Primul semn de slăbiciune a lui Emil Constantinescu, imediat după ce a fost adus de valul de entuziasm la cotroceni, a fost cooptarea lui Dan Petre (fiul doamnie Zoe petre, tot consilieră a lui Emil) în rîndul consilierilor. Argumentul suprem invocat în această opțiune a lui Emil a fost acela că Dan Petre “a ales fotografia cîștigătoare” de pe afișele electorale. Citesc astăzi în evz.ro că argumentul suprem pentru a justifica prezența compromisului Dan Mihalache pe postul de șef al cancelariei este faptul că a dat sloganul “România lucrului bine făcut”. Între noi fie vorba, mi se pare un slogan mediocru. Ambele justiifcări sînt puerile și jignitoare atît pentru votanții celor doi preșrdinți, cît și pentru cei doi președinți. Adică electoratul lui Emil a votat o poză, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat,pentru sloganul nemaipomenit al lui Mihalache.(între noi fie vorba, Ponta a avut slogane mai bune, mai rotunde). Lumea a stat la cozi uriașe în străinătate pentru că Mihalache a dat un slogan irezistibil!

Nu neg faptul că Mihalache a stat mereu lîngă Klaus Iohannis (cum a stat și lîngă Năstase sau Ponta). Bravo lui! Poate că și-a mai spălat din păcatele politice de pînă acum. Dar, gata, alegerile s-au încheiat, Dan Mihalache a fost, bănuiesc, felicitat pentru efort de președintele ales, acum intrăm într-o nouă etapă.Consilierii de la Cotroceni trebuie să gestioneze altceva decît bătăliile din campanie. E nevoie de oameni cu o imagine bună, altfel, transferul de neîncredere asupra lui Klaus Iohannisva fi rapid.

Da, războaiele se fac cu mercenari, dar pacea se păstrează cu oameni integri.

15 thoughts on “Consiliatul la Cotroceni, de la Dan Petre, la Dan Mihalache

  1. Care e de fapt problema cu Dan Mihalache?

    Până acum am aflat doar că a fost în PSD și prieten cu Victor Ponta. Aș vrea să știu ce anume a făcut el. Până acum am aflat, de mai sus, doar că a propus sloganul „România lucrului bine făcut”.

    Dacă un coleg cu care beam țuică în facultate se duce acum și începe să împuște oameni pe stradă, nu mi s-ar părea normal ca eu să fiu tras la răspundere. La fel și aici. DM poate fi bun, poate fi rău, dar nu-ți poți da seama din „e prieten cu Ponta”.

    În mod normal, ar trebui să existe măcar 2-3 ziare serioase în România care analizează activitatea lui profesională de până acum, din perspective politice diferite, fără să se limiteze la ce prieteni are și una sau două citate scoase din context.

    Încă o dată, să fie clar: *nu* spun că DM e bun. Ce mă deranjează este jurnalismul din România, care nu oferă informații serioase și se limitează la nivelul discursului de mahala.

    Singura concluzie sigură pe care o pot trage din informațiile online este asta: Mulți din cei care au votat cu Iohannis nu au încredere în DM. Este un motiv suficent pentru a nu-l numi șef al cancelariei prezidențiale. Nu este sufiecient pentru a-l desființa ca om.

  2. Nu se poate sa fii alaturi de acest Dan Mihalache., mereu invitat pe la Antena 3, aceasta hazna care si-a batut joc de: Andrei Plesu, G. Liiceanu, Mircea Cartarescu, Mircea Mihaies…………..

  3. chesti valabila peste tot- mi-as dori o tara cu presedinti frumosi, inteligenti, cu doctorate pe bune la universitati de top 100, consiliati de colegi de-ai lor care sa fie cam tot asa.
    ar trebui sa avem curajul sa spunem- asa ceva nu avem, suntem mai uratei, ne-a nascut cu wc in curte, vorbim o limba straina vai-de-mama-ei, avem fete aiurea si am terminat majoritar la spiru, deci asta e elita, asta e establishmentul local, de aici allegem. ok?
    in paranteza fie spus, de ieri imi dau seama fie ca m-am ramolit, fie ca lumea s-a schimbat rapid si eu cu ea si am ameteli:
    – apreciez ce spune I Iliescu si cred ca face cat 10 pesedisti de generatie noua
    – astept cu nerabdare inca un interviu cu primarul care este si va fi.

  4. Desi imi displace profund perspectiva ca acea persoana sa ajunga seful cancelariei prezidentiale, ma tem ca multe lucruri asa merg in politica. In fond, dl Mihalache n-a lucrat pt campania lui Iohannis asa, de florile marului, citeva luni de zile, ci pe baza unei promisiuni ca va fi recompensat intr-un fel sau altul. Din cite inteleg nu este singura persoana cu probleme din anturajul lui Iohannis. Care Iohannis, daca am uitat unii dintre noi, astia care l-am votat, are la rindul sau mici bubitze in cap (a se vedea ce a facut si ce n-a facut in vara lui 2012, de exemplu).

  5. Dan Petre?

    Hohohoho, am fost la o petrecere …Printesa Brianna ii dadea lui Danutz palme dupa ceafa…
    Si din tont ”nu-l scotea”.
    In aceste conditii, Danut incerca sa termine prajitura din farfurioara.
    Mi-am dat seama ca e un diplomat de clasa: nici cand a cazut lingurita sub masa, Danutz nu a comentat nimic…

  6. Eu zic să nu fim ipocriţi şi să recunoaştem că e o chestie absolut normală. Atât în viaţa de zi cu zi, dar mai ales în cea politică, unde, fără compromisuri şi negocieri, rişti să te alegi doar cu chitanţa de la plata cotizaţiei. Când pleci la război, cu nişte aliaţi de partea ta, stabileşti ce face fiecare şi te şi învoieşti la modul cum se împarte prada în caz de victorie.
    Cum ar fi să-ţi chemi prietenii să te ajute să-ţi muţi mobila şi la final, când e toată aşezată la noua locaţie, să-i trimiţi acasă că tu vrei să-i dai o bere noului vecin , nu lor…

  7. Fara legatura cu postarea, dar bun:
    Cu Bombo:

    Cind era in armata, Bombo merge la comandantul său şi-i spune:
    – Permiteţi să raportez! Printre noi sunt poponari!
    – Pe ce te bazezi când afirmi asta, soldat?
    – Păi, pe faptul că mi-a dispărut rujul!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *