“Doamnelor şi domnilor, dragi români…

Am aflat chiar acum decizia Justiţiei pe care nu o comentez. Condamnarea ministrului Relu Fenechiu aruncă o umbră asupra Guvernului, o umbră pe care ne vom strădui să o înlăturăm în activitatea noastră viitoare. Îmi asum în totalitate acest eşec de cadre. Sînt foarte trist că am crezut în nevinvovăţia lui Relu Fenechiu, aşa cum mi-o prezenta el. Nu am avut acces la dosarul lui, nu ştiam cît de grave sînt faptele pentru care e cercetat. Am mizat pe sinceritatea lui care, iată, s-a dovedit o minciună. Regret că s-a ajuns pînă aici, regret că l-am numit ministru (şi aştept explicaţii de la partenerii noştri de coaliţie). Relu Fenechiu m-a minţit pe mine, i-a minţit pe colegii lui şi i-a minţit pe români. Marea noastră şansă este că Justiţia funcţionează şi taxează toate încălcările legii, indiferent de statutul făptuitorului. Nimeni nu e mai presus de lege. Sînt convins că şi la ultimul termen de judecată Justiţia îşi va spune cuvîntul, fără nici o influenţă din partea nimănui. Vă mulţumesc, aceasta a fost declaraţia mea. “.

9 thoughts on “Ce-ar fi trebuit să spună Ponta la aflarea sentinţei, într-o ţară normală

 1. :))) Esti tare simpatic.
  Da’ in virtutea caror principii ar putea functiona Ponta asa ( lasand la o parte caracterul lui viermiform)? Invatate de la cine? De la domnul profesor Adrian Nastase ( am terminat aceeasi facultate cu Ponta, in acelasi loc, doar cu putin timp inaintea lui)? Care recunosc ca vorbea frumos franceza, dar la principiile de drept ( el inernational public preda) nu statea grozav. De la el a invatat probabil micul Titulescu-Ponta ca criteriile care fac ca revolutia din decembrie de la noi e acelasi lucru cu revolutia franceza ( aud ca asa a declarat impostorul recent). Si stai linistit ca aceleasi prostii se predau/ invata la facultatea de drept romaneasca (inclusiv la stat, da) si azi. Stiu pentru ca mi-e plina breasla si ma scot din minti permanent; De ce crezi ca m-am apucat sa scriu acum un an jumate povesti despre principii pe blog? Pai de nervi si de disperare, evident. Vrei sa stii ce se invata ( la toate facultatile socio-umaniste romanesti)? Iaca, pentru ca tot e ziua Frantei azi: http://ihincu.wordpress.com/2013/07/13/philadelphia-versus-bastilia-america-versus-franta-doua-viziuni/
  Si sa fie clar: teoria si istoriile alternative, critica nu le-am invatat de la ei, ci in paralel facultatea romaneasca din alte surse academice si nu numai din occidentul de peste Canal si de peste Ocean.
  Dar, Franta-i frumoasa, rafinamentele artistic-senzorial-estetice de savurat, si pe pisicu’ Robespierre din Parisul vesel in iubesc, chiar daca pe tizul lui ( personajul istoric) deloc.

  • Ioana a scris: “De la el a invatat probabil micul Titulescu-Ponta ca criteriile care fac ca revolutia din decembrie de la noi e acelasi lucru cu revolutia franceza ( aud ca asa a declarat impostorul recent).”

   Cine a spus asta aditza-fostul premier minune? sau copy/paste?
   Jignesc si istoria cu astfel de declaratii!

 2. As supralicita:
  Intr-o tara normala, un Prim Ministru care nu a verificat oamenii propusi si a acceptat minciuna unuia, si-ar pune demisia pe masa Presedintelui. Chiar daca Presedintele nu ar accepta-o, e o chestie de bun simt politic intr-o tara normala.
  Dar cite tari normale sint pe lumea asta? Poate doar in Japonia sa se intimple asa ceva, cu diferenta ca nu e Presedinte acolo, ci Imparat.
  Iar Romania, cind spui Ponta Prim-Ministru, e deja hazlui, nu e vorba de normalitate acolo, doar de mistocarie iefina.
  Auzi, Ponta Prim-Ministru! Poanta secolului! Numai In Romania se poate intimpla asa ceva!
  Au mai fost Prim Ministrii penibili: Vacaroiu, Radu Vasile poetul cu unghiuta, puscariasul Nastase, dar Ponta, care se pare ca si el a fost sau este un pederast mascat, ii intrece!

 3. […] Ce-ar fi trebuit să spună Ponta la aflarea sentinţei, într-o ţară normală“Doamnelor şi domnilor, dragi români…Am aflat chiar acum decizia Justiţiei pe care nu o comentez. Condamnarea ministrului Relu Fenechiu aruncă o umbră asupra Guvernului, o umbră pe care ne vom strădui să o înlăturăm în activitatea noastră viitoare. Îmi asum în totalitate acest eşec de cadre. Sînt foarte trist că am crezut în nevinvovăţia lui Relu Fenechiu, aşa cum mi-o prezenta el. Nu am avut acces la dosarul lui, nu ştiam cît de grave sînt faptele pentru care e cercetat. Am mizat pe sinceritatea lui care, iată, s-a dovedit o minciună. Regret că s-a ajuns pînă aici, regret că l-am numit ministru (şi aştept explicaţii de la partenerii noştri de coaliţie). Relu Fenechiu m-a minţit pe mine, i-a minţit pe colegii lui şi i-a minţit pe români. Marea noastră şansă este că Justiţia funcţionează şi taxează toate încălcările legii, indiferent de statutul făptuitorului. Nimeni nu e mai presus de lege. Sînt convins că şi la ultimul termen de judecată Justiţia îşi va spune cuvîntul, fără nici o influenţă din partea nimănui. Vă mulţumesc, aceasta a fost declaraţia mea.“.(Sursa (citeste mai mult)) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *