Dintre toți turnătorii, știuți și neștiuți, cei mai odioși mi se par cei care și-au dat pe mîna Securității propria familie: soți, părinți, frați, copii, veri. Nu-mi imaginez ce stomac tare trebui să fi avut cei care turnau vrute și nevrute despre un membru al familiei, și după aceea se întorceau, senini, acasă, la familie. Din această categorie de turnători face parte academicianul Dan Berindei. Detalii, dacă nu le știți deja, aici. Sursa Băleanu-Berindei ar fi trebuit să nu mai iasă din casă, după ce a fost descoperit și după ce a primit adresa CNSAS. Nici vorbă de așa ceva, moș Berindei e activ, dă lecții, ține conferințe. O astfel de conferință e organizată, de nimeni altul decît de Andrei Marga, alt turnător. E drept, el nu a turnat pe nimeni din familie, ci, alături de cineva din familie! Băleanu și Horia/ ne predau istoria, cum ar veni.

ICR îl invită pe Dan Berindei să conferențieze. La cîti sînt cu musca pe căciulă în cultura română, Andrei Marga ar putea face un program numai cu turnători. La Salonul Cărții de la Paris va trimite doar cîțiva (Uricariu, Ioan Es. Pop etc). Mai spală din rușine Alexandru Dobrescu, plagiator și turnător, care-i va acompania la tîrg ca șef al ICR Paris. .

PS Ca să nu se piardă, consemnez aici o glumă: dacă Andrei Marga și Daniel Barbu ar semna un Tratat între ICR si Ministerul Culturii, acel tratat s-a numi Tratatul Marga Barbu!

5 thoughts on “Există o frăție a turnătorilor?

  1. Think bigger, Biju, că personajul e ofertant – să aşteptăm de la Marga organizarea Festivalului Naţional “Turnarea României” ! Şi propunerea sa de a include printre sărbătorile oficiale de la noi “Ziua caloriferului”. Şi stabilirea noii titulaturi a ICR şi anume Institutul Cultural Român “Vladimir Putin”, cu site care la accesare să producă automat primele acorduri din Balada Siberiei – “Sălbatică-i stepa baikalăăăă”… Ş.a.m.d.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *