Ieri am cumpărat un disc (dublu CD) pe care se află toate înregistrările lui Robert Johnson, unul dintre întemeietorii blues-ului. A înregistrat, în total, 40 de cîntece. Pentru că a murit la 27 de ani, otrăvit de un soț gelos, se spune. La 27 de ani? Nu cumva asta este o vîrstă crucială în muzică? Amy Winehouse este una dintre ultimele admise în acest club. Hendrix, Joplin, Jim Morrison sînt și ei acolo. Dar Robert Johnson este unul dintre fondatorii acestui club, în 1938.Sinucideri, accidente, overdoze, atacuri de cord sînt principalii furnizori pentru club. E un club trist care, se pare, nu și-a încheiat înscrierile.

Se spune că oficial s-a folosit această denumire, Club 27, în momentul în care s-a sinucis Kurt Cobain. Nu există altă explicație decît coincidența. Sau poate există?

5 thoughts on “Știați de Clubul 27?

  1. Yep! Dar Domnia Voastră ştie de cei doi “blinds” – Blind Willie McTell şi Blind Boy Fuller, cu bluesul lor extrem de sentimental? Dar de preferaţii mei Fred Dunn, Bo Diddley şi B. B. King? – primul pe listă, cu voia mea, rimează minunat cu un Merlot “Two Oceans” (Africa de Sud); recolta 2006 e bestial! Ce se-ntîmplă, părerea mea! 🙂

  2. Nea’ Bijule, iata inca unul ce face parte din club – asculta-l si nu o sa regreti – : Otis Redding – Pain In My Heart; iar ca stil muzical asemanator: BrooK BentoN.

    Ce mai, negri au muzica (si) in suflet…! Auditie placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *