Pentru că e candidat în sectorul meu, din partea USL, pentru că îi văd peste tot chipul fotoşopat, mi-am zis să citesc cîte ceva despre Eugen Nicolăescu. Am apelat la biografia sa publică, de pe wikipedia, ediţia în limba română. În primul rînd, Eugen e şi Gheorghe. Îl cheamă Gheorghe-Eugen Nicolăescu. Prima dată aflăm că domnul Nicolăescu a absolvit cursurile facultăţii de Comeţ din ASE, s-a specializat în tot felul de chestii după aceea. Paragraful următor din biografie ne spune că, după terminarea liceului, a lucrat ca tehnolog la Complexul de Hoteluri și Restaurante Athenee Palace din ITHR București. Aflăm, după aceea, că a făcut armată la termen redus, apoi s-a întors la muncă în calitate de lucrător comercial, timp în care a făcut facultatea la fără frecvenţă. Oare de ce se jenează domnul Nicolăescu de faptul că a fost chelner, căci asta se ascunde şi sub titlul de lucrător comercial, şi sub acela de tehnolog. Nu e nici o ruşine să o porneşti de jos, dimpotrivă, asta arată cît eşti de tare. Cartea mea de muncă începe, imediat după absolvirea liceului,  cu Operator mecanic instalaţii hidro, la Combinatul Chimic din Arad. ŞI? E vreo problemă? Sigur, trendul la guvernanţii noştri este să-şi fabrice masterate, să-şi fure doctorate şi să-şi cosmetizeze parcursul profesional. Eugen Nicolăescu e, totuşi, mai decent. Nu se declară doctor, deşi, din aceeaşi biografie aflăm că e doctorand la ASE din 2001. Si, în zece ani nu a găsit pe nimeni să-i scrie o teză!? Sau şi-a luat deja doctoratul dar se teme să nu-i ia cineva la purecat lucrarea  şi, deci, nu o declară?

7 thoughts on “Lui Eugen Nicolăescu îi cam e ruşine de trecutul său de chelner

 1. Ştiu că este foarte greu de crezut, dar mai ales de acceptat faptul că românii au ajuns să fie reprezentaţi în “fruntea” ţării de specimene precum Nicolăescu numai şi numai din cauza felului în care votează din 20 mai 1990 încoace. Suntem – e vorba de majoritate – artizanii propriului nostru dezastru moral. Şi, din nefericire, nu am atins încă pragul cel mai de jos al acestuia…

  • de aceea mă tem că sfîrşitul lumii profeţit de maiaşi va avea loc în România cu 12 zile mai devreme. Adică pe 9 decembrie 🙁

 2. Domnule Scriitor Ioan T Morar,

  perfect de acord cu subiectul…:)
  locul lui Nicolaescu este la menajerie sau la gradina zologica, dar observatia e alta:
  – cred ca si chelnerii mai stiu sa puna liniutza intre s si a…s-a intors, nu sa intors …”apoi sa întors la muncă” .Pedeapsa …O sticla de vin, din cel mai fin…de care s-a baut la Marsilia , ca si slujbas al statului sarac roman…:)

  • a fost o greseală de dactilo. Încă nu mi-a intrat în reflex să updatez după ce corectez, la prima revizie. Cu vinul, de acord, vă aştept în SF (Sudul Franţei) unde vă opfer posibilitatea să alegeţi din colecţia mea mică dar voinică! (Am citit cu ateţie textul şi am mai şter o literă care era în plus! Mulţumesc de vigilenţă! Cititorii mei sînt mai atenţi decît alţii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *