Pe 13 ianuarie, 2013, la Paris a avut loc o manifestaţie de protest împoriva preconizatei adopătri a Căsătoriei pentru toţi, act normativ care ar permite căsătoria cuplurilor de homosexuali, adopţia pentru aceste cupluri şi dispariţia cuvintelor tată şi mamă de pe certificatele de naştere ale francezilor. Manifestaţia a adunat peste un milion de oameni, deşi poliţia, la presiuni politice, a dat o cifră mult mai mică. După această maifestaţie, primarul Parisului, Bertrand Delanoë, aparţiînd PS, gay declarat, a pretins organizatorilor plata a 100.000 de euro pentru stricăciuni ale unor peluze pariziene călcate de manifestanţi (după ce, în mod straniu, poliţia s-a retras de acolo!). Organizatorii au avut, ca răspuns, o idee genială: să împartă suma la un milion, şi să sugereze tuturor participanţilor să trimită cecuri de 1o centime pentru primărie, cerînd şi chitanţă! Iată o super-idee care îl va lecui pe Bertrand Delanoë de la astfel de manevre dosnice  josnice!

11 thoughts on “Primarul Delanoë se cunoaşte la nevoie. O idee genială împotriva unei mîrlănii

 1. Pe când o manifestaţie cu 100.000 (măcar) de bucureşteni, împotriva celor 588 de parlamentari? În vecii vecilor, amin!

 2. mii de scuze, dar care este mârlănia/josnicia?
  că primăria i-a pus pe manisfestanți să plătească pentru stricăciunile pe care le-au făcut?

  și care a fost ideea genială?
  să îngreuneze/paralizeze activitatea unei primării?
  mai ales că fix din banii lor, ai manifestanților, este plătită primăria?
  și să-și bată joc de niște funcționari care n-aveau nicio legătură cu toate acele evenimente?
  da, inteligentă mișcare, ce să zic.

     • Mie nu mi se pare, din contra, mi se pare ca faptele primarului Delanoe sunt tratate tendentios pentru ca primarul are o anumita orientare, iar cei carora nu le place orientarea lui o gasesc drept explicatie pentru orice.

 3. La noi este imposibil sa scoti 1 milion de oameni din casa, indiferent de motiv, pun pariu, chiar si oferind mici si bere gratuit si un meci demonstrativ intre brazilia si spania, tot nu scoti 1 milion de romani in strada. In romania societatea civila e mult mai bleaga din pacate.

 4. Mi-e greata cind vad cit tupeu au poponarii.
  Uite un motiv pentru nostalgii a'[ropos de vremea lui Ceuasescu: ii batea pe poponari la sectia de militie (inca neajunsi la puscarie) de le suna a gol rectul!
  Unii militieni mai tari, le mai bagau si niscau bete groase in anus!
  Desigur, tratamentul nu se aplica celor de la care se puteau obtine avantaje in urma santajului (Bombo, ID Sarbu, etc)

  • Pai si mie mi-e greata cand vad astfel de comentarii, deja s-a depasit nivelul obisnuit, “natural”, neandertalian al romanilor fata de persoanele diferite de ei (majoritatea cea magnifica), nu credeam ca se poate mai rau, dar iata ca… never say never! De la neandertalian la psihopat e totusi un pas…

   Abia astept sa se adopte casatoria pentru toti, si sper ca bigotii din Franta (si de oriunde, for that matter) sa moara de ciuda, sau macar sa-si vada lungul nasului, sa nu mai stea cu el bagat prin paturile/vietile altora.

   • @Liv
    Nu e vorba de băgat nasul prin paturi, aţi înţeles greşit sau vă faceţi că înţelegeţi greşit. Este vorba de mutilarea unei instituţii multimilenar heterosexuale, căsătoria. Nimnei nu cere interzicerea homosexualităţii, ci protestează împotriva denaturării normalităţii. Sper că aţi înţeles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *