Nu voi fi duminică în ţară, deci nu voi putea vota. Voi fi, undeva, în străinătate, unde nu am domiciliul stabil. Intru la categoria celor care nu pot vota în mod obiectiv. Dar aş vota. Nu aş vrea să fie mai puţin cu un vot, cel al meu. Singurul lucru pe care aş putea să-l fac ar fi să găsesc o persoană care să voteze în locul meu. Nu să-mi folosească identitatea, nu să se prezinte ca fiind eu, desigur. Aş vrea să găsesc o persoană care a decis să nu meargă la vot. Şi să o conving să voteze în locul meu, pentru că eu nu pot vota. Să-mi facă un serviciu, mie şi democraţiei, dacă vreţi şi să meargă la vota. Va considera că nu a votat ea, dacă asta-i face bine la conştiinţă,ci a făcut un comision
. Nu-i spun cum să voteze, dar dacă vrea să ţină cont de orientarea mea, să răsfoiască acest blog. Şi să voteze în consecinţă, dacă tot votează în locul meu!

Voluntari? Aştept propuneri. Şi, eventual, ofer şi o sticlă de vin cînd ne întîlnim! Nu e şpagă electorală, e un fel de comision! 🙂

15 thoughts on “Caut o persoană care să voteze în locul meu

 1. Într-un sat de lângă Câmpina, acolo unde am o căsuţă de vacanţă (pe bune, nu e vilă!), am reuşit să conving, până acum, trei vecini – localnici – să “voteze în locul meu”. Sticla (de ţuică) le-o voi da de Sărbători, iar dacă USL nu ia 50% le-am spus că pun tot butoiul de 30 de l. la bătaie! E de prună, curată, veche de 3 ani, dar n-o să-mi pară rău! Sper că vor convinge şi pe alţii, aşa cum sper că nu voi fi “legat” pentru mită electorală…

  • Si dacă ar fi vilă, ce, ar fi o ruşine ca un mare sportiv, cu o carieră impecabilă, să aibă o vilă din munca lui?

 2. Daca nu era plina (galeata, care va sa zica) cu vin, tuica, palinca, ma rog, in functie de regiune, mergea si una cu mop. Ai exitat cam mult, Biju, acum nu mai pot lua avionul deci am “uselit-o” cu totii!

 3. Ei, se voteaza si in strainatate, la Consulate si Ambasada.
  Deocamdata, cel putin.
  Dar si eu sint candidata la a gasi pe cineva sa voteze pentru mine, nu mai am documente valide, sint prea vechi

 4. Vasăzică pleci, deşi tare ai fi vrut să votezi. Te înţeleg, dar înţelege-mă şi tu cînd îţi răspund ca la Săpânţa: Mai bine votai tu şi plecam eu!

 5. Mă bag eu la socoteală. Mă simt vinovat că trebuie să votez. După 14 ani de exercitiu democratic (în cazul meu) mă văd prima oară “turmentat”. Ştiu în continuare cu cine nu voi vota, aici nu încape indoiala, însă mă văd în situaţia în care mă simt vinovat că trebuie să votez. Prefer să am pe cine să dau vina. Cât timp nimeni nu se arată că o opţiune pentru accept să votez cu alt nume. E ca la serviciu, dacă nu am unde să plec îmi vând zilele de concediu unuia interesat. Păcat însă, mi-ar fi plăcut cred mai mult să stau eu pe plajă.

   • Plaja era cu referire la concediul meu de vânzare. Oricum am votat cu stânga, dreapta o păstrez pentru convingeri. La mâini ma refer. Cât despre şpagă, trist e ca am ieşit cel mai câştigat dintre noi doi.

 6. Eu pana acuma nu votai si nu cred ca votul meu s-a irosit, pentru ca prezenta scazuta la vot va da mai putina legitimitate alesilor.
  Daca ai fi candidat dumneata de partea unei formatiuni politice, te votam cu mare placere.

 7. Domnule Morar, pe mine m-ati convins! Nu eram deloc hotarat daca sa votez sau nu (desi, cred, ar fi fost a 3-a oara dupa ’90 cand n-as fi facut-o, prima fiind la turul 2 de la prezidentialele din 2000…). Ei bine, m-am urcat eu frumusel in masina si am condus pana la Bordeaux si inapoi ca sa votez (…Brânza mamii lor de candidati, ca nu ma mir de ce-i atata absenteism! -da’ ma rog, cand ai lamâi, faci limonada…).
  Asa ca va multumesc pentru imboldul pe care mi l-ati dat si va trimit, din Creuse, salutari si urari de bine! (…sa speram ca raul va fi cat mai mic!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *