Am citit zeci, sute de texte ale unor tipi care trăiesc în SUA şi le pute. Drepturile omului sînt încălcate, corectitudinea politică nu-i destul de clară, capitalismul îi cocoşează etc etc. Am citit şi texte ale unor autori care trăiesc în Europa Occidentală. Care, evident, pute şi ea. Drepturile omului sînt ameninţate, primează banul, capitalul, exploatarea e insuportabilă,  trebuie aplicată egalitatea aia minunată despre care vorbea Marx. Sînt destui care locuiesc în România şi le pute şi lor a exploatare capitalistă. Era mai bine pe vremea marelui patriot Ceauşescu, a avut el nişte excese, dar ce cultură înfloritoare aveam, ce libertate a spiritului etc. E dreptul fiecăruia să spune ce-i trece prin cap, e dreptul oricui să creadă în Marx. Atîta doar că, în spiritul unei minime onestităţi intelectuale, îi rog pe cei care împărtăşesc ideile  marxiste, comuniste, leniniste, gorbacioviste sau iliesciste, să explice de ce nu se cer în Coreea De Nord, cea Democratică şi Populară, unde pot avea parte de acest tip de întîmplări:

“Hyon Song-wol, o cântăreaţă despre care s-a zvonit că s-a iubit cu Kim Jong-un, a fost arestată la 17 august împreună cu alte 11 persoane pentru încălcarea legilor privind pornografia. Trei zile mai târziu, toţi cei 12 au fost ucişi de un pluton de execuţie, în prezenţa familiilor lor, dar şi a unor grupuri cunoscute de muzică. Potrivit presei sud-coreene, aceştia din urmă au fost trimişi în lagăre. „Au fost executaţi cu mitraliere în timp ce membri-cheie ai orchestrei Unhasu, ai Wangjaesan Light Band şi ai Moranbong Band, precum şi familiile victimelor au fost obligaţi să privească”, a declarat o sursă chineză pentru „Chosun Ilbo”. (de aici). O nuanţă: cunoscutele trupe de muzică din textul de mai sus cîntau doar şlagăre patriotice!

11 thoughts on “Ei doar au întinat idealurile. Cu mitraliera

 1. Cu scuze, dar imi permit un sfat:
  Nu mai da crezare tuturor zvonurilor.
  Nu am gasit nimic in presa internationala serioasa, probabil ca fituica aia Sud-Coreana e un fel de Click, Evenimentul Zilei (si MULTE altele din Romania).
  Din experienta proprie, pe Sud Coreeni sa nu-i crezi nici daca ii vezi ca cu adevarat baga o mina in foc, incercind sa te convinga. Sint teribil de perversi, mincinosi, bagatori de fitile.

  Daca Nord-Coreenii voiau publica chestia o faceau oficial. Iar, daca nu, fii convins ca nu afla nici musca, mai ales la doar o saptamina…. sa fim seriosi!

  • Acolo se întîmplă grozăvii mai mari decît cea în cauză. Sînt fapte de canibalism, printre altele. Regimul nord-coreean este cel mai criminal, probabil, la ora asta. Aşa că şi dacă fapta despre care discutăm nu ar fi adevărată, tot regim criminal rămîne. Si despre România lui Ceausescu la început au ajuns afară zvonuri.
   UPDATE cît despre ştire, n-a trecut chiar neobservată https://www.google.ro/search?q=Hyon+Song-wol&oq=Hyon+Song-wol&aqs=chrome.0.69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

   • Salut Domnule!
    Dar sint 100% de acord ca regimul e criminal!
    Canibalismul insa nu e cauzat de comunism, ci de cultura asiatica chinezo-correana.
    Cind am absolvit facultatea, am luat repartitie la Electronica in Pipera (culmea, fara nici o pila!, si era anul 1984). Inainte, Electronica ajutase “fratele coreean (KIm pe vremea aia), sa construiasca o fabrica de radiouri si televizoare. O gramada de ingineri romani au fost acolo, si mi-au povestit. Ti se face parul maciuca!
    Trei exemple:
    1) Bancnotele, cu poza lui Kim, nu aveau voie sa fie indoite, sa nu-i strici fata “idolului”
    2) Inginerii nostri erau cazati la hotel. In camera, la capul patului, pe perete, era poza lui Kim. Statea intr-o dupa-masa un roman intins pe pat cu picioarele la poza. A intrat femeia care face curat si a inceput sa urle la el, l-a fortat sa se intoarca cu capul la poza.
    3) In camera de hotel era si un radio, cu ata de scala taiata (sa nu poti schimba postul), si fixat pe postul oficial. Inginerii de la Electronica (ce dracu…doar era la mintea cocosului pentru ei, si aveau si scule), cind reveneau dupa-masa de la lucru, refaceau ata de scala si fixau radioul sa prinda Europa Libera. A doua zi dupa -asa (dar absolul in fiecare a doua zi), radioul era din nou pe postul oficial si cu ata de scala taiata!

    Si inca una, cel mai probabil zvon, dar a prins la vremea aia:
    Unul din “rapsozii” romani, poate Hrusca, poate alalalt, nu-i mai tin minte numele, dar parca a fost si parlamentar, in “turneu” la Phenien. Primeste un brat mare de flori, pe care-l aduce la hotel. In holul hotelului, o poza mare a lui Kim. Rapsodul, neavind ce sa faca cu florile in camera, se duce si le depune frumos, elegant, in jurul pozei lui Kim.
    A doua zi, cica l-au luat pe sus, imbaiat, tuns, frezat, imbracat “gigea” si l-au dus la Kim care i-ar fi multumit pentru gestul cu florile, si l-a rugat sa transmita lui Ceasca…….De asta nu bag mina in foc.

 2. Domnule Morar, aluzia dvs. la Iliescu (în primele zile de după revoluție, când îi hulea pe cei care au întinat idealurile) a fost atât de evidentă încât m-a scăpat râsul. Problema este, cred, însă una mai gravă, respectiv aceea că vorbiți despre minima onestitate intelectuală într-o țară în care majoritatea nu cunosc termenul de onest. Să fim serioși, unde vedeți dvs. onestitate intelectuală în propuneri de miniștri penali făcute de Antonescu? Poate că nu face cazul postărilor și reacțiilor la textele dvs. dar îmi permit să vă atrag atenția că însăși sugestia de a propune poporului un conducător care are probleme cu justiția, ei bine doar aluzia de acest gen au caracter de insultă la intelectul electoratului. Și atunci,onestitatea, ce înseamnă ea, în viziunea liderilor noștri? La fel, cum poate fi caracterizat de onestitate un om care apreciază pe altul care a fost condamnat pentru corupție? Nu voi mai răpi din timpul dvs., dar a fi onest înseamnă și a recunoaște că nu suntem obișnuiți să punem la zid infracțiunile care (în ultimul timp cel puțin) sunt tot mai des condamnate… Ori, din păcate, cel puțin jumătate din populația României are această problemă… Vă doresc numai bine!

 3. mie-mi place tipa (Hyon Song-wol) și mi-am servit un videoclip. E mândră de realizările poporului său, călăuzit cu atâta pricepere și înțelepciune de conducătorului suprem.
  ca sound, angela similea și fuego nu-s cu nimic peste iar dacă tipa făcea un turneu în românia, sala palatului era reținută o juma de an. Bașca invitații la adunările și mitingurile electorale.
  **Șova întrebat fiind ce crede el că va rămâne în istoria recentă după el, răspunde cu aceeași candoare cu care tipa asta cântă: „În afară de autostrăzi?”
  Ei un videoclip cu titlu ăsta aș vrea să văd interpretat de…Fuego par egzamplu.

 4. Da, Bijule, asa este cum spui tu! M-am intors recent din State si am intilnit si un american care critica tot ce era politica americana! Cind i-am spus ca poate merge in Cuba, a spus ca acolo nu-i libertate!
  Caracteristica principala a stingistlor: lipsa compasiunii fata de suferinta! Daca le spui ca au fost aprox. 142 milioane de victime ale comunismului in toata lumea, ei iti spun ca si-n Gaza sunt victime!
  Da, in universitatile americane se vorbeste de corectitudinea politică , dar pe unde am fost(10 state) nici urma de comunism……..

 5. Dar de cand orice fel de critica a capitalismului este automat comunista? Acest mod de gandire mai mult creaza neocomunisti. Nu mai bine s-ar zice ca exista si alternative la capitalism si comunism?

  Probabil deja sunt un fel de eretic pentru ca spun ca marele sistem capitalist este inuman in transformarea tuturor muncitorilor (indiferent de locul de munca, pregatire, salariu) in resursa umana, in ceva echivalent cu o suma de bani sau o cantitate de aur. Asta ma face comunist? Sau ma face comunist faptul ca nu am deloc incredere in noua aristrocratie de dupa Revolutie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *