Jeanette Bougrab a fost secretar de stat la Tineret în Guvernul Fillon, din vremea lui Sarkozy. Are sînge arăbesc, dar asta nu o împiedică să se opună islamizării Franței. În revista Le Figaro Magazine din 8 și 9 februarie, a fost publicat un interviu foarte interesant cu această luptătoare pentru păstrarea laicității Republicii Franceze, sub titlul “Comunitarismul împinge înapoi republica”. Extrag cîteva fragmente din acest interviu, un semnl de alarmă mai serios decît vrem noi să credem că e.

“Războiul contra terorismului are o natură nouă. Este un război cu fragmentație. (…) La trei zile după intervenția Franței în Mali, conflictul s-a deportat în Algeria. Cîtă vreme nu vom seca sursele de finanțare ale acestor mișcări teroriste, ele vor fi peste tot în lume. Trăim într-o lume globalizată. Jihadul se delocalizează, se exportă, se importă. îÎntr-o zi în Afganistan, apoi în Mali, mîine în Algeria, Franța și Europa (…) Bătălia trebuie să se dea și în Franța contra integrsmului și fundamentalismului. Trebuie să încetăm să cedăm la primele revendicări comunitare sau să anticipăm revendicări care încă nici măcar nu s-au exprimat. Nu putem tolera ca în țara noastră un desenator să fie păzit de cinci ofițeri de poliție pentru că l-a caricaturizat pe Profet, ca un filosof ca Robert Redeker să trăiască ascuns fără să poată să mai predea pentru că fundamentaliștii îi vor moartea sau ca un negustor egiptean să fie bumbăcit la Marsilia în timpul ramadanului. (…) trebuie să ne arătăm intransigenți. (…) Franța va muri pentru că nu-și va mai putea afirma principiile. Vedeți ce se întîmplă în Olanda, țară care se erijează în model de societate comunitaristă. Realizatorul Theo van Gogh a murit asasinat de un islamist. Deputata Ayaan Hirsi Ali a fost constrînsă la exil. Acolo au ajuns să construiască un spital “charia compatibil” unde bărbații sînt îngrijiți de bărbați și femeile de femei. Nu vreau un astfel de model pentru Franța.Deși, parțial el există, din păcate.Anumite teritorii ale republicii sînt pierduteTrebuie să le recîștigăm nemaiacceptînd revendicările comunitariste. (…) Stînga este primul responsabil. Ea a fost prima care a abdicat. (…) Astăzi, dacă aperi laicitatea ești acuzat că faci jocul Marinei Le Pen.E dramatic. Laicitatea este un principiu constituțional. “

6 thoughts on “Sîntem pregătiți pentru asta? Europa își pune vălul pe față

  1. eu iar îs convins că nu gripează 3000 de ani de cultură occidentală așa…că a apărut vaca care-i cal, internetul, sau că imigrează 2 000 000 de țigani, magrebieni etc.

  2. Ar fi un imens salt inapoi … insa ritmul in care demografia tarilor europene este alterata ma face sa ma tem ca un asemenea moment va veni in viitorul nu foarte indepartat … Asta daca europenii nu se scutura pana ce nu e prea tarziu.

  3. In curand nu vom mai avea ce face..Va trebui sa acceptam aceste valuri peste tot..Mi se pare inadmisibil ca dupa ce secole intregi ne-am luptat sa pastram Europa crestina si libera, acum printr-un proces de imigrare sa pierdem lupta..Pentru ca asta se intampla…

  4. Pentru a vedea o analiza profunda a acestui fenomen, va recomand sa cititi cartea :
    Traian Ungureanu- Razboiul timpurilor. Declin occidental si asediu islamic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *