Constat, în ultimele zile, o intennsificare a spamurilor. De  data asta e vorba de un mod mai subtil de a acționa. Spamuiștii iau niște comentarii de pe diverse bloguri românești, le copiază și le lasă în chip de comentarii pe alte bloguri. La derută, să nu mai stai să analizezi, vezi că e scris românește, vezi că nu te înjură, îi dai drumul. Și ajungi la situații absurde. De pildă, la Postarea mea Victor Ponta și noua dezorganizare teritorială m-am trezit, porintre altele, cu următorul comentariu

Buna dimineata!Ma bucur ca abrdoati subiectul copiilor nascuti dupa anul 2000. Fetita mea s-a nascut (prin cezariana- dupa ce a refuzat pur si simplu sa se nasca normal prin adoptarea unei flexiuni a capului! ) in 4 august 2000 la 17:45. Eu am visat-o exact asa cum e, cand inca era un fat la circa 4 luni. Mi-a aparut in vis cu o claritate fenomenala si am stiut ca este viitorul meu copil.In prezent refuza multe alimente si este foarte refractara la constrangeri si la invatatura traditionala . Ceea ce iubeste este libertatea, arta, muzica, dansul pictura. Are o inteligenta aparte, matura si face deseori niste remarci fenomenale. Sunt foarte deschis la aceste aspecte ce tin de spiritual , si nu numai. Sunt si psiholog, mai apropiat insa de abordarea spirituala a lumii si vietii.As fi incantat sa ne putem sfatui putin despre destinul si rolul acestor copii si al nostru, ca parinti. Nu stiu prea multe despre ce am eu de facut aici, desi ma straduiesc de multi ani sa clarific aceste aspecte, cu atat mai putin despre copilasul meu.Cu multumiri,Ludovic Sandulescu”

La altă postare m-am trezit cu o urare de la Multi Ani pentru Nicolae Văcăroiu. Adresele de mail care însoțesc aceste comentarii vin din toată lumea, de la Noua Zeelandă, canada și Rusia pînă la Franța. Sînt date și linkuri la diverse pagini de facebook pe care nu am intrat nici din curiozitate. Știe cineva mai priceput ce e cu acest nou stil de a spama?

5 thoughts on “Și dacă spamuri bat în geam

  1. :))))
    Astea sunt amuzante.Marea majoritate sunt lasate de nebuni prin forumuri.Sunt multe din astea mai ales in domeniul religiei,teoriei conspiratiei si politiciii.
    De exemplu comentariul kilometric de la articolul asta:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/marea-britanie-condamnata-la-cedo-pentru-o-interdictie-de-purta-cruce-la-gat-1019465.html

    Au ca scop propagarea unor idei si implementarea lor in constiinta publica.In ce priveste comentariile politice ele sunt postate de postacii profesionisti de partid platiti pentru asa ceva.Sunt bine scrise si contin informatii uneori nepublicate in presa.Cineva chiar se schinuie sa le scrie
    IN ce priveste pe cele religioase si conspirative sunt niste baieti mai dusi oleak cu pluta(cei drept cu o inteligneta peste medie) care au nevgoie de un spatiu de a-si face cunoscute ideile mai neortodoxe
    De obicei comentariile astea abunda pe forumuri nemoderate de la ziarele mari gen gandul si evenimentul zilei.
    Odata ce stati ai mult pe blog o sa va obisnuiti sa le stergeti sau sa va amuzanti.

  2. Grădina Domnului e mare, nu-ţi bate capul !
    Mai bine pune ceva mişto, că n-ai mai pus demult (eu aş pune, de pildă, Mike Oldfield – Tubular Bells, concertul de la Londra, din 1998, da’ e prea lung pentru blogul tău, o oră).

  3. Sunt publicate de boti care au un algoritm mai inteligent, am impresia ca verifica si rata de succes, adicatele cam cat la suta din comentarii sunt aprobate pe un anumit domeniu, pentru a-si canaliza mai bine eforturile.

    Daca aveti modulul Akismet instalat si configurat corect, este de ajuns sa marcati ca si SPAM cateva din aceste comentarii si vor fi recunoscute automat ca si SPAM iar in cateva saptamani vor renunta la a le mai trimite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *