“Sinagoga atacată la Ierusalim: cei doi atacanți, tați ai mai multor copii, au fost uciși” Așa suna mesajul de pe burtiera unei televiziuni din Franța, o televiziune  cunoscută. Faptele, dincolo de acest anunț, sînt următoarele: în 19 noiembrie, în sinagoga Kiryat Yaakov, din Ierusalim, au năvălit doi atacatori palestiniei înarmați cu cuțite și arme de foc. Era în timpul unei slujbe regligioase. Atacul, sîngeros, care a durat cîteva minute, a curmat viața a patru rabini și a unui polițist druz, lăsînd în urmă cinci femei văduve și 25 de orfani. Dar asta nu a scris pe burtiera televiziunii BFM Tv. Redactorii acestui post îi compătimeau pe sărmanii atacatori, tați de copii, care au fost împușcați. Nu în timp ce traversau strada, nu în timp ce se rugau, nu în timp ce lucrau, ci în timp ce luau viața unor oameni nevinovați, fără apărare, aflați în timpul unui exercițiu spiritual.(mai pe larg, aici)

Probabil că, dacă ar fi avut interes, dacă i-ar fi servit în campania anti-Băsescu, și Antena 3 ar fi vorbit, cu multă rîvnă, despre sărmanii atacatori uciși, așa cum a vorbit despre martirul Dan Voiculescu sau despre martirul Adrian Năstase. Poate că nu credeți în Diavol, (nu asta e problema) dar ticăloșia se comportă în așa fel încît Diavolul ar merita să existe.

(sursă imagine aici)

 

6 thoughts on “Presa ticăloasă nu există numai la noi. Ci și în Franța

 1. Da, daca le spui celor de stinga ca, in total, victimile comunismului in lume insumeaza ~ 142 milioane de morti, nici nu clipesc, nici macar nu intreaba daca este adevarat! (Traian Popescu: File din procesul comunismului. Ed. SCARA, 2004). Toti cei de stinga sustin palestinienii…….

 2. 300 de suedezi şi 500 de germani luptă direct, cu arma în mână – cu kalaşnikovul într-o mână şi cuţitul de măcelar în cealaltă! – alături de asasinii demenţi ai ISIS (“Statul Islamic”). Asta e ultima ştire despre; o ştire seacă, o ştire care te-ngheaţă prin “banalitatea” anostă, complet amorală a unei aritmetici care îţi spune, într-un mod cât se poate de obscen, ce se întâmplă acolo. Deci 800 (dar câţi or fi cu adevărat, de fapt, câţi or fi scăpat nemonitorizaţi?), 800 de europeni, indivizi pe care civilizaţia i-a târât din greşeală în secolul 21, crezând că ei sunt cetăţeni, când de fapt sunt brute demente, animale cu înfăţişare de fiinţă omenească. Şi tot animale, Biju, animale cu înfăţişare de “jurnalişti” (de print, tv sau on-line) sunt cei care le preiau tuturor acestor apostoli ai Crimei – indiferent de naţie şi apartenenţă civilizaţională – “mândria” nemernică de a fi exponenţi ai “luptei împotriva Occidentului egoist şi necredincios şi materialist şi corupt şi şi” – te-ngrozeşti când vezi ce salată de orgoliu, prostie, primitivism, barbarie, sadism, incultură etc. este în percepţiile, mentalităţile şi “viziunile” acestor demenţi; şi aceeaşi prostie, emfază şi incultură în capul “jurnaliştilor” care empatizează cu demenţii, prostie dublată şi de laşitatea cu care se defulează şi lovesc, la adăpostul pretinsei “neutralităţi jurnalistice”, pentru că în capul lor sec nu încape ideea că dacă prezinţi o crimă fără s-o sancţionezi nu eşti neutru, eşti complice!! Dar ştim, Bijule, de la Freud încoace şi mai ales de la Adler, cum e cu complexele de inferioritate, cât de nociv pentru semenii săi este un complexat; şi mai ştim şi că ele, complexele de inferioritate, sunt izvorul tuturor radicalismelor inepte şi al stângii revoluţionare ori a celei mai “soft” care au însângerat istoria. Ca şi Răul, prostia e universală şi nu cunoaşte graniţe administrative, Şi tot ce are de făcut un om lucid, cred eu, e să încerce, în pătrăţica lui şi cu mijloacele lui, s-o împiedice să devină nocivă. Iată de ce am momente atât de… “empatice” 🙂 cu Domnia Voastră, Distinse Domn.
  Să fii iubit !

 3. Domnule Morar,

  Un subiect off topic:

  Intrati pe romaniacurata.ro si cautati articolul AMP in care apare cu Iohannis la targul de carte. Articolul, postat de doua zile pe site, are un singur comentariu. Va las placerea sa il descoperiti, laolalta cu autorul acestui comentariu.

  Apoi, daca mai aveti rabdare si daca nu v-a lovit simtul ridicolului in moalele capului, cautati articolul Raul mare si binele mic, in care AMP face vorbire de audienta uriasa a portalului pe care scrie, audienta care a avut un rol cru-shi-al in influentarea alegatorilor sa il voteze pe Iohannis. Dupa ce la precedentul a avut un singur comentariu in perioada de varf! 🙂

  Mai respirati?! Bun! Atunci puneti, la final, cireasa pe tort, cu dezminitirea de azi de pe Hotnews.

  Concluziile le trageti dvs.

 4. Nu sint convins ca e presa ticaloasa sau “jurnalistii” imbecili.
  De cind s-a dat “verde” oricarei persoane sa publice la ziare, observ o avalansa de imbecilitati.
  Nu stiu cum e in Franta, dar in Romania, “jurnalisti” facuti pe banda la “universitati” private, isi dau masura valorii imediat.
  Pacat ca nu este un “cap limpede” care sa verifice ce scriu tembelii, si sa anuleze publicarea.

  O parere, nu dati cu pietre va rog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *