Da, m-am întors. Am lipsit o vreme din motive profesionale. Un an şi trei luni am fost Consulul  General al României la Marsilia. Probabil că ştiaţi asta, că doar numirea mea a scandalizat o grămadă de “prieteni”. Am fost linşat de presă ca şi cînd aş fi plagiat un doctorat sau ca şi cînd aş fi rămas repetent de două ori la facultate şi aş fi încercat să ascund asta! Sau ca şi cînd aş fi avut o mătuşă Tamara care să mă fi îmbogăţit. Dar a trecut şi scandalul ăsta, lumea şi viaţa şi-au văzut de mersul lor. În vremea asta nu am mai scris. Nu am vrut să încurc borcanele, să am un blog aseptic în care să scriu ceea ce nu ar deranja pe nimeni, aşa că am ales soluţia radicală: am renunţat la fostul meu blog de tot.

Cum serverul de la Academia Caţavencu a suferit şi el o entorsă, am pierdut şi arhiva. Aşa că privim doar spre viitor! Voi scrie, aici, despre probleme care mă interesează, voi nota impresii de zi cu zi, voi polemiza, voi încerca să nu-mi pierd umorul. Voi dialoga cu dumneavoastră, voi răspunde la întrebări sau vă voi supune atenţiei întrebări. Mi-a fost dor de acest tip de libertate, mi-a fost dor schimbul de păreri, de replicile inteligente primite în trecut cu generozitate de la cititori !

Da, m-am întors şi sper că v-aţi întors şi Dumneavoastră!

 

15 thoughts on “I’m back!

  1. Esti al doilea coleg de camera de la Caminul 16 Timisoara care a fost consul general la Marsilia. Asta ma va face mult mai atent la surasul destinului atunci cand voi juca la 6 din 49 de reincarnari..

  2. Nu stiu daca iti mai amintesti de mine, ne-am intilnit de citeva ori in Timisoara si apoi in New York la ICR.
    Bine te-ai intors sanatos, dar pacat ca nu ai mai putut sta.
    Chestia asta cu “prietenii” scandalizati e ceva ce nu pot intelege. Nu pot intelege cum o tara poate sa contina, amestecati intr-o mixtura deseori de culare cacanie, inteligenta, umor si invidie hepatitica (colebila, infierata, etc.), toate de cea mai inalta calitate! O tara de dragoni, care nici macat nu scuipa foc ci scuipa venin si fiere. Sau, de cele mai multe ori, scuipa pur si simplu.
    Inca o data, bine (ca) te-ai intors in lumea virtuala!
    Cosmin, San Francisco, CA

  3. Bine ati revenit!

    Imi pare rau ca nu am avut ocazia sa va intalnesc in perioada in care ati fost la consulat, mai ales ca noi suntem medici la Montpellier, deci aproape. Timpul insa este o problema pentru toti 🙂

  4. Chapeau, maestre!
    Unii miros parfumul imbatator al levandei, altii raman cu Parfumul lui Süskind
    in metrou. Felicitari pentru tot ce ati realizat in viata! O regasire placuta a fost
    deja in Lindenfeld. Eu am fost marele singuratic din grupa germana, Tangente
    mari n-am avut din pacate, doar la franceza, la genialul Ciocarlie, la practica
    culegand porumbul sau la orele de Sport in primele semestre in spatele Universitatii…

    Salut cu respect!

    Gerd

  5. Bine aţi revenit !
    Oare de ce competenţa şi profesionalismul au ajuns să nu prea mai conteze în această patrie a noastră ?
    Atunci când ajungi pe unele culmi se găsesc atâţi nespecialişti să-ţi râdă în nas !
    Ei sunt peste tot în jurul nostru. De fiecare dată nu uită să te atenţioneze că tot ei fac cărţile .Şi chiar dacă le tipăresc în sute de exemplare , sunt goale pe dinăuntru.
    Important este să mergem înainte şi …adevărat…să privim doar spre viitor !
    Pentru că viaţa încă ne aşteaptă !

  6. Bine v-am regasit (cam tarziu ce-i drept). Ne-ati lipsit! Si mai mult faptul ca vechea adresa de email nu mai este valabila. La un moment dat am vrut sa ii trimit un email lui David (am email-ul lui de cand eram in Noua Caledonie) ca sa ii cer o adresa valabila a dumneavoastra. Asta a fost cand am stat vre-o cinci saptamani in Grenoble, dar pana la urma sarcinile la slujba m-au coplesit si nu am reusit sa am nici un weekend liber ca sa imi permit o excursie la Marseille. Oricum ma bucur sa vad ca scrieti din nou in spatiul public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *