos. dacă, într-o zi, cîţiva pasionaţi de iarbă, şi-ntr-un sens, şi-n altul, vor să dărîme Palatul Versailles pe motiv că ar fi mai mişto peisajul fără hardughia aia? sau să scoată grămada aia de fier numită Turnul Eiffel pentru a face, în loc, un frumos islaz care să le gîdile iubirea de natură? Şi pe care să facă, eventual, Serbările Fînului, cum le place lor.

5 thoughts on “Avîntul ultraecologist demolează case

 1. Multumesc domnului Tismaneanu ca m-a anuntat ca Biju a luat iar condeiul in mana.Poate se molipseste si TRU…:)
  3 subiecte, poate aveti mai multe info, dupa ‘sejurul’ de “slujbas la Marsilia”:
  1-medicii romani din Franta sunt parcarile spitalelor mari din Strassborug , Paris sau Marsilia pline de masini cu nr romanesc.Intrebare: cati medici romanilucreaza in Franta?
  2-Accidentul de autcar.trebuie sa va felicit si sa va multumesc pentru modul in care ati victimele si ati organizat repatrierea .
  3-Paul Goma. De ce este ignorat? De ce ambasada Frantei ii da legiunea lui Dan Lungu si nu lui Paul Goma?

  • bună seara,
   nu stiu cîţi medici români există în Franţa, pot să spun că din ce în ce mai mulţi. Nu există o evidenţă accesibilă nouă, unii vij invitaţi de spitale, alţii, de primării, nu ştiu precis, deşi există o asociatie a Medicilor romani din Franta
   2) din păcate, pînă la urmă, după ce am plecat, unii dintre accidentaţi au fost duşi acasă înainte de a se fi vindecat complet
   3) Domnul Goma a ajuns în situaţia în care este pentru că a înjurat pe absolut toastă lumea, mai ales pe cei care au vrut să-l ajute.
   cam astea ar fi răspunsurile!

 2. La lectura mea grăbită o scăpasem: asta cu Serbările Fînului – “cum le place lor”? Nnţţ! Las-o pentru consiliile noastre judeţene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *