mohamed-lahouaiej-titre-sejour-mPentru că am semnat o dată o petiție de bun simț referitoare la orașul la Ciotat, primesc, din cînd în cînd, invitația de a semna tot felul de alte petiții, unele vecine cu nerozia. Ultima m-a indispus pentru că am simțit o manipulare stupidă. Petiția vrea să nu se mai pomeneasacă în media numele teroriștilor, vezi, Doamne, ca să nu devină staruri! Da, să rămînă anonimi. Vă dați seama că, dacă, prin absurd, s-ar aplica asta retroactiv, nu am mai auzi de Stalin și de Hitler, printre alții. ca și cum istoria ar fi o colecție de nume de tipi amabili, plăcuți, care n-ar fi ucis nici musca.

E clar că această cerere e stupidă. Dacă n-ar fi și perversă: pentru că, iar asta e limpede ca lumina zilei, teroriștii ultimulor ani (cu excepții mici) sînt musulmani. Dacă nu le pomenești numele, nu e evident că-s musulmani. Cum ai descrie masacrul de la Nisa? Un anonim bolnav, căruia nu-i dăm numele pentru a nu-l transforma în vedetă, a intrat cu camionul în niște oameni nevinovați adunați să vadă artificiile de ZIua Franței pe Promenade des Anglais, la Nisa. Gata, nici urmă de islam în știre. Cînd tocmai în numele islamului au fost înfăptuite ultimele atentate din lume.

În loc să se discute despre măsuri corecte și eficiente care să împiedice viitoare atentate, opinia publică este deviată spre discuții de acest gen, menite să ridice perdeaua de fum a corectitudinii politice tot mai aproape de fiecare dintre noi. Iar cei cunoscuți ca suspecți , fișați de serviciile secrete franceze (și europene), să se scufunde, tot mai mult, în anonimat.

Și, dacă această petiție ar avea succes, teroriștii (cei care au acționat și cei care nu au acționat încă) vor deveni, aici, în Europa, niște anonimi, în vrerme ce în statul Islamic, pe canalele lor de comunicare, ucigașii bezmetici vor deveni eroi.

Nu, nu sîntem loviți de niște anonimi, ci de oameni de lîngă noi, de tipi care urăsc civilizația occidentală și și-au pus în cap să o distrugă. Iar acești teroriști nu strigă ‘Evrika” în timp ce ucid, ci numele lui Allah.

 

PS (sau Update) Procurorul Republicii care se ocupă de atentatul de la NIsa susține că totul a fost premeditat, cu mai mult de un an înainte,  și că Mohamed Lahouaiej Bouhiel a avut complici. (Existau în telefonul asasinului fotografii de la 14 iulie 2015, din același loc, Promenade des Anglais) Asta ca să ia aminte prostovanii care au spus că e vorba de un lup singuratic, dezamăgit de divorț, sărit de pe fix,  și că nu are legătură cu Jihadul. Să gîndești astfel înseamnă sau să fii prost, sau să fii complice cu gîndirea teroristă.

15 thoughts on “Anonimizarea teroriștilor. O inițiativă perversă de corectitudine politică

 1. Eeeeee, incurcate sint caile Domnului!
  Si nu sint un practicant religios cind scriu asta.
  Dar e de risul curului (scuzati expresia) capabilitatea “fortelor speciale” franceze.
  Daca la penultiimul caz au tras 5,000 (cinci mii) de gloante ca sa darime un apartament si sa-l scoata afara pe unul, la Nisa, daca urmariti fotografia din fata a camionului, parbrizul din dreptul soferului este aproape intact, insa, partea pasagerului, e sita!

  Ce or fi gindit (daca au capacitatea asta) politistii francezi, dupa 1-2-3 sticle de Beaujolais????
  Si se mai mira cineva ca Franta e tinta predilecta a teroristilor?
  Pai daca au asemenea politisti……

 2. Buna ziua,
  @Vasile Jerca
  M-am gandit si eu la aspectul pe care il prezentati dvs. dar am ajuns la alta concluzie. Ca sa traga in respectivul din lateral (nici unul nu era suficient de nebun sa se bage in fata camionului in mers) trebuia sa traga cam in geamul din dreapta pentru a-l nimeri pe cretin. Daca trageau in geamul din dreptul lui, gloantele ar fi trecut prin fata acestuia si ar fi iesit prin usa. Asta nu inseamna ca nu sunt niste idioti. Sa lasi un camion sa intre pe promenada, mai ales in cazul in care toata lumea stia ca vor fi incercari de atentat, denota prostie crasa. Sa nu pui la intrarile respective niste politisti bine inarmati e de rasul curcilor.

  • Sînt uimit să aflu că autoritățile centrale au ordonat ștergerea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere din NIsa. Dar cei din Nisa s-au opus și înregistrările există. Ce secret se ascunde acolo?!

 3. Să rămânem uniţi şi să aşteptăm următoarele atentate. Mai bine aşa decât să recunoaştem că am greşit cu ceva. Ceea ce lipseşte complet este un îndemn la schimbare. Ceva am greşit, trebuie să facem lucrurile altfel. Asta nu se aude, din păcate. Au fost date asigurari după atentatele de la Charlie că se va schimba ceva, din nefericire nu a fost aşa. Aş fi vrut să văd o schimbare radicală a legislaţiei, aş vrea să văd suspecţii de terorism arestaţi, nu fişaţi ca monumentele istorice, aş vrea să văd interzicerea propagandei jihadiste.

  http://adevarul.ro/international/europa/franta-atentate-vinovati–1_5648e0be7d919ed50e41886e/index.html

 4. ” Să gîndești astfel înseamnă sau să fii prost, sau să fii complice cu gîndirea teroristă.”
  Ambele, cu asupra de masura 😛

 5. Ar trebui sa urmeze niste initiative gen “Eu sint Nisa” ori “Eu sint Munchen”.
  Si i-am bagat in sperieti pe “anonimi” 😀

 6. daca pe cineva il cheama virgil (ca pe mine) el poate fi totusi crestin, ateu, zoroastrian, sau poate chiar musulman.

 7. acum eu nu stiu daca pe un terorist il cheama anders (breivik) – treaba asta ar trebui sa ne spuna ca e protestant si de aici concluzii? … (amalgamuri, cum ar zice francezul).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *