Așadar, Victor Ponta, premierul României, s-a dus în concediu la Miami, Fl, SUA,. Da, vor zice fanii, ce e rău că premierul se odihnește într-un loc celebru? Nimic, le răspund. Numai că acest concediu demonstrează, printre altele, că Victor Ponta nu a găsit nici un loc în România pentru a se odihni. Fostul președinte francez Valery Giscard d’Estaing a pierdut al doilea mandat (și) pentru că și-a făcut concediul altundeva decît în Franța, într-un safari african. Revin: domnul Ponta, cu soția, cu copiii și cu bona au plecat în Florida pentru, probabil, două săptămîni. Iată o evaluare de costuri: biletele la avion la Business Clas costă în jur de 20.000 de euro, după cum se poate vedea aici. Nu am pus first (unde costa aproape 56 de mii de euro), ci business class. Un hotel de cinci stele , demn de un demnitar de prim rang face , că am găsit ieftin, încă 6000 de euro. Timp de două săptămîni hai să punem 500 de euro de cheltuială pentru toată familia, pe zi (trei mese modeste). Ajungem la 7500 de euro în total. Nu punem cumpărăturile, șampania etc., poate familia Ponta are tot ce-i trebuie.  Facem adunarea și avem 33500 euro,. Treiștrei de mii cinci sute euro. Sigur, doamna Daciana, ca europarlamentar cîștigă suficient cît să acopere cheltuiala de concediu (cum și doamna Vălean, soția lui Crin, își poate duce soțul în destinații de lux). dar dacă această cheltuială nu e făcută din bugetul familiei Ponta? dacă și acest concediu e plătit de cine a cumpărat biletele de la Concertul de Anul Nou de la Viena și de cine a achitat costurile călătoriei lui Ponta în Japonia înainte de a fi premier? Dacă e așa cum presupun, ce dă Ponta în schimbul acestei vacanțe?

20 thoughts on “Concediu de premier la Miami. O estimare de cost

 1. departe de mine sa-i iau apararea lui Ponta, dar costurile alea sint exagerate. Se poate face o vacanta in Miami la 5 stele si business class cu mult mai putin de EUR 30000. In al doilea rind, argumentul ca Ponta a cheltuit chiar si EUR 30,000 pe concediu este aiurea. Daca as fi citit o demonstratie ca a furat/obtinut ilegal banii astia atunci ar fi fost interesant, altfel este doar risipa de electricitate.

 2. Nici nu mai contează costul excursiei și cine îl achită. Treizeci și ceva de mii de euro sunt un nimic pe lângă pierderile de milioane de euro care se înregistrează în fiecare săptămână, din cauza amatorismului primului ministru și al echipei sale!

  • Da, dar să nu uităm că și lui Bombonel nu i s-a tras de la milioardele ciordite, ci de la Mătușa tamara. Vorbesc de percepția publică.

 3. De luat aminte:
  Daca intreg costul sejurului, fie el 35,000 Euro, mai mult sau mai putin, Paanrama, in calitate de Prim Ministru, are, prin lege, paza de corp.
  Care paza de corp, de la SPP, este trimisa, pe 3 schimburi, si probabil minim 2-3 ofiteri pe schimb (familie mare, de!) este 100% platita de contribuabilul roman. Nu numai locul in avion la aceeasi clasa cu “subiectul pazei corporale” (macar 2 ofiteri), dar si hotel (macar 3 ofiteri in acelasi hotel de 5 stele cu “subiectul pazei”, diurna, cheltuieli.

  Deci, contribuabilii romani platesc “sejurul” a inca 6 persoane!!!!

  Si, la fel pentru Cacarau, in calitate de sef al Senatului, are paza de corp 24/7!!!

 4. Revin, ca observ ca am facut greseli in text:

  De luat aminte:
  Daca intreg costul sejurului, fie el 35,000 Euro, mai mult sau mai putin, in plateste familia Ponta, panarama, in calitate de Prim Ministru, are, prin lege, paza de corp.
  Care paza de corp, de la SPP, este trimisa, pe 3 schimburi, si probabil minim 2-3 ofiteri pe schimb (familie mare, de!) este 100% platita de contribuabilul roman. Nu numai locul in avion la aceeasi clasa cu “subiectul pazei corporale” (macar 2 ofiteri), dar si hotel (macar 3 ofiteri in acelasi hotel de 5 stele cu “subiectul pazei”), diurna, cheltuieli.

  Deci, contribuabilii romani platesc “sejurul” a inca 6 persoane!!!!

  Si, la fel pentru Cacarau, in calitate de sef al Senatului, are paza de corp 24/7!!!

 5. Cred ca mai este o problema, mai mare:
  1.Bona filipineza a avut nevoie de viza de SUA.
  2.Ca sa calatoreasca in Statele Unite cetatenii filipinezi au nevoie , ca si cei romani,de viza.care s eobtine mult mai greu!
  3.Viza SUA se acorda pe baza a unei invitatii si se da , de obicei, la ambasada din tzara unde cetateanul este rezident legal. In Romania, conform Oficiului de Munca Bucuresti, nu lucreaza legal nici un cetatean filipinez.
  De aici putem trage 3 concluzii:
  1.Bona filipineza a familiei Ponta lucreaza si locuieste ilegal in ROmania, neplatind taxe pe venit si salariu.
  2. Nelocuind legal in ROmania, nu putea obtine viza de la ambasada SUA din Bucuresti
  3.Daca a luat-o in calatoria la Miami, familia Ponta a platit bona sa se duca acasa ca sa obtina viza de la Ambasada SUA din manilla.
  4. In caz ca bona nu a fost acasa pentru a-si obtine viza , ori are pasaport american (atunci nu mai era bona in ROmania) , ori calatoreste cu pasaport diplomatic romanesc, ceea ce este foarte probabil.
  5.Am solicitat MAE situatia cetatenilor filipinezi care au dobandit recent cetatenia romana si rapsunsul este: NICIUNUL…
  Quod Erat demonstratum.

  Solicit FBI si CIA, care monitorizeaza prin PRISM acest blog sa verifice daca familia Ponta este insotita de o fmeeie de nationalitate filipineza calatorind cu acte de identitate dubioase .Rog i sa-i investigheze pe cei vinovati, avand in vedere potentialul de alerta terorista global si predispozitia filipinezilor pentru a comite infraciuni in Statele Unite.

 6. Ca tot s-a discutat despre cheltuieli, poate se face si o interogare referitor la situatia achizitiilor SGG. http://www.sgg.ro/index20fd.html?Situatie-achizitii-SGG dupa cum se observa in linkul precedent, din septembrie 2012 nu s-a mai publicat nimic pe site. Publicarea se facea regulat in timpul guvernului MRU, fiind facuta chiar la cererea lui. Ponta are multe de ascuns, isi bate joc de banii nostrii. Daca retineti, la latrina 3 se facuse mare tamtam cat a chetuit MRU ,insa , studiind documentele, se poate observa ca majoritatea banilor s-a dus pt renovari de cladiri aflate in administrarea guvernului.

 7. @cristi
  Am vorbit io cu FBI -aiu. Cică nu-i filipineză. O cheamă Voichița de fapt. E din Sulița jud.Iași. Bunicul ei a fost siberian- sau mă rog, cineva din Regimentu 87, Frontu de Sud-Vest mai precis.
  Vorbește românește stricat nu atât pt că e retardată un pic, da nici n-a avut de la cine să învețe în familia Ponta; dă-ți și tu seama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *