Am văzut lume fină afectată de gestul nepatriotic al lui Depardieu, şi în Franţa, şi în România. Dar nimeni nu s-a scandalizat cînd Alain Delon s-a retras în Elveţia. Sau cînd Charles Aznavour a părăsit şi el regimul fiscal francez. Ei au făcut-o discret, fără să se ia în clonţ cu regimul. Depardieu e mai din topor, a spus ce avea de spus. I-a scris o scrisoare premierului şi a explicat că nu e prost, că nu acceptă penalizarea creativităţii, a muncii, a competiţiei, a diferenţei. Al doilea val al scandalului a fost determinat de faptul că actorul francez a acceptat un paşaport de la Putin. Depardieu a spus că rămîne francez, un paşaport e un act administrativ. Dar nu despre asta vreau să vorbesc. Vreau să vă arăt dovada că vizita în Rusia nu a fost doar una de curtoazie.Depardieu a fost la muncă. Şi iată, mai jos, rezultatul muncii lui!

5 thoughts on “Depardieu deja munceşte în Rusia!

  1. Sorin Ionita l-a poreclit Ghenadie Depardiov 🙂
    Doua probleme separate: dreptul legitim al unui om de a-si feri agoniseala de “binefacatoarea” pofta a statului de a usura cetatenii de povara averii, cu de-a sila, desigur si a doua fiind alegerea de neam-prost facuta de GD, care de altfel nu este un cultivat.

  2. Cred ca avem perceptie gresita a Rusiei actuale cand ne miram de acesti “emigranti fiscali” ca Depardieu.
    Pentru ca in Rusia nu numai ca nu mai este comunism neam ci avem azi un adevarat rai pt. orice capitalist ultraliberalist (salbatic): Privatizare totala, Statul sta pe bara si se uita cum firmele private isi umfla profiturile, Protectia mediului nu exista, Protectie sociala a proletarilor canci, Securitatea muncii canci, Leafa minima pe toata linia, Sindicate care lucreaza numai ptr. patronat.
    Deci e normal ca un capitalist pur-sange si avid de Bani si Profit sa se mute in Paradisul Rusia, sa practice un capitalism total.
    Cam la fel e si cu China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *