E o întîmplare simpatică și de aceea o povestesc. Era în primii ani 80 (nu mai știu exact care din ei), vara, la Costinești, la Serbările Mării. Eram acolo cu Ioan Groșan și cu Divertis. Eram un fel de scenariști, inventam jocuri și evenimente și le  chiar puneam în practică. Inițiaserăm Cartea Recordurilor Stațiunii Costinești la care s-a prezentat multă lume cu tot felul de propuneri. Printre ei, un tînăr vînjos care ne-a spus că are cea mai neagră barbă. Așa era. A fost trecut în registru. Apoi a susținut că deține un alt record. Poate vorbi într-o limbă necunoscută nouă. Ce limbă? Limba armenească. L-am poftit la microfon unde a spus ceva , cîteva fraze, într-adevăr, într-o limbă necunoscută de noi. Și pentru ca plaja să nu rămînă ca noi, adică în ceață, l-am rugat să ne traducă. Era vorba despre un apel pentru amicul lui armean,de asemenea, de care se rătăcise și pe care îl chema, în zece minute, la Obelisc, să se regăsească. Tînărul se numea Varujan Vosganian, terminase matematica și a reușit să producă cel mai ciudat “record” al zilei! Am rîs împreună, acolo, sus pe acoperișul Radiovacanței Costinești  și l-am felicitat pentru modul ingenios în care a reușit să ajungă la microfon și să comunice un anunț strict personal! Era clar că un astfel de om va ajunge departe.

 

16 thoughts on “Cum și unde l-am cunoscut pe Varujan Vosganian

 1. Doar barba? De ochii lui umbroşi nimic? * Eu l-am “cunoscut” la Casa Studenţilor din Cluj unde venise să-şi pro moveze noul său proiec zis şi Partidul Alterntiva României.

 2. În caz că acum aţi mai organiza acelaşi concurs, ar câştiga sigur din nou.
  De data asta cu “cea mai automiruită faţă”.
  Ceva şanse ar avea şi la “cel mai fricos senator în faţa legii”. Dar acolo e bătălia cam mare. Cam prea mare după gustul nostru.

 3. Te ia greata si ti se ridica tensiunea cind vezi atita lasitate in Romania.
  Cind au furat cu 100 miini, erau si sanatosi, si atei.
  Cind i-a prins, dar inca nu i-a bagat la puscarie, isi aduc aminte de credinta.
  Iar cind sint pe drum spre puscarie, scot lista de boli care necesita “tratament in afara mediului de detentie”.

  Cit despre armeanul asta las si mojic (nu ma judecati gresit, iubesc armenii (cinstiti), nasa mea de botez era armeanca, si, armenii sint cei care au introdus ghiudemul in Romania), tare l-as vrea trimis la vreo puscarie unde detinutii tari sa-ii umple barbuta aia si gura aia scleboasa cu (editat).
  Pacat ca nu mai e valabila pedeapsa cu moartea, Vosganian ar merita-o din plin!

  • Multumesc D-lui Morar pentru “editare”. Am stat mult si m-am gindit cum sa scriu conform normelor intelectuale ale blog-ului, si nu am gasit linia de mijloc. Dar D-l Morar a facut-o cu eleganta specifica domniei sale.

 4. Fara legatura cu subiectul, dar pentru descretit fruntile in ziua libera din America de Nord (President’s Day in SUA si Family Day in Canada):
  Cum se numeste stiintific “Dragoste la prima vedere”?
  ERECTIE!

 5. tot la costinesti s-a remarcat si emil boc.in vara aia cand a fost cutremur.la concursul de stat in varful parului.si parca a si castigat concursul

 6. Buna seara,

  Numele meu este Catalina Dobrean si lucrez ca freelancer pentru agentia de media online Promo-Logic.
  Urmaresc sa public pentru clientii nostri articole noi pe site-uri de calitate.

  Aș dori să vă ofer o plată fixă pentru scrierea și publicarea unui articol pentru unul dintre clientii nostri pe
  blog.itmorar.ro

  Astept cu interes un raspuns din partea dumneavoastra.
  Daca sunteti interesat va rog sa-mi spuneți și va voi oferi mai multe detalii.
  De asemenea, dacă dețineți alte site-uri, vă rog să imi trimiteți URL-urile lor, in vederea publicarii ulterioare a unui articol pe aceste site-uri.

  Catalina Dobrean
  Media Account Manager

  Promo Logic Media Service

  http://www.promo-logic.net/
  catalina.dobrean@gmail.com

  • Subscriu!
   Domnule Morar, daca aveti un pic de vreme, o poatare este binevenita!
   Mai ales ca sint atitea chestii fierbinti…..
   Cu stima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *