Astăzi am avut o mică revelaţie în Lourdes, o localitate franceză de pelerinaj pentru creştinii catolici. Într-o intersecţie, întorcîndu-mă de la un restaurant foarte bun. după o masă bună şi un vin pe măsură, cu care am sărbătorit o fiinţă foarte dragă (cea mai dragă!), am văzut ceea ce puteţi vedea şi Dvs. în imaginea de mai jos. E cea mai tare denumire pentru un cimitir, nu am mai văzut-o pînă acum. Am auzit de Reînvierea, Pomenirea, Eternitatea etc. Dar Cimitirul Egalităţii nu ştiam că există. Asta e realitatea. Ne zbatem aici, vrem să cîştigăm, să obţinem, să avem. Iar după aceea, la final,  domneşte, poate eternă, Egalitatea!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(sigur, Parcarea Egalităţii e penibilă în acest context, deşi există în poză!)

14 thoughts on “Da, sfîrşitul e aici

  1. Carmen, LA MULTI ANI !! Cei nascuti in Aprilie (deci si Biju) si care merg la Lourdes sunt binecuvintati, asa spune o legenda locala din Arad…….Si noi am vizitat Lourdes acum 6 ani, este ceva impresionant….., ramai uimit chiar daca nu esti crestin catolic.

  2. În legătură cu botezatul (sic!) cimitirelor din Franța, cred că dovada cea mai clară a faptului că moartea nu e o doamnă găsim în numele celebrului depozit parizian Pere Lachaise! Ciudat ar fi fost să se numească Mere Lechaise? Da, fiindcă „la” este un articol feminin în limba asta încă vie!

    • Maître, dacă mă gândesc la Scaunele tizului Ionesco, merge şi Père Lachaise – parcă-i şi văd, stând fiecare pe câte-un scaun (cu un aer absent… 🙂 ) – dar “când gândesc la viaţa-mi, îmi pare că ea cură” ca proasta, şi-atunci îmi vine să zic Merde Lachaise!

  3. Mai urmeaza cimitirul fraternitatii si cel a libertatii..:) Doar murind vom fi egali ,fraterni si liberi! Caci sfarsitul nu-i aici…:)…ci la groapa cu furnici…:)

  4. Hai, lasati, nu ii mai laudati pe frantuji; pur si simplu au aflat ca la Caracal cimitirul este pe strada Invierii si au vrut sa socheze si ei.
    Noi sintem protocronisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *