Citesc, stupefiat, următorul fragment de articol: “Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dezvăluit pentru gândul că a existat o decizie politică prin care li s-a permis protestatarilor să blocheze bulevardele, atâta timp cât s-au comportat civilizat.”

Să traduc?

” Ministrul de Interne dezvăluie că i se rupe-n paişpe de lege, că nu-l interesează ca ea să fie respectată, cîtă vreme cei care o încarcă sînt nişte foşti votanţi ai formaţiunii politice care l-au adus la Putere. Şi care sînt îmbrăcaţi frumos şi se dau cu parfum, cîntînd cîntece mobilizatoare . Dacă vor striga Jos Ponta! (ceea ce nu e defel plauzibil, că doar “avem oameni infiltraţi acolo, de la Claudiu Crăciun la alţii, mai puţin cunoscuţi”) Jandarmeria va primi ordine precise de dispersare a manifestanţilor care încalcă legea”.

Deci, puterea ia decizia politică de a permite şi a încuraja încălcarea legii. Aşa ceva, pînă acum, eu, unul, nu am mai auzit. Dar sînt convins că rezerva de ipocrizie şi preacurvie politică a Guvernului Ponta e inepuizabilă.

 

 

4 thoughts on “Anarhie să fie, dar să o aprobăm şi noi

  1. Precedentul fenomenului de a bloca strazi, bulevarde, cai de acces si circulatie este in 1990, Piata Universitatii.
    Desi cauza manifestatiei de atunci este si acum laudabila, nu pot uita ca la “granitele” Zonei libere de comunism erau niste tigani si tiganusi care “dirijau” circulatia, fortind soferiii pe rute ocolitoare.
    De multe ori am avut imboldul de a calca pe acceleratie sa spulber citiva din acesti tigani. dar imi era teama ca nu pot frina repede sa nu intru in manifestantii “de drept”.

    A’propos de Piata Universitatii:
    Eram intr-o seara acolo, si, de la CPUN (Consiluil Provizoriu de Uniune Nationala) apare Dinescu cu Masa (parca asa o cheama pe rusoaica-i soata). Lumea, buluc: “Domnu Dinescu, haideti la balcon, sa vorbiti multimii!”. Dinescu Pas, a facut stinga-mprejur, si in huiduielile multimii, a parasit zona dind dovada de duplicitate si lasitate la cel mai inalt nivel.

  2. ma intreb, in spiritul a ceea ce scrieti in post, daca in 1989 nu s-a incalcat legea facand miting neautorizat la timisoara. a propos de blocarea strazilor ma intreb daca in 1990 golanii din piata universitatii nu erau intr-adevar golani, adica blocau bulevardele desi o majoritate a cetatenilor votase ptr ion iliescu. nu era nedemocratic si anarhist? a fost corect ca au fost cum-necum lasati sa manifesteze- sau trebuiau adusi minerii a doua zi? cum de judecati doua chestii evident similare cu doua unitati de masura diferite. nu e asta dublul standard? please, raspundeti in extenso, ca sa inteleg si eu.

  3. Exista conceptul de “revolutie legitima” sau “anarhie legitima” printre ideile dvs? Pe Jose Bove cum l-ati aprecia (a part ca e de stanga), asa, ca o idee mai generala. Sau pe Joschka Fischer la tinerete si maturitate (exceptand verzismul sau). Ma gandesc si eu daca ar fi bine sa avem si d’astia sau e mai bine doar cu liberali, socialisti, pragmatici, ultra-capitalisti si 80% pe care-i doare la basca “decat” pensia si salariul lor, eventual pretul berii la pet.

  4. pai, s-a strigat ‘jos ponta’ de x ori, ba s-au purtat si pancarte cu ‘jos y z w…desi mai jos de atat incat sa nu-i cuprinda nicio istorie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *