După mine marele succes al lui Andrei Marga la Tîrgul de carte de la Paris a fost faptul că Florian Bichir şi-a lansat o carte în limba franceză. Am auzit că a fost bătaie pe cartea aia la standul României. Francezii şi-o dau din mînă în mînă, ce mai, succes adevărat. Presa franceză, în special presa culturală, vuieşte pe acest subiect. Nu, hai că sînt rău. Vorba lui Bichir: să vă văd pe voi lansînd o carte la Paris şi după aia vorbim. Bine de Bichir, nasol de noi. Deci, sîntem invidioşi! Dar ne plătim impozitele ca să ajungă valorile la Paris!

După acest succes, se pare că Marga s-a culcat pe lauri. Tocmai de aceea vă întreb, cu toată seriozitatea: aţi auzit de activităţile desfăşurate de ICR-urile lansate de Marga “pe plan intern”? Ştiţi vreo activitate? Aţi participat la aceste activităţi? Aveţi cunoştinţe care lucrează la noile instituţii? Şi-au luat salariul? Aştept plin de curiozitate răspunsurile Dvs.

PS Un poet foarte cunoscut a fost acostat de Marga şi rugat să-i facă o propunere pentru ICR Belgrad. Poetul cu pricina i-a dat numele lui Adam Puslojici, un român din Banatul sîrbesc, de origine, foarte mare poet. Marga a acceptat imediat, cu entuziasm. Dar a doua zi a numit pe altcineva! Întrebarea e: uitare sau trădare?

5 thoughts on “Eşecul Marga, faza pe ţară

  1. activităţile respective sunt în pregătire… e multă muncă la mijloc, proiectele sunt vaste, trebuie regândită toată cultura română de la Burebista încoace – între timp unele funcţii se ocupă brusc, aici e mai simplu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *