Nu am văzut interviul, dar am citit fragmente din declarațiile făcute, recent, de Dinu Patriciu. Trist, dar “Sic transit gloria mundi”. Cel mai bogat român, la un moment dat, își poate cîștiga un binemeritat loc în topul celor mai de compătimit români. Patriciu a pierdut cam tot. Dar a pierdut pe barba sa. Dovadă că s-a priceput să facă primii bani (deh, afaceri cu statul cînd sînt ai tăi la putere s-au mai văzut!), dar nu s-a priceput să-i plaseze. Ideea cu magazinele mic.ro mi s-a părut tîmpită din start. Unii prieteni ai mei au văzut ceva tare în asta, sursă permanentă de cash etc. De atunci mi s-a părut că planul de afaceri respectiv este a unui buticar din 90 care importa bere la cutie aproape expirată. Un plan care s-a dovedit găunos. Au rămas fără slujbă niște mii de oameni după eșecul ăsta, başca nişte buticuri cinstite, de cartier, închise din cauza concurenţei microsiene. Imobiliarele, iarăși, o idee născută moartă.  Să nu mai vorbim de presă, unde Patriciu a dat cu oiștea-a numită Peter Imre în gardul de la Casa Presei. Ei, și aici au rămas fără slujbe niște oameni (de la edițiile locale și internaționale care s-au închis încă pe vremea lui). Ar mai fi în pomelnic Fundația Dinu Patriciu care a lăsat fără bursele promise sute de tineri. Eșecurile lui Dinu Patriciu pot fi un cîștig pentru cei care vor să facă afaceri. Le va arăta cum nu se fac.

În materie de viață politică, putem să-i mulțumim lui Patriciu pentru “implementarea” lui Crin Antonescu, al cărui susținător a fost de la început. S-a fript și la acest capitol.

În rest, să-ți trăiască ficatul nou, să-ți fie de bine, Dinu Patriciu

6 thoughts on “Să-ți fie de bine, Dinu Patriciu!

 1. interviurile cu el sunt bestiale; mie îmi place când povesteşte despre cum se fac afacerile – totul e atât de simplu!!! din aceeaşi categorie cu Irinel Columbeanu, cum a întâlnit el nişte francezi pe stradă la Revoluţie şi cum după aia a făcut afaceri cu ei, la propunerea lor!!!
  au talent de povestitori, ce-i drept, te prăpădeşti de râs!

   • Mie asemănarea cu Năstase mi se pare izbitoare. Ambii cu cerul gurii dedat la mirodenii (cum zicea George Călinescu despre nu mai ştiu cine), acelaşi curaj unsuros de-a asculta ilicit zornăitul galbenilor, acelaşi nesaţ pervers de a sorbi dimineaţa, odată cu cafeaua, bruma de vlagă a muritorilor care au neşansa să se afle captivi în câmpul lor nu perceptiv, ci imaginativ; plus o anume lentoare egolatră a sufletului lor putred… Ş.a.m.d. Şi nu ştiu dacă ai avut ocazia să le vezi de aproape, mâinile lor seamănă izbitor…

 2. Un personaj care a nenorocit din punct de vedere financiar multe persoane, din pacate multe din ele cu un bussines curat (vezi furnizori de servicii si marfa pt mic.ro) si din cauza lui a pus lacat , desi nu e frumos sper sa-l mai chinuie ficatul …chiar si alte organe !

 3. I-a vazut cineva dosarul de turnator la securitate?
  O birfa cu parfum de credibilitate spune ca el este doar fatada in spatele careia sint fostii grei din securitate, care l-au impins si sustinut, el ia si el un procent…
  Nu uitati ca in Decmbrie 89 un avion a fost trimis special in orientul mijlociu, si printre altii, l-a adus si pe Costache….din Dubai.
  Era nevoie de el sa i se faca imaginea de anticomunist???

 4. O alta birfa spune ca a fost turnator pina in 21.12.1989, apoi a rupu relatia cu ofiterul de legatura, dar, in perioada Pietei Universitatii l-ar fi contactat el pe ofiter cu intrebarea “nu mai facem si noi un ban”???
  O fi fost turnator platit???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *