Am observat că în cîteva locuri, de pildă, aici, Ion Iliescu, fostul președinte al României, este denumit dr. ing. Ceea ce înseamnă că domnul  inginer Ion Iliescu ar avea un doctorat. Mărturisesc, mi-am pierdut cîteva minute încercînd să dau de acest doctorat. Am apelat la persoane foarte informate. Nimeni nu știe nimic despre unde, cînd, cu ce lucrare a devenit Ion Iliescu doctor. Ceea ce e grav. Pe de o parte, dacă e doctor, e grav  că această informație care trebuie să fie publică a fost ascunsă pînă acum. Normal ar fi să știm cîteva date despre teza de doctorat, despre comisie, despre locul de susținere. Aceste date nu există pe internet. Nici  în cv-ul lui Ion Iliescu nu e trecut acest titlu. Dacă e doctor și nu a furnizat aceste informații înseamnă fie că e rușine de ce doctorat are, fie îi e frigă să nu i se descopere și lui un plagiat. Dacă nu este doctor, atunci permisiunea de a fi prezentat ca doctor acordată unei instituții (cam de doi lei, după părerea mea, AOSR) ține de impostură. E jenant să se dea doctor fără să fie. Ajungem la masteratele din Catania.

Pun în dezbaterea publică acest subiect. Ion Iliescu este obligat să se pronunțe de urgență și să aducă lămuririle necesare.

9 thoughts on “Este sau nu este fals doctoratul lui Ion Iliescu?

 1. Am două dezlegări pentru marele mister, maître:

  – e DHC al Univ. Galaţi – penultimul rînd din CV-ul la care trimiţi; deci DHC, nu Dr.!!!
  – e doctor veterinar – şi-a făcut prezentarea cînd cu “Măi animalule!”, nu?

  Eu, în locul lui, aş defila cu a doua, că nu poate fi suspectat de plagiat în niciun caz! 🙂

 2. Dragă Biju (sic!),
  Eşti prea serios, prea blând şi prea corect, deci, vai!, prea naiv pentru cocina morală în care am ajuns să trăim… ! (Orwell era mic copil)
  Nu ai băgat de seamă că şerpii din România nu mor nici măcar după apusul soarelui, aşa cum se spune?

 3. Pote l-a dat la un spritz langa Barajul Bicaz.
  Studiind dinamica fluidelor: “Oricat o scutura, ultima picatura tot in chiloti cadea. “

 4. Azi nu, ca-l plinge pe Stalin,(s-a dus de 60 de ani), si face demersuri sa mai amine transferul linga Lenin. Dar, ne lamureste guvernul Dr. Ponta ce si cum.

 5. La varsta lui probabil ca nu mai conteaza…
  Ma uit la un exemplu de impostura/falsitate din alta lume: Armstrong biciclistul. E adevarat ca i s-au retras trofeele, si s-a facut de rusine, dar gloria din acele momente a fost reala(perceputa ca)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *