Gabriel G. Stănescu este un mincinos notoriu și asta e treaba lui și a celor care îl cred. Nu mă interesează ce face, atîta timp cît acțiunile lui nu mă vizează, direct, și pe mine. Nu aș fi scris despre asta, există subiecte mult mai interesante. Dar o minciună multiplicată de el pe rețelele sociale mă afectează direct și personal. Într-un “status” al lui Gabriel G. Stănescu de pe faceboock, mitomanul afirmă că a fost Consul General la Marsilia din 2007 pînă în 2014. Atașez captura acestei minciuni pe care am primit-o de la un prieten, eu neavînd cont de Faceboock. Problema cu afirmația aceasta este că îmi răpește mie, personal, un an și jumătate (un an și patru luni, mai exact) din CV. Pentru că între mai 2o11 și septembrie 2012 eu am fost Consul General la Marsilia, nu el. Am acte! Și, înaintea mea, a fost Cornel Alecse (și el are acte!). Mincinosul de Stănescu a fost numit Consul General înlocuindu-mă pe mine și a fost schimbat în 2014, în urma unor probleme din declarația de avere (așa am înțeles din presă). Minciuna asta poate prinde la oameni mai puțini informați. Și, ca dovadă, Corpul Consular din Marsilia l-a crezut, astfel încît, în baza vechimii a fost ales decan al acestei asociații.

Așadar, mincinosul a trecut și la furt. Aici nu poate fi vorba de o eroare de redactare, de un moment de scăpare a memoriei. Pur și simplu, Gabriel Stănescu mi-a furat o parte din viața mea profesională. Cu bună știință, cu intenție.Așa cum sînt mai multe minciuni ale lui pe care, sper, Corpul de Control al MAE le va demonta. Căci unele minciuni sînt grave și pot afecta chiar relațiile diplomatice ale României cu Franța.

Poate că între timp, mitomanul va șterge postarea sau va revizui minciuna. Prea tîrziu, acest furt râmîne în memoria internetului și îi avertizează pe toți acei care vor avea de-a face, pe viitor, cu acest mincinos devenit și hoț.

11 thoughts on “Gabriel G. Stănescu, un mincinos notoriu, mi-a furat un an și jumătate din viață

  1. La ce va asteptati de la unul care a lucrat la Ziua, la ziarul de securisti, turnatori si santajisti condus de diafanul Sorin Rosca Stanescu ?
    Unde mai pui ca ulterior a trecut la Gardianul, alta trompeta de mare respiratie a presei de la noi…

  2. Nu cunosc personajul, dar il sustin pe Dl. Morar, stiu si eu datele din articol.
    Subscriu si la comentariul lui DROMICHETE.

  3. Am intrat pe Facebook si l-am gasit. A sters datele de referinta in calitate de Consul. La “work” scrie doar:

    Lyon & Marseille
    Consul General · Lyon, France

    • e tot o minciună pentru că acum nu mai e Consul general. E un om de afaceri în domeniul privat cu domiciliul lîngă Lyon.

  4. Biju, i-am trimis acest link si lui Emanuel Tanjala din Virginia(USA). Iata ce mi-a scris:
    “Vali, în 1990, Gabriel Stănescu, omul care îi căra geanta lui Sorin Roșca Stănescu, se dădea că este țărănist. Mi-am dat seama că este o ȘULFĂ, in 1991. Este un nimenei, are pretenți și este din aceași haită cu Mircea Diaconu, Nistorescu, Tănase, Ursu, Chiriac, Ion Cristoiu și alti scelerați ca el. Mi-ar plăcea să citească acest mesaj și Biju”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *