Gata, e oficial, Marga va deschide filiale ale ICR în România şi va exporta cultură în Provinciile istorice, aşa cum s-a tot vorbit. Vreo şapte, pentru care Marga a numit, deja, directorii şi directori adjuncţi, Adică a încălcat moratoriul instituit de premier cu privire la noi posturi în administraţie. Ponta anunţă că nu sînt bani, că PIB-ul e mai mic şi că INS a calculat greşit, că lipsesc nişte miliarde din construcţia viitorului buget. Marga promite salarii de directori şi de directori adjuncţi, de la 15 ianuarie. Nu se ştie în ce sedii, cu ce chirii vor funcţiona noile filiale, dar asta e o întrebare la care nu se apleacă promotorul caloriferului. El nu înţelege că nu sînt bani. Umflă schema cum vor muşchii lui de marxist. Sigur, cei numiţi de Marga în posturi aşteaptă cuminţi şi au încredere în Profesorul Marga. Întotdeauna pare că s-a descurcat. A căzut pe picioarele din spate! De data asta i s-a spus, încă din anul trecut, prin vocea autorizată a lui Florin Georgescu, ministru de Finanţe. pe atunci:

Domnului Andrei Marga, preşedinte Institutul Cultural Român

La adresa dumneavoastră nr. 14630 / 2012, prin care solicitaţi suplimentarea bugetului Institutului Cultural Român pe anul 2012 cu suma de 1.676 mii lei, vă comunicăm următoarele:

Referitor la solicitarea de finanţare în anul 2012 a unui număr suplimentar de 33 de posturi, supunem atenţiei dvs. faptul că, în cadrul acordurilor de împrumut încheiate cu Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială, autorităţile române au reafirmat angajamentul de menţinere a unui control strâns al cheltuielilor bugetare, prin promovarea unor politici bugetare prudente, inclusiv continuarea reducerii numărului de angajaţi din sectorul public, care să permită respectarea plafoanelor cheltuielilor totale şi al cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, în vederea atingerii ţintelor de deficit stabilite pentru acest an.

Prin urmare, pentru a se evita aprobarea de măsuri care contravin acestei politici, considerăm că este responsabilitatea fiecărei instituţii de a realiza o analiză riguroasă a necesarului de personal, astfel încât să nu conducă la majorarea numărului posturilor ocupate din sectorul bugetar.” (am preluat scrisoarea de aici)

Cum se numeşte omul care nu înţelege realitatea, trăind în altă lume? Nu din punct de vedere medical, că asta e uşor, din punct de vedere al unui om asociat la guvernare. Asta ne va spune doctor Ponta după ce îi vor aduce notiţele cei din Corpul de Control.

PS Cum Ponta a aunţat că vor fi doar doi secretari de stat la fiecare minister, oare ce locşor călduţ i se va găsi lui Goe Petre numit de Marga secretar de stat la MAE? Undeva unde să existe calculator cu jocuri, că altfel nu se mai duce omul cu plăcere la locul de muncă!

7 thoughts on “Andrei Marga are un diagnostic pe care-l va pune doctorul Ponta

 1. Mărgării de-ale lui Marga, el însuşi o mare mărgărie a lui Ponta! Primele poante din 2013, cu complimentele electoratului… Asta e!

 2. Asta e din ciclul “cum putem intoarce favoarea” clientelei politice 🙂
  Cu siguranta se vor face “economii” la buget prin deschiderea centrelor ICR in tara (chirii spatii, angajare personal, utilitati, masini, etc). Si este si mai sigur ca oamenii vor fi angajati pe criterii de competenta, o competenta cel putin la fel de mare precum a sefului lor care a initiat culturalizarea prin tehnologie si tehnica, initiind binecunoscuta campanie “cultura cu caloriferu-ntre dinti” … 🙂

 3. D-le ITM ,numirea agramatului marxist Marga in fruntea ICR este una strategica, de discreditare a proletcultistului securist si sustinatorilor sai, respectiv pnl-pc. Dupa cum ati observat tot marilor farisei li s-au atribuit si cele mai grele ministere: economia, transporturile, ministerul muncii so protectiei sociale, agricultura si toate fara bani in situatie falimentara . Psd-ul si-a luat bugetarii si sindicatele , pensionarii i-a lasat fatarnicei de Campeanu si bine au facut! Toate nemultumirile se vor sparge in capul magarilor neamului , cacarailor pedeapsa binemeritata, ca doar Ponta le-a dat si i-a ajutat dar in traista nu le-a bagat daca nu-i duce capul… OOOOPS
  “Cine sapa groapa altuia cade singur in ea ” se va adeveri cat de curand. Iar Felix va fi al doilea puscarias idiot al neamului, dupa aliatul sau Bombonel!

 4. Prea Simpatice
  Roata morii se-nvirteste, tzac,tzac,…Imitatziile ex-dictatorului erau mai inspirate.
  avem doar citeva somitatzi filozoffice, sa le incurajam,sa le respectam…au trecutul si viitorul deschis…Nu se stie cum vor fi interpretate gesturile lor.
  Cum,necum dl Marga le da lectii multora incepind cu fostul J. Ratzinger si actualul Putin ! Citzi mai avem din ashtiaaa ??? merci ca ma veti citi.

 5. Probabil noii numiți sunt trimiși pe banii strânși din taxele și impozitele poporului sa promoveze plagiatul…hoția și minciuna peste hotare.Am impresia ca turcii sunt niște mici copii pe lângă Guvernul Pinocchio 2, le cam dau lecții turcilor la distrugeri și pustiiri..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *