Vă place casa din imagine? O recunoașteți? E fostul sediu al Uniunii Artiștilor Plastici din România, din strada Iorga. Spun fostul, pentru că plasticienii au fost evacuați cu forța de acolo. De un băiat șmecher din imobiliare, care a pus mîna pe clădire cu acte false. În general e greu să dovedești că actele sînt false, pentru că e o suveică administtivă bine pusă la punct, cu falsuri făcute la marea meserie, pe hîrtie veche, cu cerneală veche, chiar. Dar în acest caz, falsul a fost cît se poate de grosolan. Și vizibil din cauza prostiei autorului.Retrocedarea s-a făcut în baza unui act prin care Emanoil Slătineanu a primit de la soția sa, Viorica Arion, în data de 4 august 1940, imobilul din strada Nicolae Iorga, nr, 21.Actul e plastografiat la marea artă, se pare. Doar un amănunt le-a scăpat băieților isteți din imobiliare. În august 1940, Iorga mai trăia, deci nu avea nume de stradă. Iar actuala stradă Iorga se numea, atunci, Benito Mussolini. Deși evacuații au prezentat acest argument, au sesizat organele competente, nu au fost băgați în seamă, casa le-a fost pusă la dispoziție proștilor de falsificatori.

Nu trebuie să ai studii de Drept ca să te prinzi de înșelătorie. În orice țară civilizată, a doua zi, falsificatorii ar fi fost arestați și judecați. Am spus țară civilizată? da? Atunci la noi nu e valabil.

sursă foto Gândul

6 thoughts on “În România, hoțul prins e proprietar cinstit

  1. Biju: ??!!
    Mă frec la ochi încă o dată: nu e Casa Monteoru, sediul Uniunii Scriitorilor?!! Calea Victoriei, 119 parcă…

  2. 🙂 Te-a tras aţa…

    Of, am aflat că Eugen Suciu încarcă tot Shiraz-ul şi-l mută (oare peste drum, la Muzeu?), casa a fost retrocedată urmaşilor proprietarului. Adio grădină, adio platan… sic transit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *