În anul 2000 aveam o emisiune la ProTv, Profeții despre trecut, (titlul emisiunii îmi aparține și sînt destul de mîndru de el) cu Silviu Brucan. Poate unii dintre Dvs. își amintesc. În momentul în care eu am făcut alte emisiuni în trust, Silviu Brucan a fost preluat de Lucian Mândruță. Era duminica după alegerile locale din 2000. Discutam despre incredibila alegere a lui Klaus Iohannis, aproape un necunoscut, neamț, ca primar al Sibiului, în contextul în care Sibiul mai avea cel mult 10 la sută nemți. Silviu Brucan era entuziasmat, i-a dat un zece pentru chestia asta (un punct al emisiunii erau notele date politicienilor). L-am întrebat atunci pe Brucan:

-Credeți că vom ajunge în ziua în care românii vor alege un neamț ca președinte?

Moș Brucan mi-a răspuns, cu zîmbetul lui galben de reptilă înțeleaptă:

-HA HA HA HA! ceea ce însemna că niciodată.

După alegerrile de duminică, e clar, cine rîde la urmă rîde mai bine și-i răspund, peste ani, lui Brucan:

– Am văzut-o și pe asta HA HA HA HA HA!

27 thoughts on “O poveste veche cu Brucan și Iohannis

    • am semnat ieri, la consulat, hîrtia pentru acel newsletter 9dacă am înţeles bine). Sper să ne vedem curînd! Cu prietenie!

  1. …intr-un avion , cursa Paris Bucuresti , Ioan T. Morar si sotia…el : une bouteille du vin rouge pour moi et un bouteille du vin rouge pour ma femme s”il vous plait….stewardesa se conformeaza…el : merci beacoups , vous e”tre”gentille…el desface sticla din fata lui si toarna vinul in pahar …bea…ea :..e bun vinul ? el : da , dar gusta un pic , si-i intnde paharul lui…ea refuza…el… bea…ea se uita pe eticheta sticlei de vin din fata ei….apoi o asaza la loc pe masuta …el ..bea…apoi ia si “la bouteille du vin rouge pour sa femme ” si……. o bea……am zis si eu ..pasagerul de pe locul de la culoar…

    • mă bucur că am călătorit împreună. Să nu exagerăm,nu era chiar bouteille, avea 18 cl, adică un pahar. Şi nu era bouteille pentru că era din plastic. Vielle ferme. Deci, într-o seară, am băut două pahare de vin. Pas grav, nu? 🙂

  2. Cred ca aici trebuia sa adaug acel comentariu:

    Angajații de la impozite și taxe și de la primărie din Constanța nu pot comenta politică de frică să nu fie dați afară.

    Iar angajații de la o regie din Constanța deținută de Nicușor Constantinescu au fost amenințați că se va afla care dintre ei a votat cu Iohannis și va fi concediat.

    Asta după ce li s-a sugerat că le vor fi verificate conturile de Facebook să nu care cumva să fi dat Like la vreo postare pro Iohannis.

    PS. Pe vremea lu’ Ceaușescu nu cred că te amenința nimeni așa direct.
    🙁

  3. In Sibiu nu au prea fost nemti, decat in timpul razboaielor, in rest au fost sași. Deosebirea între sași și nemți o fac și ei înșiși. Pe de altă parte, în 2000 nu mai erau în Sibiu 2 % sași, nicidecum 10 %.

  4. stiti cum se zice : video or it didnt happened! 🙂

    adevarul e ca mi-ar placea sa vad scena; cu “zambetul galben de reptila inteleapta” 🙂

  5. Stimate d-le Morar,

    Cred că sunteți întru-totul de acord cu mine cu faptul că în configurația poltică actuală -din țară- avem o mare șansă istorică: Putem demola pentru totdeauna mitul disciplinei germane! Cu specificarea că eu sper să nu avem acest succes!

    Cu tot respectul,
    Al dvs. Tobe Speranța -Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *