Andrei Marga nu s-a lăsat și, pînă la urmă, a redevenit ministru. S-a zbătut, a tras sfori, a deschis uși, a dat telefoane. Și, finalmente,  a învins sistemul pus pe austeritate. Acum e ministru. Cu un salariu corespunzător, se înțelege. Pe ce portofoliu? Pe portofoliul Culturii, că doar conduce ICR. Și nu doar pe portofoliul Culturii Externe, cum ar veni, adică a culturii de Export, ci și pe cel al culturii interne, că și-a făcut ICR-uri și în țară.Așadar cultura este condusă, de acum, de doi miniștri, adică de tandemul Marga Barbu.

Vă rog să faceți un exercițiu și să vă imaginați ce s-ar fi întîmplat dacă ar fi făcut Patapievici așa ceva, dacă ar fi cerut el upgradarea la postul de ministru de la cel de secretar de stat, cu care era asimilat președintele ICR. Ați auzit vreo dezbatere pe tema asta? Îl contestă cineva pe Marga? Îi cere cineva socoteală?

Hai, somn ușor România!

12 thoughts on “Guvernul Ponta are doi miniștri ai Culturii

  • Este JENANT domnule juirst Emilian Avramescu sa interpretati legile dupa bunul plac si fara nici o logica! Sunteti un papagal si un demagog care nu ar trebui sa reprezintati castravetii si rosiile din piata in fata consumatorilor nicidecum invatamantul! Sindicatul ar trebui sa caute alt juirst mult mai responsabil si onest! La cei 3500lei pe care ii incasati lunar sindicatul ar putea avea 3 juirsti profesionisti

 1. Daca ar fi fost vorba de 2 ministri eficienti, tot ar fi fost ceva dar unul numara km de autostrada realizabili cu banii de la Festivalul Enescu si celalalt promoveaza Romania cu caloriferul. In tot acest timp pe site-ul Ministerului Culturii sunt afisate texte in care scrie ca “ve-ti primii” informatii (sau asemanator). Ma intreb de ce nu l-au numit direct pe Marean

 2. „Hai, somn ușor România!”
  Nici n-ai cum. Elitele, nervii țării au plecat. Ăștia n-au opoziție, fac ce vor. Dacă ceaușescu deschidea granițele să plece indezirabilii, familia lui era încă la conducere.

 3. AMP taman acum doua saptamani ce il facuse sinecurist pe Patapievici, Pe Volodea, Bakonschi ii terfelise de mult. Acu’ doarme ,obosita dupa ultima oda dedicata lui Ponta.
  Cine i-a atacat pe Liiceanu, Patapievici, Plessu, Tismaneanu ? Cei care nu caraie azi nimic despre Marga, ……
  Cine vreti sa le atace faradelegile. RTV, Realitatea , A3? Astia au ramas setati pe Udrea. Boc ,Basescu si gripa aviara., sunt propagandistii lor, n-au cum sa-i critice.
  Ceilalti dorm dupa ce si-au consumat toata energia latrand la Boc, facand jocul USL si pana se desteapta le fura acestia si gainile de pe ouole pe care le-au impozitat deja. .
  Dar soferii aia de ce nu mai protesteaza la benzinarii ca acum un an cand s=a scumpit bebzina cu doi bani, ca de atunci s-a scumpit cu mai mult de 1 leu ?
  Dar de grija “sarmanilor pensionari” care nu puteau trai cu 800 ron pensie acum un an se mai lamenteaza cineva? Dar de pretul la kg de cartofi, “cosul zilnic”, de “Mirela bugetara” …..
  Cainii de batatura nu latra decat cand sunt asmutiti sau dezlegati. votantii USL asteapta laptele si mierea promise iar eu astept sai vad inecati in raurile de lapte.

 4. “Cand veti fi facut pentru altii tot atat de mult pe cat a facut Andrei Marga, veti putea vorbi.”
  Asta e din categoria “cine nu-l intelege pe secretarul geberal al pcr este un dement” , “d-ta de ce vorbesti neantrebat tovarase?” , Ce o sa zica acum colegii mei telectualii”, “mandra corabia ,mester carmaciul”, “si ce o sa zica acum mama mea”….
  Becali au fost, becali sunt inca, si-or fi in neamul romanesc, kakaraci rupt e ca din tare stanca ,becali orisiunde cresc.
  Traiasca iubitul si stimatul nostru conducator Kakarau de la Icsaccea .
  Pai, cum d-le , dvs va ridicati la livelul gastii de ciobani si turnatori a dublului repetent,si urmas de Vadim ?

 5. “Îl contestă cineva pe Marga? Îi cere cineva socoteală?” – eu cred că eşti nedrept, Biju. Să nu ne pierdem speranţa, o să vezi tu cum, până la urmă, o să-i ceară socoteală Vasile Blaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *