Era să fac o nedreptate uitînd de o altă “cea mai frumoasă femeie din lume” care, și ea, a împlinit 80 de ani (ca B.B) tot în septembrie, pe 20. Ce s-o fi petrecut în 1934 de s-au născut, în aceeași lună, la 8 zile diferență, două arhetipuri (zic eu) ale frumuseții feminine? Da, și Sophia Loren, și Brigitte Bardot au ajuns la “frumoasa vîrstă” de 80 de ani. Mulțumesc Le Figaro Magazine că mi-a adus aminte. Și Sophia Loren a fost considerată cea mai frumoasă femeie din lume, deși, la începuturile carierei se vorbea că are nasul prea lung și gura cam mare, cu buze prea cărnoase. Găsiți date despre marea actriță pe internet, nu vă voi plictis cu ele. Vreau să vorbesc despre o întîmplare preluată de revista franceză din cartea de amintiri Hier, aujourd’hui et demain, apărută în traducere la Flammarion. Înainte de asta, de reținut o mare diferență între Brigitte Bardot și Sofia Loren. În vreme ce prima a avut tot felul de aventuri și patru căsătorii, Sophia Loren a fost măritată, e drept, de două ori, însă cu același bărbat, Carlo Ponti. Prima căsătorie a celor doi, din 1957, nu a fost recunoscută pentru că divorțul lui Ponti de prima soție nu fusese pronunțat și recunoscut (opoziția bisericii catolice e încă eficientă în Italia). A doua oară, cei doi s-au recăsătorit în 1966, cu actele în regulă.(Deci fidelitatea poate trăi lîngă tine și dacă ești mega-vedetă!) Povestea pe care vreau să o evoc se petrece după o filmare pe care actrița a avut-o cu Cary Grant. la întoarcere, în avion, actrița îi spune soțului că actorul american s-a îndrăgostit de ea și i-a trimis zeci de buchete de trandafiri, dorind chiar să o ceară de nevastă. Reacția soțului a fost rapidă: o palmă dată în public, de față cu toți pasagerii avionului. Scandalos! am spune noi, catastrofal! ar spune feministele, un gest criminal! ar striga oengeurile corectitudinii politice. Împricinata pălmuită, însă, a scris în memorii ceva neașteptat: “În fine, primisem confirmarea pe care o așteptam de atîta timp: Carlo mă iubea!”

 

4 thoughts on “Sophia Loren a luat o palmă de la soțul ei și a fost fericită!

  1. stuzzicadente -scobitoarea; așa i se spunea în școala elementară, iar colegele răutăcioase râdeau de ea. Abia după 16 ani după ce i-au crescut alea alea și capătă încet un aer de curviștină vulgară se schimbă chestia, iar masculii încep să mișune pe lângă ea. Să nu se zică că-i pretențioasă și-a ales unu bătrân și bogat.

  2. Evident ca o iubea.
    Ramine de aflat ce i-a spus in plus Sophia. daca i-a spus ceva de genul “asta face ala, pe mine nu ma interesezi decit tu” e una, si aici, Carlo nu ar fi trebuit sa ii dea palma, insa daca doar i-a relatat faptele, e alta, si patima lui Carlo si-a spus “cuvintul”.

    Una peste alta, o alta femeie foarte atragatoare, excelenta actrita, nu ca zdrentele care sint azi pe ecrane….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *