O spun cu un fel de admiraţie pe care eşti obligat să o foloseşti atunci cînd trebuie să recunoşti calităţile inamicului. Da, Mircea Badea, din toată gaşca de la Antena 3, tu eşti cel mai bun. Restul sînt nişte palizi, nişte mînuitori de chitanţiere, nişte trecători pe la casierie. Gâdea ce se mai detaşează, dar nu prin talent, ci printr-o rîvnă care şi-a schimbat destinatarul, printr-o oratorie de pastor care slujeşte acum pentru cel rău( care l-a împrumutat cu nişte arginţi).  Toată gestica lui, retorica, vin de la seminar, deci sînt lucruri învăţate, nu calităţi cu care s-a născut (Simone de Beauvoir, parcă, spune că toate lucrurile care se pot învăţa sînt de mîna a doua). (Veţi găsi, dacă sînteţi curioşi, structuri de predici în apariţiile mieroase ale lui Gâdea.)

Cine să se compare cu tine? Ciuvică? Un prestator jalnic, cu probleme la mansardă, cu o privire care numai încredere nu-ţi trezeşte. Ursu? Bălmăjitorul ăla care a dus lipsa de telegenie pe cele mai înalte culmi? Un pupincurist mărunt, totuşi. Chireac, pielea presei? Dana Grecu? Da, duduia execută bine în direct, cu sînge rece, fără somaţie,  dar, totuşi, e distanţă lungă de făcut pînă la calităţile tale. Alţii? Radu Tudor, analist militar în retragere? Plîngăcioasa de Stoiceasca? Sigur, dintre femei, dacă rămînea Gabi Firea, atunci era un pericol, că ea are arme de seducţie mai bine puse la punct şi o voinţă de a parveni cum nu vedem în fiecare zi. Am uitat pe cineva? Semn că nu sînt deloc şi prin  nimic memorabili.( În plus, nu mă mai uit de multă vreme la A3, nici măcar din curiozitate profesională.)

E clar, Mircea Badea, tu eşti cel mai bun. Tu te-ai prins unde trebuie pupat portofelul, deşi, în sinea ta, îl dispreţuieşti pe băşinosul tău patron. Ştii şi că e vinovat. Dar tu ai talentul să-ţi ascunzi cel mai bine sentimentele, tu pui o glazură de umor peste rahatul servit seară de seară telespectatorilor, eşti simpatic atunci cînd nu eşti odios. Ai, deci, talent, umor, eşti inteligent, te-ai prins de cum merg lucrurile. În toată ticăloşia de la Antena 3, tu eşti cel mai bun. Mi-e greaţă de tine.

28 thoughts on “Mircea Badea, eşti cel mai bun. Mi-e greaţă de tine

 1. De ce esti tu inamic cu un comic TV/opiniator TV?
  Pe vremuri erai inamic cu structurile de forta ale statului, cu balosii corupti din teritoriu, cu presedintii, ministrii si liderii care fac abuzuri.

  Simt si eu ca varsta toceste, dar nu-mi iau ca tinte cetateni privati.

  • Amice, nu e vorba de un opinator tv, ci de un manipulator tv. Dacă tot nu vrei să se ia lumea de “cetăţeni privaţi” de ce vii să-mi faci reproşuri. E o fractură logică în ce spui. Mircea Badea a minţit în favoarea unui hoţ al avutului public. Ţi-am răspuns pentru că mi-e milă de oameni ca tine. dar nu te mai aştept pe aici. Eşti un prost dacă gîndeşti aşa, eşti un ticălos, dacă gîndeşti altfel şi scrii aşa. Oricum ieşi prost.

   • cel mai incisiv articol al dvs de departe, bravos cu felicitari.
    pacat insa de ultimele 3 randuri ale acestui raspuns. e tot un fel de Badea, care, iata, creeaza pagube colaterale. v-ati “inveninosit” brusc.
    cred ca nu e ok ca pe un blog sa aiba acces doar cei uniti in cuget si simtiri, ci si cei cu opinii diverse si diferite, desigur, exprimate civilizat.

     • principiul din pacate cam asta e si la antenna 3. e tv-ul meu, am bagat eu banii in el (nu conteaza de unde vin), stabilesc eu politica editoriala, nu va convine, schimba canalul, sunt destui cei care stau cu ochii pe mine- vox populi.
      de asta cred ca e buna comunicarea si spiritul polemic, fara patimi fierbinti.
      in rest, inca o data, misto articol, scris “din stomac” asa cum se cade (din cand in cand)

     • Vă sfătuiesc să vă faceţi experimental un blog. Apoi să îndemnaţi oamenii să scrie ce simt. Şi vreau să ştiu ce simiţi la primele înjurături de mamă venite de la nişte necunoscuţi. Iar dacă mai faceţi comparaţii din astea, aveţi un cartonaş galben: eu nu am furat nici un leu ca să fac blogul ăsta. Clar?

     • vorbeam despre antenna 3- era vorba de banii lui voiculescu de antenna. descriam mecanismul prin care se justifica EI, din pacate preluat (partial) si de dvs. Nu e clar recitind postarea mea ca la asta ma refeream? Doamne!
      am scris VREODATA injurios? n-am mai injurat pe nimeni de mama (uneori in gand pe mine) de cativa ani- in scris direct ori indirect niciodata.

  • Comic TV? Esti rupt complet de realitate.

   Badea a fost comic TV acum vreo 12 ani. Intre timp a devenit mai intai propagandist politic, pentru ca in final sa se transforme in ceea ce pare a fi pe ecran un nebun scapat de sub control care in momentele cand pare mai lucid pare a emite idei de natura sa transmita dorinta domniei sale de a vedea populatia Romaniei iesind in strada pentru a-l elibera pe Voiculescu de la Bastilia.

   • A… Si sugerezi ca e usor sa te iei de acest ciocan politic scapat de sub control? Nu, nu este deloc, pentru ca te pasc linsajele mediatice si hoardele de pensionari asmutite sa te linseze pe strada. Hoarde de pensionari conduse de o serie de supereroi pe care ii voi numi Antena-Heroes, cum ar fi: Omul cu Steag, Fetita cu Drapel in Cap, Scuipatorul cel Zglobiu, Pensionara cu Neuronii in Greva, si multi altii pe care nu am timp sa-i mentionez.

 2. Nu stiu de ce (sau poate stiu prea bine), dar de cite ori aud / citesc despre acest personaj, gindul imi zboara la titlul unei poezii a lui Arghezi, cea cu un catel care fura un ou.

 3. 19 August, 2014
  A mai crapat un turnator la Securitate, si apoi, persoana de “vitrina” a afacerilor securistilor: Dinu Costache.
  Pe cind Sorinel Rosca Stanescu?????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *