O reacţie din publicaţia catolică franceză La Vie mi-a atras atenţia asupra unui “buchet’ de articole din presa franceză referitoare la Jesse Hughes, liderul trupei  californiene Eagles of Death Metal, (despre care se ştie că era în plin concert cînd a fost lansat atacul în sala Bataclan din Paris). Din cele cîteva publicaţii care au scris prostii despre solist, mă opresc la Telerama, organ de popularizare a programelor tv.

Articolul dedicat solistului începe cu fraza “Le leader des Eagles of Death Metal est loin d’être un enfant de chœur“. pentru nefrancofoni traduc:” liderul EDM este departe de a fi un copil de cor” (se referă la corurile bisericeşti). Deja în titlu se afirma că Jesse Hughes nu prea este cool. Te aştepţi să-ţi fie prezentat cel puţin un satanist feroce, un tip cu deviaţii comportamentale serioase, cu ani de puşcărie pentru viol la activ etc.

Nu, nici pe departe, J.H. are alte “păcate”: Dans cette avalanche d’émotions et de bons sentiments, on en oublie seulement qui est vraiment Jesse Hughes : un militant pro-armes à feu, on l’a dit, mais aussi un chrétien  ultra conservateur et anti-avortement, fervent soutien de Donald Trump, admirateur transi de Ronald Reagan et qui voit aussi en George Bush « un héros » (« Un mec qui adore ZZ Top est le genre de salopard que j’apprécie », dit-il, parlant de l’ancien président américain) et enfin adepte du créationnisme. Bref, cela fait quand même beaucoup pour un rockeur. Traduc din nou: “În această avalanşă de emoţii şi de bune sentimente cam uităm cine este cu adevărat Jesse Hughes: un militant pro arme de foc, s-a spus, dar de asemenea un creştin ultra-conservator şi anti-avort, fervent susţinător a lui Donald Trump, admirator înfocat a lui Ronald Reagan şi care vede, de asemenea, în George Bush “un erou” (“Un gagiu care îi admiră pe ZZTop este genul de nemernic de care-mi place”- zice el despre fostul preşedinte american) şi, în fine, adept al creaţionismului. Pe scurt, asta e cam prea mult pentru un rocker”

Deci, omul nostru nu e satanist, e mai rău, e un creştin înfocat, un adept al creaţionismului şi admirator al americanilor. În plus, aş adăuga eu, pe deasupra, fiind bărbat, e însurat cu o femeie! Da, prea mult pentru un rocker, prea mult pentru un ziarist cu idei injectate în cap.

Dacă pînă şi în revista de programe TV s-a ajuns  la un asemenea discurs ultra-progresist în Franţa, nici nu mă mai mir că Frontul Naţional a fost văzut de cetăţenii simpli ca o cale de scăpare din ghearele acestui aparat de propagandă a dispreţului pentru normalitate. E trist cînd extremiştii au ajuns să pară onorabili în comparaţie cu politica oficială.  Cum spunea cineva pe Twitter, francezii au nevoie de siguranţă şi de locuri de muncă, iar lor li s-a servit “Căsătoria pentru toţi”, multiculturalism şi teoria genului.

23 thoughts on “Eagles of Death Metal şi stupiditatea presei progresiste (franceze)

 1. N-am mai comentat de ani de zile pe un blog, dar o fac acum ca să zic bravo: opinia o împărtăşeam, dar informaţia despre solistul EoDM n-o aveam şi e foarte mişto.

   • credeam ca un blog e un spatiu deschis. am vazut postarea dvs cu verdictul dur pt dl j engels dar nu era clar ce facuse. poate mai bine si verdictul era tot in “off”.

     • Continuaţi cu întrebări iritante . Îmi puneţi la îndoială spousele. Nu vă convine aici, mergeţi şi pisălogiţi înaltă parte.

     • nu v am pus la indoiala spusele. doar nu a fost clara (pt mine) vina pt care dl engels era numit idiot- pe aceasta cale imu cer scuze daca am fost prea insistent ori iritant. mea culpa!
      daca a injurat si a fost badaran apelativul “idiot” este, desigur, pe deplin meritat. pot fi folosite chiar si epitete mai dure pentru astfel de indivizi!

 2. Nu am mai comentat de mult dar acum nu pot sa tac
  Acuztiile de a fii admirator al lui Donald Trump si de a fii adept al creationismului mi se par foarte serioase.
  Nu am vazut nimic nicaieri in legatura cu faptul ca ar fii insurat cu o femeie. Ce legatura are?
  Si eu sunt insurat cu o femeie si consider ca orice admirator al lui Donald Trump, ca si orice admirator al lui Putin nu poate sa fie decat idiot.
  Pour info. Traiesc infranta dar nu am votat si nu o sa votez niciodata cu stanga

  • Între idiotul curat și diavolul întunecat sugerat de articol sînt niște nuanțe. Trăiți pe o planetă care nu poate, totuși, nimici toți idioții. Unii scriu comentarii, alții îl admiră pe Trump, alții pe Hollande. E democrație.
   În ultima frază am citit cum ați scris: trăiesc înfrântă 🙂

 3. E drept. Probabil ca e din categoria idiot curat. Si nu sugeram ca trebuie nimicit.
  Si nu cred ca era necesar, dar precizez totusi ca nu il admir absolut de loc pe Hollande 🙂

  • domnule, dacă umblați pe site-uri cu care nu sînteți de acord, există două explicații. a)Sînteți masochist și vă place ce nu vă place sau b) nu aveți cu cine vorbi. În orice caz, eu am cu cine vorbi, așa că nu țin să conversez cu Dvs. Ca să știți.

   • E bine de umblat doar pe site uri cu care sunt de acord a priori? Cred ca misto e sa ti mai poti si schimba opiniile din cand in cand citind ceva nou (carte, blog, sms, etc). Oricum observ ca romanii in general sufera de o insuficienta dezvoltare a capacitatii de a dialoga in contradictoriu. Orice asemanare cu fapte ori personaje adevarate e pura intamplare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *