Să spunem că nu la vot trebuie să mergeţi pe 9 decembrie, ci la medic (Doamne fereşte!, folosesc această ipoteză doar în sprijinul micii parabole). Dacă mergeţi la un medic de inimă pentru o afecţiune care vă ameninţă viaţa, sînt convins că îl vreţi pe cel mai bun. Nu veţi întreba “Bre, e pe aici frun medic dă a rămas repetent dă două ori, că eu la el vreau să mă trateze? “.  Nu căutaţi un medic care a chiulit de la ore, care nu s-a pregătit, nu a trecut pe la cabinet decît de două-treoi ori într-un an. Nu vă interesează nici medicul care şi-a furat lucrarea de doctorat, nu? Nu ziceţi :Vreau un medic care nu a făcut nimic în viaţă, nu a fost în stare de nimic, vreau să-i dau şansa să fiu eu primul vindecat de el!”. Sau “Aş avea încredere într-un medic care şi-a turnat familia la Securitate! Ăsta e bun, domnule!”

Oameni buni, dacă propria viaţă nu v-aţi pune-o decît în mîinile unor medici buni, competenţi, serioşi, cu o pregătire ireproşabilă,  atunci de ce credeţi că viaţa ţării trebuie dată pe mîna repetenţilor, a chiulangiilor, a celor care şi-au falsificat diplomele şi titlurile? Merită România să fie stăpînită de turnători? Merită copiii voştri aşa ceva? Eu cred că nu, dar de votat votaţi Dumneavoastră!

 

8 thoughts on “Un fel de parabolă pentru cei care votează sincer

  1. pai daca ar trebui sa ma duc la medic, as merge la viena, ca basescu, sau m.as refugia intr.un post caldut de consul la marseille

    • gagiule,
      nu te opreste nimeni să mergi la căpşuni în Austria. Cît despre postul de la Marseille a fost vorba de Consul General. Cine ţi-a spus că a fost călduţ trebuie să-ţi dea banii înapoi!
      clar, parabola cu inima nu e pentru tine. În altă parte e baiul.

  2. Ioane, “oamenii buni” la care faci apel au ajuns o rara avis în Ro. Din doar două comentarii, ţi-ai făcut o primă impresie asupra felului în care vor vota compatrioţii noştri! Şi zi merci că “habarnam” nu ţi-a dat şi m… (scuză-mă!).

  3. M-as trata la Viena sau mai bine in Italia uner la urgente este primit orice cetatean european indiferent ca are sau nu asigurare, intra cu durere de dinti, i se fac toate analizele si iese operat de piatra la vezica, adica sanatos . OOOOps!
    In niciun caz nu m-as adresa unui uslist, mai exact cacarau, care a terminat facultatea de medicina cand tacs-o era rector si a ajuns “doctor” in politologie, sau “jurnalist” ….
    Dar ce ati vota dvs daca ati fi un mic evazionist fiscal, de magazin, de butic, de taraba, cu marfa scumpa si de proasta calitate, fara garantie acordata, fara bon fiscal sau expirata…? Dar daca ati fi una bombonica cu dosar pentru delapidare,deturnare de fonduri, fals, uz de fals, frauda….? Dar daca ati fi plagiator angajat ca lector sau conferentiar pe la o fabrica…?

    • Răspunsul e în altă parte, ca să-l parafrazez pe marele Ceh. Pe Kundera. Dacă aş fi cel din presupunere nu as fi eu! 🙂

  4. Eu zic sa va feriti de doctori si de USL,in aceasta saptamana. Chinul va veni peste voi care locuiti in tara lui Cioran si a Regelui Mihai! Rugati-va la Milostivul Dumnezeu si
    nu votati cu USL-ul ca sunt numai pe luate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *