Mă gîndesc de ceva vreme să-mi adun într-un volum farsele pe care le-am făcut în comunism (vorbesc de cele publicate în reviste şi almanahuri). Cred că fotografia de mai jos ar putea figura ca “ilustraţie pentru acele vremuri” şi i-aş face loc în respectivul volum.. Dacă această fotografie s-ar fi publicat în presa oficială, dacă ar fi circulat, cred că războiul rece n-ar mai fi ţinut atît de mult! Nu ştiu unde am văzut acum cîteva zile această fotografie şi-mi cer scuze de la cel care a semnalat-o pe twitter : nu mai ştiu cine m-a trimis spre ea. Iar site-ul de unde am luat imaginea spune despre sursa primară că ar fi necunoscută. Pentru cei născuţi mai tîrziu, direct în tricouri şi cu şepci Che Ghevara, omul din imagine este Leonid Brejnev şi a condus Uniunea Sovietică. A maltratat, direct sau indirect, vieţile a milioane de oameni.

One thought on “Leonid, Leonid, ăsta-i slipul de partid?

  1. @ Dacă această fotografie s-ar fi publicat în presa oficială, dacă ar fi circulat, cred că războiul rece n-ar mai fi ţinut atît de mult!
    Nu au publicat-o pt că n-avea dăcorățiile la el. Avea cică o slăbiciune pentru titluri, onoruri și decorații. Biroul politic al PCUS se întrecea în a-i inventa titluri și măriri.
    Același orgoliu al oamenilor simppli și rudimentari de-a se împăuna cu titluri pe care nu le merită.
    🙂 Dă-i în sulă, nu se merită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *