Cînd a fost numit ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga s-a lăudat, vă mai amintiţi, ce relaţie excelentă are el cu Angela Merkel, despre care a povestit cum venea cu rucsacul în spate prin Făgăraş şi pe litoral. Nu, nu o cunoştea de atunci, că dacă ar fi cunoscut-o sigur ar fi turnat-o! A cunoscut-o mai “pe nou”, a întîlnit-o ca rector al UBB etc.

Se pare că inevitabila schimbare din funcţia de preşedinte al ICR i se trage lui Marga exact de la doamna Merkel. În siajul vizitei în Germania, lui Victor Ponta i s-a pus o întrebare: de ce este menţinut în funcţie un turnător la Securitate care, printre altele, a turnat şi ziarişti nemţi? Răspunsul a venit în proxima şedinţă de Guvern, cînd ministrul Culturii, Daniel Barbu a fost întrebat de neregulile de la ICR. Sigur, a trebuit ca Ponta să meargă în Germania pentru a afla măgăriile cu iz penal făcute de Marga, uriaşa bătaie de joc la adresa culturii române şi a propagării ei în străinătate. Bine că aflat şi aşa, mai bine mai tîrziu decît niciodată. 

(În paranteză fie spus, primul semn că adminsitraţia germană nu-l are la inimă pe Marga a fost atunci cînd, schimbat din poziţia de ministru de Externe, s-a propus trimiterea lui ca ambasador în Germania. Poziţia Germaniei a venit  pe canale diplomatice şi  a fost simplu: Nein!)

Dacă ar avea o brumă, un rudiment de mîndrie, Marga şi-ar da demisia acum, salvînd ceva din zdrenţuita sa imagine. Probabil că nu şi-o va da, mai mult, îl văd baricadîndu-se în biroul său de preşedinte de la ICR şi aşteptînd să intervină Crin şi să-l salveze. Dar Crin nu va face nimic, pentru că, între timp, caii mari pe care era s-au schimbat în nişte ponei ridicoli.

9 thoughts on “De la cine i se trage mazilirea lui Marga. Ultimul meu text despre acest turnător nesimţit

 1. “Nu, nu o cunoştea de atunci, că dacă ar fi cunoscut-o sigur ar fi turnat-o!” 🙂 🙂 Biju, mi-ai inveselit tare dimineata asta mahmura de dupa interviul de aseara al lui Robert Turcescu cu dottore Ponta (nu credeam sa-nvat a exploda vreodata…)

 2. Marga se va victimiza cat se poate. O sa spuna ca e un Aram Iancu prigonit de Uiunea Eropeana…
  Si ii va comanda lui Bolborea o marestatuie la Cluj.
  Din acest punct de vedere Marga seamana cu LadyGaga: nu are limite 🙂

 3. Nene Bijule,
  Stii tot atat de bine ca si mine ca i-ai cunoscut pe toti cei din GRUPUL Actiunea Banat. Stiu si pe cei cu care ai fost amic. De ce nu spui asta deschis Bijule? Nu e o rusine, n-are cum sa fie .Dimpotriva. Trebuie spus asta raspicat!
  (Aradean)

 4. Doamne da sa vrea Ponta sa mearga si in Israel, asa poate scapam si de Sova. Ca asa e, Ponta nu guverneaza decat dupa metoda “sula-n coaste”.

 5. Iata, incepe sa se vada cu ce succese a venit Ponta din Germania. Evident, sunt in aceeasi nota si celelalte asa ca sunt bune vizitele astea, nu? Ca investitorii nu vin la chemarea lui Ponta, ca nici ponta nu vine la chemarea lui. Iar chestia aia cu interzicerea, de facto, prin impozitare hollandiana a nenorocitilor de elita, pentru a fi platiti producatorii de bastarzi (sunt zone pline de ailenei, amariei, aioanei…) va sapa adinc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *