“Azi noapte mi-a intrat internetu-n celulă” – așa ar trebui să înceapă una din poeziile deținutului Adrian Năstase, dacă ar fi poet. Dar el nu e poet, și nu scrie poezii (a scris în tinerețe, șăgalnicul), el scrie cărți de știință, din memorie. Cel puțin așa reiese din declaria lui senină: “Nu am avut calculator sau telefon mobil în celulă.” Măi, să fie, și a ținut minte referințele științifice? Poate că e, totuși, o urmă de onestitate în declarația asta: nu a avut calculator, ci o tabletă, un Ipad aurit, ceva mișto, de fițe. Mai ușor de ascuns sub pat dacă, sanchi, se fac controale! Cum să spui așa ceva și să nu roșești? Adică a ținut blogul la zi, a făcut comentarii pe internet dar nu a avut internet? O fi inventat., sărmanul om de știință, după modelul telefoniei fără fir, internetul fără internet! O minciună gogonată ca aia cu mătușa Tamara care a stat ca fraiera într-o garsonieră ca să facă bani, sute de mii de euro, pentru nepoata Dana, dar nu și pentru cealaltă nepoată, sora Danei.

Adriene, știi că ne tutuim, tu ai început. Îți aduc aminte pentru că văd că te lasă și memoria. Asta pentru că spui “Eu nu confund justiția în ansamblu cu unul sau doi judecători”. Fals, nu a fost vorba de unul sau doi judecători care te-au proptit unde-ți era locul, ci de cinci. Din cinci. Verdict exprimat sută la sută împotriva ta!

Adriene, nu știu ce conțin cărțile tale, nici nu mă interesează. Probitatea științifică ți-ai dovedit-o cu doctorandul tău, Victoraș. Dar îți spun că era mai cinstit să stai liniștit în celulă, să uite lumea de tine și să ieși tiptil din pușcărie, apoi din țară. Că am auzit că ai unde sta în străinătate, a avut grijă Mătușa Tamara să-ți ia o viloaie (vrei să aflu unde e în PACA?). Mai bine stăteai, așadar, liniștit, și te remarcai jucînd sudoku, precum un alt coleg de-al tău din spatele gratiilor. Că se pare că și sudoku se pune la bună purtare!

9 thoughts on “Năstase Minciuni Groase

 1. Jos palaria!
  O spune un om cu aceleasi impresii despre Bombo.
  Imi permit o intrebare: Bombo si Sudoku????
  Bombo nu poate sti a juca decit Hora popilor, cu strigatura “stringeti hora, nu fiti hoti, sa le intre-n cur la toti”
  Cum i se spunea lui? Domnul 10% sau 15%????

 2. Sa nu fim rauvoitori … omul o fi avand capacitati telepatice iesite din comun si comunica senzorial si prin puterea gandurilor cu rudele si prietenii care-i actualizeaza blogul, ii planteaza comentarii pe net, etc.
  Trebuie sa-i acordam prezumtia de nevinovatie 😀

  Revenind la realitate, ati remarcat foarte bine nuanta “nu am avut calculator sau telefon mobil in celula” … asta inseamna ca putea avea bine mersi o linie telefonica fixa, un laptop, sau cum bine ati remarcat, o tableta fistichie … Caci pana la urma calculator e ala cu care-ti fac targovetii totalul la piata 🙂

  Oricum, sper sa aibe interdictie la demnitati publice urmatorii 10 ani pentru ca la cat de imbecil este electoratul, are sanse mari sa castige prezidentialele viitoare de pe o pozitie de erou in lupta cu sistemul ticalosit 🙂

  • Sper si eu că va avea interdictie la functii publice, asa e de obicei. Si nu cred că Victor şi Crin ar risca să-l vadă concurîndu-i! Că frăţia penalilor repede i-ar da jos pe cei doi!

 3. Aveti grja ca doctorandul d-lui Nastase e un mic geniu poliglot daca ar fi sa ne luam dupa unul din colegii dvs. importanti de la ziar.

 4. In cazul Nastase e vorba de eticheta ca si in cazul carnii de magar. N-are legatura cu continutul. Apoi cine pune eticheta e prost sa recunoasca ca n-are legatura cu continutul mai ales cand consecintele sunt de ordinul sutelor de milioane de euro, sau de viata si moarte?
  Si doi la mana, daca gasca lui Nastase i-ar da jos pe Ponta si pe-al lui Cacarau, atunci Nastase chiar trebuie scos din puscarie si sprijinit.
  Si trei la mana, pe undeva Dragnea chiar este de inteles cand spune ca ii este dor de Nastase. Cu iresponsabilul vesel la conducerea psd si guvernare , dublat de za mazar end za fazar al Prostiei agresive pana si Leana , Nicu , iliescu devin mai frecventabili.
  Abia cand cazi din lac in putz constientizezi masura dimensiunii si intensitatea luminii.
  Apropo in ce se mai masoara intensitatea luminii? luxteni, looseri sau lumpeni?
  Ala cu abatorul si carnea de magar , daca e Secretar de Stat in guvernul ponta a pus etichetele corect , nu a plagiat si nu este client politic ca Udriste si Casuneanu, nu?
  Dar cita carne de magar a ajuns prin spitale sau cantine studentesti drept muschi tiganesc o verifica cineva? Etichetele, facturile si compozitia din cand in gand!
  Vai scumpii nostrii producatori nationali cum sunt ei terorizati de marile retele si multinationale de imperialisti! Huo Anglia, Huo Franta! Proletari din toate tarile uniti-va!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *