Dacă discuția despre Constituție nu e decît o perdea de fum ca să nu se vadă cum trece bugetul (și altele), atunci nu are rost să ne prindem în hora asta, că facem jocul altora. Dar dacă această discuție e serioasă, atunci fac și eu o observație și jumătate. Cea mai recentă modificare a fost una pro-Năstase în sensul că fostului premier de atunci i se părea prea mic un mandat de patru ani. Gurmand de putere, el a dorit un mandat de cinci ani, în așa fel încît să stea , după calculele lui, zece ani la Cotroceni, să se bucure și Dana de statutul de Prima Doamnă . Și n-a ajuns, în loc de asta stă niște ani la Jilava. Un fel de “Ce ție îți place altuia nu face! “Ceea ce se prefigurează acum este o constituție anti-Băsescu. Numai că, iarăși, inteligența nu-i dă afară din casă pe legiuitori. Băsescu nu mai candidează. Așa că limitările de putere adresate lui Băsescu se vor răsfrînge asupra altcuiva. Și ar fi comic (dacă nu ar fi trist) ca la Cotroceni să ajungă Ponta. Și să lupte tot mandatul pentru modificarea Constituției de azi!

Sursă imagine aici

3 thoughts on “Statul român e slab de constituție. Sau cînd Crin e noul Iorgovan

  1. Pe zi ce trece este tot mai evident ca visul lui Ponta este tronul de la cotroceni. Exemple de oameni care si-au taiat craca singuri sunt destule pe la noi, asa ca nu are rost sa ne mai miram.

  2. Fain ar fi ei sa dea puteri nelimitate premierului si in loc de Ponta sa fie ales de Parlament Basescu sau un alt PDList premier.Atunci ar fi distractie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *