Deşi este cam tîrziu, totuşi, gestul renunţării la un titlu obţinut prin fraudă face, cumva, lumină în povestea doctoratului lui Victor Ponta. Renunţînd la el, după ce Universitatea care i-l acordase a făcut demersuri de retragere a titlului nu e tocmai un act de eroism. dar, de unde eroism la Ponta. Şi, totuşi, gestul nu lămureşte un lucrru.

Un văr de-al meu, eminent om de ştiinţă, cercetător, cu un doctorat adevărat, muncit, mi-a trimis azi un mesaj. Desprind  din acest mesaj un fragment care ar trebui să nască nişte întrebări:

“Nu stiu câtă lume stie – lucrul acesta se poate verifica foarte uşor – că, după legea română, deținătorul titlului de doctor în drept obține automat calitatea de membru în baroul de avocați. Altfel, se ajunge foarte greu in barou. Trebuie ani de practică in biroul de avocatura al unui maestru, care-si exploatează la sânge angajații tineri și nu-i învață nimic, ca să nu aibă concurență, e nevoie de o serie de examene, unde e nevoie de șpagă ca să treci etc. etc. Acesta este motivul pentru care titlul de doctor în drept se obține greu, cu foarte mulți bani, conducătorii de doctorat sunt puțini și plini de bani, greu ajunge cineva doctorand. Ponta și-a obținut calitatea de avocat în baza titlului de doctor de la UB. Averea și-a făcut-o ca avocat, așa declară el. Prin deducție logică, averea și-a dobândit-o în baza titlului de doctor. Când titlul de doctor a fost dobândit prin fraudă, ce caracter are această avere?”

Victor Viorel Ponta declară că după ieşirea din politică se va dedica unui alt demers doctoral. Deşi, acolo mai mult se scriu cărţi decît se dau doctorate.

14 thoughts on “Dottore Ponta, banii pe doctorat înapoi!

 1. Dottore, spune ca ai focut un furt intelectual, si ca iti pare rau ca ai mintit atatia oameni ……si ca ai aflat doar acum ca ti se spune Pinochio. Chiar vrei sa te cred?!

 2. umil sugerez o directi de investigatie- lucrarea de diploma. cand am facut facultatea era plin de anunturi- vand lucrari de diploma. cum ar fi sa gasim un plagiat acolo- ramane fara titlul de jurist? fara studii superioare mai poti fi prim ministru?

 3. Ati vazut ca universitatea a raspuns cererii? Ce repede poate raspunde universitatea in cazuri speciale… In aceeasi zi. Mi-aduc aminte ca pentru o adeverinta stateam si 20 de zile…

  • Universitatea făcea deja demersurile pentru retragerea titlului. Că plagiatul ăsta prea a afectat-o în stabilirea clasamentelor globale ale Universităților. Ponta a fost cu o jumătate de pas în față.

 4. Cam ăsta e farmecul politicii. Dacă apuci pe cine trebuie de picior,ai parte de nişte arderi ale etapelor, ceva de invidiat. Partea proastă e că, invariabil, de la atâtea “arderi” n-ai cum să nu te pârleşti şi tu odată şi-odată, indiferent de câte instructaje P.S.I. ai la activ.
  Cât despre bani, vorba aia: nici ţara nu sărăceşte nici el nu se-mbogăţeşte. Au babele o concluzie pentru aşa ceva: “Lasă-l maică, să-i ajungă de lumânări…”

 5. O precizare: de obicei am o parere, un comentariu vis-a-vis de postarile D-lui Morar.
  Ma abtin de aceasta data.
  Motivul e simplu:
  De cite ori aud/citest despre acesr specimen (Victor Viorel Ponta) ma apuca o greata pe care nu o pot stapini, si trebuie sa fug dupa Gravol (aici, un medicanemt contra vomei)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *