După cum ştiţi, Guvernul Ungureanu a căzut, oficial, pentru că a asumat o condiţie pusă de UDMR cu privire la învăţămîntul în limba maghiară. Nişte oameni de onoare rămîneau alături de cei care le-au apărat interesele. Făceau front comun, denunţau manevrele inamicilor. Dar nu e cazul, UDMR s-a aliat fără să clipească (Kecske pozíció) cu exact cei care s-au opus revendicărilor lor. S-au cerut la guvernare cu duşmanul. Numai că duşmanul are altă capră de serviciu, mai neaoşă, UNPR . Cu care se joacă atunci cînd are chef. Aşa că, acum, UDMR impune un comportament, în fine, pragmatic” Votăm contra tuturor Guvernelor în care nu sîntem”. La rafinamentul lor, însă, dacă interesele o cer, Kelemen Hunor şi ai lui ar fi în stare să voteze şi contra unui guvern din care fac parte.

3 thoughts on ““Mereu capră”, o poziţie care nu dă mereu rezultate!

  1. Strategic, Antonescu a incercat pe ultima suta de metri sa-l indeparteze pe Ponta si de UDMR, un aliat cheie care i-ar putea permite PSD sa guverneze fara sa se asocieze cu ARD si cu Basescu. Isi permite sa joace orice carte cu UDMR, pentru ca maghiarii au aratat ca nu voteaza cu USL, deci nici cu el si nu are ce pierde. Si apoi, credeti ca Antonescu nu se gandeste? Daca etnicii maghiari ar fi iesit la vot la referendum, acum el ar fi fost presedintele Romaniei. E clar ca le poarta o ranchiuna groasa maghiarilor si ii va lovi oricand va avea ocazia! Nu il impiedica nimic, nici macar imaginea politica, pentru ca astfel va fi votat de romanii nationalisti care ii urasc si ei pe unguri. Pentru acesti oameni nebunia lui Antonescu va fi o dovada de iubire de tara, asa cum declaratiile de independenta fata de Europa au fost o dovada de patriotism.

    http://viziunipolitice.blogspot.ro/2012/12/de-ce-intors-antena-3-armele.html

    • Aveti perfectă dreptate. dar neieșirea maghiarilor la referendum i s-a datorat mai mult lui Viktor Orban decît lui Kelemen Hunor! Electoratul e mai stabil decît reprezentanții lui.

  2. Ioi iştenem, io nu credem chiar aşa! No, aşa-i că nu credem nici tu? Cel mai bine, Bijike ( 🙂 ), nu beghem, nu mestekem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *