V-aţi pus vreodată întrebarea dacă dorinţa unei părţi a românilor de a intra în spaţiul Schengen este suficientă? Vi s-a părut că ni se face o nedreptate? Priviţi imaginile de la Congresul PCR PSD. Adrian Năstase, un puşcăriaş condamnat de o justiţie care era pe cale să se însănătoşească, a fost vedeta acestui Congres. A fost aclamat şi primit cu urale. De ce? Pentru că toţi cei care l-au aplaudat se identifică, într-un fel, cu el: li se pare normal să fure şi să nu fie pedepsiţi. Năstase e victima pentru că a  fost întemniţat. Pentru ca asta să nu se mai repete, trebuie izbucnit în urale.

În Franţa, guvernată tot de socialişti (şi pesediştii spun că sînt socialişti), fostul ministru al bugetului a fost prins cu minciuna. Avea nişte bani dosiţi în Elveţia. Nu bani furaţi, bani pecare voia să-i scuteascâă de rapacea impozitare franceză. Cînd s-a dovedit fapta, ministrul a demisionat din Guvern, a fost exclus din partid şi şi-a dat demisia şi din rîndul  deputaţilor francezi.

Revin: la noi Năstase a furat milioane, a fost prins cu nişte nimicuri şi condamnat la doi ani din care a executat în lux cîteva luni. Laş, a încercat să se sinucidă, dar şi de asta se pare că i-a fost frică, vestitul vînător a ratat ţinta. Acum e primit cu urale de foştii săi tovarăşi şi, prin asta, Justiţia e intimidată şi pusă la zid.. Vi se pare că merităm să intrăm în Schengen?

Sursă foto EVZ

10 thoughts on “Vi se pare că merităm să intrăm în Schengen?

 1. cu tătucul încă rânjind și exprimând păreri politice,
  cu Năstase nesacrificat,
  și cu Ponta care acceptă să fie marioneta lor, nu merităm nici fondurile europene. Poate d’aia, românul corect nici nu le accesează …

 2. Cu tot regretul, raspunsul meu este NU.

  Pentru inveselire, poanta dintr-o caricatura a maestrului Mardale: Nu vezi citi tigani sint acolo???

 3. Iarasi despre PSD. E cumva neclar ca sunt niste hoti comunisti? Intrebarea este: s-au purtat ceilalti “oameni politici” in asa fel incat sa-i convinga pe care care merg la vot sa nu aleaga PSD-ul? Eu am ajuns la concluzia ca toti sunt la fel, de asta nici nu am votat, si probabil ca foate multi au facut asa.

 4. Sunt destul de …. amare constatările , dar adevărate ! Acestea sunt metehnele apărute la pachet cu comunismul : descurcăreţii sunt apreciaţi , chiar dacă asta înseamnă furt , necinste , lipsa de onoare …… . Ce mai contează ?

 5. Asta este şocant/deranjant doar în măsura în care uităm că atunci când s-a împuşcat în gât erau nişte tineri la spital cu pancarte cu “Eşti mulţumit Băsescu? Câţi oameni ai omorât până acum”. Aia mi s-a părut mult mai nasolă. Plus declaraţiile din seara aia, reacţia uluitoare a lui Antonescu etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *